فیلم سینمایی «بهار نارنج» به «هفت» تغییر نام داد و علی نصیریان بازیگر اصلی آن خواهد بود. یک کارگردان سینما هم پس از ۱۰ سال غیبت در این عرصه، قصد ساخت یک کمدی موزیکال به نام «قوه غذاییه» را دارد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برخی اخبار سینمایی امروز به شرح زیر است:
* علی نصیریان بازیگر «هفت» شد
«هفت» اولین فیلم سینمایی فرشاد گلسفیدی در مقام کارگردان است و قرارداد علی نصیریان به عنوان اولین بازیگر ثبت شده است. گلسفیدی بعد از سالها مدیریت فیلمبرداری تصمیم دارد، عاشقانهای را مقابل دوربین ببرد. پیشتر تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری بسیاری از فیلمهای سینمایی نیز طعم کارگردانی را چشیده است.
«هفت» به تهیهکنندگی محمد کمالیپور و نویسندگی احمد رفیعزاده، اواخر زمستان وارد مرحله پیشتولید میشود و بهار ۹۹ مقابل دوربین خواهد رفت.
* جواد اردکانی «قوه غذاییه» را میسازد
جواد اردکانی که از اکران آخرین ساختهاش (شور شیرین) حدود ۱۰ سال میگذرد، قصد دارد در جدیدترین تجربهاش یک فیلم کمدی موزیکال را با نام «قوه غذاییه» جلوی دوربین ببرد.
اردکانی فارغالتحصیل رشته حقوق از دانشگاه آزاد است. او فعالیت در عرصهی هنری را با عنوان دستیار کارگردانی آغاز کرد.
از جمله کارهای وی میتوان به کارگردانی فیلمهایی همچون «چوری» (۱۳۷۹)، «قناری» (۱۳۸۲)، «سبیل مردونه» (۱۳۸۶)، «به کبودی یاس» (۱۳۸۷)، «شور شیرین» (۱۳۸۸) و مجموعه تلویزیونی «چه کسی به سرهنگ شلیک کرد» اشاره کرد.
* بازدید مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از پشت صحنه «موسی»
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور در پشت صحنه فیلم سینمایی «موسی» به کارگردانی احسان عبدیپور در اسکله فجر بوشهر، با عوامل فیلم دیدار و گفتگو کرد.
او در این دیدار گفت: فیلم «موسی» یک فیلم بومی - محلی مفید و تاثیرگذار است که ضمن پرداختن به موضوع بومی از بازیگران و عوامل بومی بهره برده است. به تصویر کشیدهشدن بخشهایی از فرهنگ، زندگی و رسوم مردمان خونگرم شهر بوشهر از جذابیتهای این فیلم است.
فیلم «موسی» چهارمین ساخته بلند سینمایی احسان عبدیپور کارگردان بوشهری است که به تهیهکنندگی حمید فرخنژاد و با حمایت بنیاد سینمایی فارابی ساخته میشود. این فیلم روایتگر پشت پرده زندگی آدمهایی است که به هر دادگاهی پا میگذارند، مجرم و محکوم نام میگیرند.
* داوران جشنواره فیلم پارسی استرالیا معرفی شدند
داوران استرالیایی سه بخش مسابقه آثار سینمایی، فیلم کوتاه و مستند هشتمین جشنواره جهانی فیلم پارسی معرفی شدند. سوزان پرایر بازیگر، رابرت مککنزی طراح صدا، ریچل وارد بازیگر و کارگردان، موژان آریا بازیگر و بانی الیت فیلمبردار داوران بخش فیلمهای بلند و کوتاه این دوره از جشنوراه جهانی فیلم پارسی هستند.
فیلمهای مستند هشتمین جشنواره جهانی فیلم پارسی را هم استفان مور مستندساز، مگان مک مرچی تهیهکننده آثار مستند، تام زوبریسکی تهیهکننده و کارگردان و میتزی گولدمن کارگردان و بنیانگذار مرکز فیلم مستند استرالیا داوری خواهند کرد.
هشتمین جشنواره جهانی فیلم پارسی از ۱۳ تا ۱۷ آذرماه امسال با دبیری امین پلنگی در سینما پالاس سیدنی و در سه بخش رقابتی فیلم بلند داستانی، کوتاه و مستند برگزار میشود.
