ناصر نادری تهیهکننده «زینبیات» و یکی از کارگردانان این مستند درباره ویژگیهای این مجموعه گفت که قرار بود «خون-شریکی» ایران و چند کشور منطقه را در برابر دشمن مشترک نمایش دهند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، ناصر نادری تهیهکننده مجموعه «زینبیات» درباره این مجموعه که در پنج قسمت جمعهها از شبکه مستند پخش میشود توضیح داد: این مجموعه سعی کرده است به زندگی خانوادههای شهدای مدافع حرم حزبالله لبنان بپردازد.
وی ادامه داد: این شهدا مشهور هستند اما ما در این مستندها به زندگی آنها نزدیک میشویم که کمتر کسی نسبت به آن آگاهی داشته است. بهطور مثال مخاطب از حزبالله فقط یک شمه نظامی و مقتدر دیده و دوربین معمولاً به زندگیهای خصوصی آنها نزدیک نشده است که چطور عاشق میشوند، چطور زندگی میکنند و غذا میخورند و ما سعی کردیم به پشت پرده زندگی این مردان مجاهد در لبنان بپردازیم.
جوانان ثروتمند و داوطلب جنگ با تکفیریها
نادری با اشاره به یکی از مستندها اظهار کرد: به طور مثال احمد محمد مشلب یکی از همین جوانان است. او از خانوادهای ثروتمند بوده است که منزلش در منطقهای بالا از شهر قرار دارد و از زندگی مرفهی برخوردار است و حالا این فرد در سوریه به شهادت میرسد. درواقع ما بخش داوطلبانه حزبالله را در این مستندها نشان میدهیم بخشی که کسی با آن به عنوان نیروی استخدامی، همکاری رسمی ندارد و جوانان به صورت بسیجی وار وارد حزبالله شدهاند.
این مستندساز تصریح کرد: ما جز در قسمت اول در باقی قسمتها ماجرا را از زبان همسران این شهدا بیان کردیم و به جزییات نگاهشان در جنگ سوریه پرداختیم.
وی درباره جزئیات این مستندها نیز گفت: تلاش ما این بود که فصل جدیدی از روایت حزبالله را برای مخاطب داشته باشیم. همه این کار در لبنان ضبط شده است و آرشیوی نیست. راوی مستند آیدا سرور است. او هم همسر شهید و هم مادر شهید است و داخل خانهها میرود و با همسران شهدا گفتگو میکند. ساخت مستند نیز حدود یک ماه طول کشید به مناطق مختلف لبنان رفتیم و شهدا به گونه انتخاب شدند که از مراکز جنوب، شمالی و مرکزی لبنان بودند تا تنوع مناطق اقلیمی را داشته باشیم.
پاسخ به سوالی درباره حضور ایرانیها در سوریه
این مستندساز با اشاره به یک دیدگاه نسبت به حضور شهدای ایرانی در سوریه و اینکه مخاطب بیشتر ایرانیها را میشناسد درباره دلیل خود از ساخت این مجموعه اظهار کرد: در جنگی که در سوریه اتفاق افتاد مخاطب ایرانی از شهدای غیرایرانی خیلی خبر ندارد و فضای عمومی این است که بیشتر درگیر شهدای خود ایران است. غالباً هم این سوال مطرح میشود که چرا باید در سوریه باشیم و بجنگیم و این مستند پاسخ میدهد که دیگرانی هم جز ما ایرانیها در آنجا شهید شدهاند؛ کسانی که تمکن مالی و زندگی آرامی داشتهاند اما ضرورت حضور در سوریه را حس کردند تا با نیروهای تکفیری بجنگند.
وی در پایان گفت: این فقط ما نبودیم که هزینه دادیم کشورهای دیگری هم که آرامش داشتند اما به سبب اینکه به لحاظ جغرافیایی نزدیکتر بودند ضرورت را بیشتر درک کردند. ما میخواستیم «خون-شریکی» را که بین خون ما و لبنانیها و کشورهای دیگر در یک زمین مشترک و در قبال دشمن مشترک ریخته شد نمایش دهیم.