فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوشکن دماوند به سیلوهای موشکهای عمود پرتاب مجهز خواهد شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز (شنبه) در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای این نیرو در جمع خبرنگاران با اشاره به رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین گفت: توافقات و طرح ریزی برگزاری این رزمایش طی ماه گذشته با حضور عناصری از نیروهای دریایی ۳ کشور انجام شد. این رزمایش در ماه آینده با اقتدار در آبهای اقیانوس هند برگزار خواهد شد.
وی گفت: هدف از برگزاری این رزمایش دستیابی به امنیت جمعی و کمک به تحکیم امنیت در منطقه شمال اقیانوس هند بوده که امروز شاهد اتفافاتی از قبیل: دزدی دریایی است.
فرمانده نداجا همچنین درباره آخرین وضعیت ناوشکن دماوند با بیان اینکه این ناوشکن تا پایان سال به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق خواهد شد، خاطر نشان کرد: ناو شکن دماوند الان به آب انداخته شده و تاکنون عملیات تعادل و پایداری آن نیز انجام گرفته است. نصب تجهیزات به سرعت درحال انجام است.
امیر خانزادی با اشاره به آغاز عملیات احیای ناوشکن دماوند از دو سال قبل، ادامه داد: این ناوشکن که پیشتر طی ۱۲ سال ساخته شده بود، کار ساخت آن در مدت حدود دو سال به اتمام رسیده است و از ویژگیهای قابل توجهی برخوردار است. اشکالاتی که به لحاظ طراحی متناسب با دریای خزر لازم بود اعمال شود، به طور کامل انجام شده است. الان آبخور شناور به دلیل تغییراتی که در سامانه رانش انجام شده، کاهش پیدا کرده و این بدان معناست که در آبهای کم عمقتر هم میتواند حضور یابد.
وی ادامه داد: موتورخانه تغییرات جدی داشته و از یک موتورخانه متمرکز به دو موتورخانه به شکل پراکنده کار را پیش بردیم. این شناور چهار موتور برای سامانه رانش و چهار شافت مستقل در اختیار دارد؛ این سیستم قابلیت مانور بسیار بالایی را در اختیار ناوشکن دماوند قرار میدهد و از طرفی روی سازه تغییراتی جدی انجام گرفته و با نیازهای روز عملیات متناسب شده است. دکلهای دماوند تغییراتی پیدا کرده و برای نصب رادار جدید چشم عقاب آماده شده است. رادار چشم عقاب با یکپارچه کردن سایر رادارها در خود باعث میشود که دیگر رادارها از عرشه جمع آوری شود.
فرمانده نداجا با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای دفاعی این نیرو خاطر نشان کرد: در این نمایشگاه تعدادی از محصولاتی که نداجا طی یکسال گذشته به آنها دستیابی پیدا کرده در معرض نمایش عمومی قرار گرفته که از جمله آنها موشک جاسک ۲ است؛ این موشک که از طریق زیر دریایی از اعماق دریا شلیک میشود، کاملا بومی است.
امیر خانزادی با بیان اینکه «فناوری ساخت موشک جاسک پیشتر به دست آمده بود»، اظهار کرد: آنچه که اهمیت دارد پرتاب موشک از زیر دریایی است که امروز محقق شده است. چند مورد آزمایش انجام شده و امروز این موشک در مراحل تولید انبوه قرار گرفته و همه زیردریاییهای ارتش به این موشک مجهز خواهند شد؛ این موشک دست بلندی را برای نیروی دریایی در زیر سطح ایجاد میکند تا بتواند دشمن را در دور دستها مورد هدف قرار دهد. قطعا برای دشمن یک غافل گیری جدی است.
وی افزود: جاسک ۲ قابلیت نصب بر روی همه زیر سطحیها را دارد و برد آن در آینده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین پروژه دیگری را تحت عنوان جاسک ۳ را که تنوع بیشتری از ظرفیتهای موشکی را برای زیر دریاییها ایجاد میکند، در دست اقدام داریم که به موقع درباره آن صحبت خواهیم کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره زمان اعزام ناوگروههای ارتش ایران به خلیج مکزیک نیز اظهار کرد: در حال حاضر آمادگی اینکه ناوگروه هایمان در دریاهای آزاد حضور داشته باشند و در اقیانوسهای جهان دریانوردی کند و پرچم جمهوری اسلامی ایران را در این آبها به احتزاز درآورند، وجود دارد و از این بابت محدودیتی وجود ندارد. اینکه دریاهای آزاد جهان در اختیار همه ملت هاست و آنها میتوانند در دریاهای آزاد دریانوردی کنند یک اصل است.
امیر خانزادی گفت: در هر بندری که کشورهای دوست از ما برای بازدید و حضور دعوت کنند، حتما حضور خواهیم یافت و به هیچ عنوان هم مهم نیست چه این بندر در خلیج مکزیک یا فنلاند است، یا در هر نقطه دیگر از آبهای بین المللی قرار دارد.