* نمایش نسخه مرمتشده «فردوسی»
نسخه مرمت شده فیلم «فردوسی» که ساخته ۸۵ سال پیش است، در موزه سینما نمایش داده خواهد شد.
«فردوسی» دومین فیلم ناطق سینمای ایران به کارگردانی عبدالحسین سپنتا و تهیه کنندگی اردشیر ایرانی محصول سال ۱۳۱۳ است که در حدود ۲۰ دقیقه از این فیلم که توسط فیلمخانه ملی ایران ترمیم و بازسازی شده، برای علاقمندان سینما نمایش داده میشود.
نسخه مرمت شده این فیلم روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه ساعت ۱۹ در سالن سینمافردوس موزه سینما نمایش داده خواهد شد و حضور در این برنامه رایگان است.
اولویت حضور در این برنامه با سینماگران، منتقدین، اهالی سینما، رسانه و تاریخنگاران است.
علاقمندان برای حضور در این برنامه میتوانند با شماره ۹-۲۲۷۰۵۰۰۵ (داخلی صفر) نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
* «شغل، پولدار» جلوى دوربین رفت
فیلمبردارى فیلم سینمایی «شغل، پولدار» به کارگردانى سیدمجتبى حسینى و نویسندگى امیرحسین دواتگر، در تهران کلید خورد.
داستان این فیلم که سکانس هایى از آن در اروپا فیلمبردارى خواهد شد، به یکى از مهمترین معضل هاى اجتماعى این روزهاى جامعه ایرانى، یعنى ثروتاندوزىِ بدون تلاش مىپردازد.
تهیهکننده «شغل، پولدار» سیدمرتضی حسینی است و فیلمبردارى کار را محمود کاملى به عهده دارد. تاکنون، ابراهیم کوخایى و محمدصادق یزدانى به عنوان بازیگران این فیلم جلوى دوربین رفتهاند.
* چگونه در سینماحقیقت ثبتنام کنیم؟
مدیر روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت درخصوص چگونگی ثبتنام علاقمندان حضور در این رویداد بینالمللی سینمای مستند ایران توضیحاتی داد.
شهنام صفاجو گفت: مخاطبان جشنواره به ۸ گروه صاحبان آثار، اعضای صنوف مستند، اهالی رسانه، هیاتهای انتخاب و داوری، هنرجویان کارگاههای آموزشی، میهمانان خارجی، میهمانان ویژه و باشگاه مستند طبقهبندی شدهاند و هر فرد با ارائهی مشخصات شخصی خود از جمله کد ملی، تنها در یکی از این گروهها میتواند ثبتنام کند.
وی افزود: اعضای صنوف، اهالی رسانه، هنرجویان کارگاه و علاقمندان باشگاه مستند میبایست به وبسایت جشنواره بینالمللی سینماحقیقت به نشانی www.irandocfest.ir مراجعه کرده، از طریق لینک مربوطه وارد پرتال ثبتنام شده، اطلاعات کاربری خود را ثبت کرده و در زمان برگزاری جشنواره، کارت خود را دریافت کنند. سایر گروهها از جمله صاحبان آثار، میهمانان ویژه، هیاتهای انتخاب و داوری و میهمانان خارجی نیز توسط دفتر جشنواره و امور بینالملل ثبتنام خواهند شد.
صفاجو تاکید کرد: «باشگاه مستند» ویژهی افرادی است که در گروههای دیگر قرار نمیگیرند و دانشجویان، فیلمسازان خارج از صنوف، علاقمندان فیلم مستند و مخاطبان عمومی سینماحقیقت هستند. آنها با دریافت کارت باشگاه مستند، ضمن امکان رزرو و دریافت بلیت سئانسهای مختلف جشنواره، میتوانند از مزایایی، چون عضویت در پاتوق هفتگی فیلم مستند و تخفیف ۲۰ درصدی کارگاههای آموزشی، خرید اقلام تبلیغاتی جشنواره و کافیشاپ طبقه ششم چارسو برخوردار شوند.
سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» طی روزهای ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۸ به دبیری «محمد حمیدیمقدم» در پردیس سینمایی چارسو تهران برگزار خواهد شد.