رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته، گفت: سوختگی در ایران ۸ برابر میانگین جهانی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد فاطمی رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته( انجمن مردم نهاد ققنوس، روز یکشنبه در نشست خبری با موضوع گرامیداشت اول دی روز ملی پیشگیری از سوختگی که در بیمارستان حضرت فاطمه (س)، برگزار شد، گفت: بیش از دو برابر مرگ و میر جهانی، فوتی ناشی از سوختگی در ایران داریم.
وی با اشاره به آسیبهای سوختگی، گفت: مشکل سوختگی با پیشگیری حل میشود و اجازه ندهیم کسی بسوزد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: یک بخاری غیر استاندارد میتواند حادثه شین آباد را تکرار کند و یک اتصال برق، منجر به تکرار حادثه پلاسکو میشود.
فاطمی با عنوان این مطلب که سوختگی یک بیماری هزینه بر است، ادامه داد: هر درصد سوختگی پنج میلیون تومان هزینه دارد.
وی افزود: درمان سوختگی به پانسمانهای خاص وابسته است که اغلب وارداتی است و همین مسئله باعث شده به شدت وابسته به پانسمانهای سوختگی باشیم و هزینهها را بالا میبرد.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته، گفت: وقتی نتوانیم به هر دلیلی از پانسمانهای خاص استفاده کنیم، روند درمان بیماران سوخته دچار مشکل شده و آمار مرگ و میر را بالا میبرد.
وی افزود: پیشگیری دو مدل فعال و غیر فعال دارد. روشهای فعال خیلی موثر نیستند، روشهایی موثر هستند که نقش انسان را کم کنند.
فاطمی ادامه داد: توصیهها به دیگران خیلی کارآیی ندارد و باید پیشگیری بدون دخالت انسان اتفاق بیافتد.
وی افزود: سوختگی برای جامعه فقرا است که از امکانات و تجهیزات غیر استاندارد در منزل و زندگی خود استفاده میکنند.
فاطمی گفت: مهمترین علت سوختگی کودکان، کم توجهی والدین به رعایت نکات ایمنی است. بنابراین، باید آموزش و پیشگیری را با هم در نظر گرفت.
وی افزود: استاندارد سازی برای ایمنی افراد، نکته مهمی است که اگر به آن توجه نشود، آمارهای سوختگی همچنان تکرار خواهد شد.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته، با اشاره به حادثه شین آباد، گفت: یک بخاری غیر استاندارد باعث سوختگی ۲۴ بچه شد که همان زمان با ۵۰ میلیون تومان میتوانستیم بخاریهای استاندارد را نصب کنیم. اما، محاسبه شده برای ۱۵ سال عمل جراحی این کودکان که البته هیچ وقت خوب نمیشوند، ۱۵ میلیارد تومان بودجه نیاز است.
فاطمی ادامه داد: سوختگی الکتریکی یکی از شایعترین سوختگیها در کشور است که سالی ۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه بر جای میگذارد.
در ادامه این نشست رضا رضایی مدیر اعتبارات معاونت درمان وزارت بهداشت، گفت: پیشگیری یک کار جمعی است و وزارت بهداشت در ته خط پیشگیری قرار دارد و در عین حال، درمان بیماران سوخته را عهده دار است.
وی با عنوان این مطلب که در کتب درسی دانش آموزان و دانشجویان ما حتی یک خط در مورد پیشگیری مطلبی نداریم، گفت: سوختگی بیمار فقرا است و وقتی میسوزند، جان و مال آنها با هم میسوزد.
رضایی با انتقاد از اینکه هیچ کدام از سازمانها و وزارتخانهها در خصوص پیشگیری از سوختگی کمک نمیکنند، افزود: سازمان تامین اجتماعی به رغم تعداد زیاد کارخانجات و بیمارستانهایی که دارد. حتی یک تخت سوختگی ندارد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت در ابتدا به فکر استاندارد سازی تختهای سوختگی بود، زیرا هزینه تجهیز و راه اندازی یک تخت سوختگی، بیش از پنج میلیارد تومان هزینه دارد.
مدیر اعتبارات معاونت درمان وزارت بهداشت، گفت: در حال حاضر ۹۳۵ تخت سوختگی و هشت مرکز تک تخصصی سوختگی در کشور داریم.