اسماعیل منصف کارگردان فیلم «زغال» با اشاره به پرفروش بودن این فیلم در گروه سینمایی هنر و تجربه گفت: هنر و تجربه برای فیلمهایی که میتوانند روی جریان سینمای ایران تاثیر بگذارند، ولی متاسفانه در بطن سینمای ایران جایگاهی برای اکران ندارند، شرایط دیدهشدن را فراهم میکند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اسماعیل منصف کارگردان فیلم سینمایی «زغال» درباره تجربه اکران فیلم خود در گروه سینمایی هنر و تجربه گفت: اکران در گروه «هنروتجربه» باعث میشود که این دسته فیلمها با مخاطبان جدی خود روبرو شوند که این اتفاقی جدی در سینمای ایران است و خوشحالم که فیلم من هم شرایط اکران در این گروه را یافت.
وی به محدودیتهای گروه «هنروتجربه» در تعداد سالنهای نمایش فیلم اشاره کرد و یادآور شد: برخی اتفاقات مثل ارائه سانسهای نامناسب در طول روز و یا ارائه سانسهای اکران فیلم به صورت ماهانه باعث میشود که مشکلاتی برای اکران این فیلمها در گروه هنروتجربه به وجود بیاید که به محدودیتهای تعداد سالنهای نمایش فیلم مربوط میشود، اما در مجموع گروه هنروتجربه برای فیلمهایی که در حاشیه سینمای ایران قرار دارند، فیلمهایی که میتوانند روی جریان سینمای ایران تاثیر بگذارند، ولی متاسفانه در بطن سینمای ایران جایگاهی برای اکران ندارند، شرایط اکران را فراهم میکند.
منصف تأکید کرد: هنروتجربه همان اتفاق حاشیه سینمای ایران است که برای فیلمهای جسورانهتر و دارای حال و هوای تازهتر که میتوانند در سینمای ایران تاثیرگذار باشند، ارزش قائل است.
کارگردان فیلم «زغال» درباره بازخوردهای این فیلم اظهار کرد: بازخوردهای فیلم خوب بوده است و طبق اعلام مسئولان گروه هنروتجربه در فصلی که گذشت، فیلم پرفروش این گروه بودهایم که این رقم فروش برای اکران فیلمهای هنروتجربه عنوان دهان پرکنی است و رقم آن در مقایسه به پرفروشهای سینمای بدنه قابل توجه نیست، اما در هر صورت این فیلم موفق بوده و خوب دیده شده است.
وی افزود: هر فیلمی با نقدهایی هم روبرو میشود و فیلم من هم جدا از این داستان نیست. مدعی این نیستم که فیلم بی نقص ساختهام، اما به نظر میرسد که فیلم برای مخاطبان ویژگی غافلگیرکننده داشته است و بیشتر مخاطبان و منتقدان به این نکته اشاره داشتند.
این کارگردان اظهار داشت: همچنین برخی منتقدان و مخاطبان نیز به موضوع مدل قهرمان پردازی فیلم «زغال» توجه نشان داده بودند و معتقد بودند که از این دست قهرمانها یا ضد قهرمانها تاکنون در فیلمهای سینمای ایران نداشتهایم و جایش خالی بوده است. اتمسفر و حال و هوای تازه فیلم نیز برای بسیاری از مخاطبان جالب توجه بوده است که شاید دلیل آن بومی بودن فضا و حضور بازیگران این فیلم باشد.
منصف درباره تجربههای آتی خود در زمینه ساخت فیلم برای مخاطبان گستردهتر بیان کرد: همه فیلمسازان دوست دارند که حتی تجربیترین فیلمهایشان را بیشترین تعداد مخاطبان از نزدیک ببیند، اما این مقوله در جریان فکری من تاثیرگذار نیست و نمیتواند خط فکری من را تغییر دهد، بنابراین به همان فرم سینمایی که به آن معتقدم، فیلمهای بعدی خود را خواهم ساخت که قطعا باز هم در گروه هنر و تجربه میگنجد.
وی در پایان به نوع اکران این فیلم آذریزبان در منطقه آذربایجان اشاره کرد و گفت: اکران فیلم «زغال» در آذربایجان چیزی بین اکران هنروتجربه و اکران بدنه بود به این دلیل که فیلم با مردم این منطقه همزبان و موضوع فیلم هم درباره آنها بود و بنابراین بسیاری مواقع سالن پر میشد و میتوان در فیلمهای بعدی به این نکته توجه کرد که اکران این فیلمها در این مناطق به صورت اکران بدنه باشد، اما در مجموع فیلمهای من در اکران بدنه جایی ندارد.