یک پرونده قضایی علیه بزرگترین شرکتهای فناوری جهان شامل اپل، گوگل، مایکروسافت، دل و تسلا توسط خانوادههای اهل کنگو در شهر "واشنگتن" آمریکا نسبت به کشتار و آسیب کودکان کار به ثبت رسیده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یک پرونده قضایی علیه بزرگترین شرکتهای فناوری جهان توسط خانوادههای اهل کنگو در شهر "واشنگتن" آمریکا به راه افتاده است.
پایگاه خبری "گاردین" در گزارشی نوشت، شرکتهای اپل، گوگل، مایکروسافت، دل و تسلا به عنوان متهم در یک پرونده قضایی در شهر واشنگتن شناخته شدند؛ مدافعان حقوق بشر در آمریکا به نمایندگی از ۱۴ والدین از جمهوری دموکراتیک کنگو، علیه این شرکتها شکایت کردند.
این دادخواست شرکتها را به سوءاستفاده و همراهی در قتل و آسیب رساندن به "کودکان کار" متهم میکند؛ این کودکان اهل کنگو در معادن فلز "کبالت" مشغول به فعالیت بودند.
"کبالت" فلزی است سفید با علامت شیمیایی Co، شبیه نیکل، اما با ته رنگ فیروزهای که برای تامین انرژی باتریهای لیتیوم قابل شارژ مورد استفاده در میلیونها محصول که هر ساله توسط اپل، گوگل، دل، مایکروسافت و تسلا فروخته میشود، ضروری است.
تقاضای سیریناپذیر کبالت ناشی از تمایل به اخراج دستی ارزان قیمت آن در پنج سال گذشته سه برابر شده است! استخراج کبالت با نقض حقوق بشر، فساد، نابودی محیط زیست و کار کودکان در ارتباط است.
این دادخواست استدلال میکند که اپل، گوگل، دل، مایکروسافت و تسلا همگی به شرکتهای معدنکاری که از این بچهها برای کار در معادن استفاده میکردند، کمک کرده و باعث بوجود آمدن چنین شرایطی هستند؛ شرایطی که منجر به مرگ و آسیب این کودکان شده است.
خانوادهها در این کیفرخواست، استدلال میکنند که فرزندان آنها در معادن متعلق به شرکت معدن انگلیسی "گلنکور" به طور غیرقانونی مشغول به کار بودند؛ خانوادهها میگویند که برخی از کودکان در اثر فروپاشی تونل کشته شدهاند و برخی دیگر فلج شده یا در اثر تصادفات دچار جراحات اساسی شدهاند.
خانواده های فرزندان کشته شده و مجروح به دنبال خسارت برای کار اجباری و مشکلات پیش آمده برای کودکان خود هستند.