به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «اعزاز احمد چودری» مدیرکل موسسه مطالعات راهبردی پاکستان عصر امروز (سه شنبه) در مجمع گفتگوی تهران با موضوع «گشایش افقهای جدید: موضوعات جاری و سناریوهای آینده» ضمن قدردانی از برگزاری این نشست گفت: قدرتهای جهانی، عرصه جهانی را تعریف میکنندو
وی اسلام هراسی، تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی و ... را چالشهای خواند که جهان امروز با آن روبرو است و گفت: شرایط در منطقه پیچیده است.
این تحلیلگر پاکستانی با اشاره به اوضاع کنونی در افغانستان و جنگ ۱۸ سالهای که آمریکا در این کشور به پا کرد، به حضور آمریکاییها در عراق نیز پرداخت و افزود: در سوریه نیز میلیونها سوری از کشورشان فرار کردند و از سوی دیگر شاهد وضعیت یمن هستیم که فاجعهای انسانی است و متاسفانه دورنمایی از پایان جنگ در این کشور نمیبینیم.
چودری بیان کرد: بهار عربی به زمستان عربی تبدیل شده است و در فلسطین نیز شاهد اتفاقاتی هستیم. در خلیج فارس تنشها در چند سال گذشته رو به افزایش بوده، ولی از سپتامبر پارسال این تنشها شدت گرفته است. در آسیای جنوب شرقی و در کشمیر حصر جمعی رخ داد و هفت روز ارتباطات قطع شد و منطقه در حصر قرار گرفت.
وی با طرح این سوال که علل این تنشها چیست؟ گفت: یکی از عوامل این تنش ها، نقش و حضور نیروهای فرامنطقهای است. بحث دیگر تنش بین ایران و عربستان است که موضوعی پیچیده و عمیق است و از ۱۴ سپتامبر پارسال وقتی تاسیسات آرامکو مورد هدف پهپادها قرار گرفت، باعث اختلال در صادرات نفت عربستان شد و پنج درصد عرضه نفت جهانی متوقف شد.
مدیرکل موسسه مطالعات راهبردی پاکستان افزود: اکنون ارزیابی شخصی من است که بازیگران در منطقه به درک صحیح تری میرسند که جنگ برای همه تاثیرات مخرب به همراه دارد.
وی اضافه کرد: به ابتکارات بیشتری نیاز داریم مثل طرح صلح هرمز و باید احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عدم تجاوز و دخالت در امور کشورها مورد توجه قرار گیرد.
چودری همچنین گفت که امنیت انرژی و آزادی دریانوردی برای همه حائز اهمیت است.
این کارشناس پاکستانی خاطرنشان کرد: ابتکاراتی مثل پویش صلح هرمز میتواند این جریان حرکتی لازم را برای حل و فصل اختلافات ایجاد کنند. اگر صلح نباشد همه ضرر میکنند و اگر باشد همه منتفع میشوند.
وی عنوان کرد که کشورهای خارج منطقه میتوانند به طرح صلح هرمز بپیوندند.