اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از وضعیت مالکیت و اشتغال کارکنان شرکت غله و بازرگانی منطقه ۱۳ همدان بازرسی کرد که براساس آن تخلف شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران محرز اعلام شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گروهی به منظور بازرسی از وضعیت کارکنان شرکت غله همدان، اقدام به بازدید از این شرکت کردند که پس از آن گزارشی درخصوص وضعیت اشتغال کارکنان و مالکیت این شرکت گزارشی ارائه کردند.
براساس این گزارش، شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران مالک ۱۰۰ درصد شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۳ شناسایی شد که براساس ماده ۴ اساسنامه و قوانین و مقررات حاکم بر شرکتهای دولتی اداره میشود و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجازت است.
همچنین در ادامه این گزارش آمده است که براساس گزارش مالی حسابرسی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۴، تعداد ۷۲ نفر از طریق شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران دریافت کرده اند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: مواردی از عدم رعایت الزامات قانونی اشاره شده است که مورد تأکید بر ارائه برنامه و پیشنهادات شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۳ برای اصلاح ساختار نیروی انسانی و عملیاتی شرکت حداکثر ظرف ۲ ماه از تاریخ جلسه به مجمع عمومی را دارد که بررسی موضوع ضروری به نظر میرسد.
در این گزارش تأکید شده است که قرارداد مشاغل نگهبانی انبارها و سیلوها به صورت قرارداد مشاغل کارگری از تاریخ اول فروردین ۹۱ تا پایان اسفند ۹۶ به کارفرمایی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران منعقد شده است که محل خدمت این افراد منطقه ۱۳، استان همدان بوده است.
این گزارش همچنین مداخله شرکت سامان جاوید در امور شرکت غله و بازرگانی منطقه ۱۳ را زیر سوال میبرد و از شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران توضیحاتی در خصوص این موضوع خواسته است.
از طرف دیگر در این گزارش تأکید شده است که اگر شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ادعا دارد که کارکنان شرکت غله و خدمات منطقه ۱۳ جزو واگذاری نبوده و خود بر عملکرد اجرای وظایف آنان نظارت دارد، پس این شرکت موظف بوده که مستقیما با نیروی انسانی قرارداد ببندند؛ از این رو شرکت مادرتخصصی بازرگانی ایران تخلف کرده است.
گفتنی است، شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران ادعا کرده است که پس از واگذاری هیچگونه قراردادی با کارکنان نگهبان شرکت غله و بازرگانی منطقه ۱۳ نداشته است. از طرفی مالک اولیه شرکت پس از خصوصی سازی نیز معتقد است که نگهبانان شرکت جزو نیروی انسانی واگذار شده به او نبوده اند؛ بنابراین سوال اینجاست که این کارکنان در مدت مذکور (از زمان واگذاری شرکت به بخش خصوصی به بعد) حقوق خود را از چه نهادی دریافت میکرده اند؟
کارکنان شرکت غله همدان از سیف، رئیس شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران تقاضا دارند که درباره این وضعیت به آنان توضیحات لازم را ارائه کند و به مطالبات آنان پاسخگو باشد.