پیکر نیمه جان هپکو بیش از این تاب آزمون و خطا و بازیهای سیاسی را ندارد و شاید همین روزها آخرین فرصتها برای نجات این مجموعه عظیم باشد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پی ایجاد تنش در جلسه سازمان خصوصی سازی با حضور مدیرکل نظارت و مطالبه گری این سازمان و جمعی از نمایندگان کارگری هپکو، این کارگران بیانیهای صادر کردند و در آن اقدامات سازمان خصوصی سازی را زمینه ساز بروز مشکلات بسیاری در هپکو دانستند.
در این بیانیه آمده است:
اقدامات بی بدیل و هنرمندانه! سازمان خصوصی سازی در سنوات گذشته و طی ۲ مرحله واگذاری سهام شرکت هپکو به افراد فاقد اهلیت و صلاحیت منجر به بروز مشکلات عدیده و جدی برای یکی از شرکتهای مادر تخصصی کشور و تنها تولید کننده واقعی ماشین آلات راهسازی در خاور میانه شد و بدهی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی و انبارهای خالی از مواد اولیه فقط گوشهای از جفایی است که به بیت المال مسلمین وارد شده است.
سالها اعتراض و برگزاری جلسات با مسئولین مختلف از نمایندگان شهر اراک در مجلس شورای اسلامی، استاندار، روئسای وقت سازمان خصوصی سازی تا رئیس قوه مجریه، رئیس قوه مقننه و رئیس قوه قضائیه، اخیرا منجر به انتصاب یک مدیر چند شغله و غیر متخصص در راس مجموعه هپکو و به تبع آن تعدادی (به اصطلاح) "مدیر" بی کفایت، ناتوان، غیر متعهد و نجومی بگیر در مجتمع تولیدی و اختصاص مبالغ ناچیزی وام -که به زحمت پاسخگوی فقط پرداخت حقوق پرسنل میباشد- شدکه این دستاورد گرانبها! حاصل بیش از ۳ ماه تبلیغات رسانه ای، پرشور و مداوم مسئولین محترم مبنی بر عزم جدی ایشان برای احیای مجدد و رونق تولید در هپکو بوده است.
متاسفانه عملکرد بسیار نامناسب مسئولین موجب شده که روز به روز به بدهیهای این مجموعه به دلیل تاخیر در بازپرداخت بدهیها و هزینههای جاری اضافه شده و چنانچه اقدام موثر و سریعی صورت نپذیرد در آینده نزدیک شاهد بلعیده شدن کل مجموعه توسط بدهیها یی باشیم که حاصل بی تدبیری دولتهای وقت در واگذاری هپکو بوده است.
متاسفانه عدم رسیدگی به موقع به این موضوع منجر به از بین رفتن یک برند ملی و به تبع آن بیکاری و مشکلات اقتصادی هزاران نفر از خانواده ایشان در جامعه خواهد شد.
برادران عزیز مسئول در جمهوری اسلامی!
پیکر نیمه جان هپکو بیش از این تاب آزمون و خطا و بازیهای سیاسی ندارد و شاید همین روزها آخرین فرصتها برای نجات این مجموعه عظیم باشد. پس تا دیر نشده از شما عاجزانه تقاضاداریم برای رفع مشکلات هپکو بصورت ریشهای اقداماتی موثر و شایسته انجام دهید که به نظر میرسد مهمترین آنها مشکل مالکیت باشد.
هر چند مشخص نشد که این همه قولهای مسئولین مختلف مبنی بر واگذاری ۳۰۰۰ دستگاه مناقصه ماشین آلات راهسازی مورد نیاز ادارات راه طی سالیان گذشته چه زمانی قرار است عملی شود.
پس مالکیت هپکو را یا به اهلش (مجموعه یا نهادی که توان و صلاحیت رفع مشکلات و احیا و رونق آنرا دارد) بسپارید و یا اگر چنین امکانی وجود ندارد آن را به دولت به عنوان مالک اولیه و مسبب اصلی تمام مشکلات برگردانید.
فراموش نکنیم احداث مجدد شرکتهایی نظیر هپکو، آذراب واگن پارس درشرایط فعلی تقریبا غیر ممکن است. در چنین شرایطی آیا درخواست کارگران مبنی بر حفظ وصیانت از بیت المال مسلیمن نادرست است؟
آیا پس از گذشت این همه سال، دوره حرف درمانی تمام نشده و زمان همت مسئولین برای انجام اقدام ریشهای فرا نرسیده است؟
کمی خود را به جای این کارگران رنج کشیده قرار دهیم و اگر راه حل بهتری (از اقدامات مختلفی که آنها طی این چندین سال در جهت احیای صنعت خود اجرا کرده اند) سراغ دارید دریغ نکنید و اگر راه حلهایتان سیاسی و در جهت منافع سرمایه داران غرب گرا و لیبرال صفت است عاجزانه درخواست داریم که به راه حل کارشناسان و متخصصینی که سالها برای این صنعت زحمت کشیده اند "یک بار برای همیشه" گوش فرا دهید و هپکو را نجات دهید!
اما خواسته به حق و کارشناسانه پرسنل هپکو:
تعیین تکلیف قطعی مالکیت شرکت هپکو و واگذاری به یک نهاد یا سازمان امین و اهلیت دار تحت نظارات قوه قضاییه رسیدگی هر چه سریعتر به ساختار مالی شرکت و حسابرسی از امروز تا ۱۲ سال گذشته
اصلاح ساختار منابع انسانی شرکت شامل تعیین تکلیف بازنشستگان و استخدام نیروی جدید جهت شروع مجدد تولید سامان دهی بدهیهای شرکت به سازمانها و ارگانها و فریز کردن حداقل ۵ ساله آنها
اصلاح ساختار مدیریتی شرکت شامل گماردن مدیران متخصص و متعهد و باتجربه نه مدیران صرفا سیاسی
بازسازی اعتبار نزد مشتریان و شرکای تجاری با تزریق سرمایه در گردش مناسب برای انجام پروژههای تعهد آور قبلی و واریز پیش پرداخت به شرکای خارجی