مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی آخرین وضعیت سه استان سیل زده را تشریح کرد.
صادق مفرد، مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آخرین وضعیت این سه استان را تشریح کرد.
مفرد با بیان اینکه در حال حاضر نیروهای جهادی بومی در مناطق سیل زده حضور دارند و این نیروها کفایت منطقه را میکنند گفت: پیش بینی میشود بعد از فروکش کردن آب در مرحله بازسازی نیاز به گروههای جهادی غیربومی نیز باشد.
وی در خصوص الویت حضور گروههای جهادی افزود؛ در حال حاضر نیاز به گروههای تخصصی و چابک است. گروههای پزشکی و دامپزشکی با عنایت به امکان شیوع بیماری مشترک دام و انسان میتوانند مفید باشند. همچنین گروههای دانشگاههای فنی حرفه ای، اصناف و اتحادیهها که دارای مهارتهایی از جمله تامیر لوازم خانگی، برقکاری، جوشکاری، لوله کشی و… را دارند در مناطقی که آب فروکش کرده مستقر شوند.
وی افزود؛ هنرمندان و گروههای جهادی رسانهای برای انعکاس هنرمندانه فعالیت گروههای جهادی که منجر به امیدآفرینی در کشور میشود اقدام کنند.
مفرد در مورد حضور عموم گروههای جهادی افزود: با عنایت به بعد مسافت و نبود امکانات لازم برای سکونت، جهادگران تلاش کنند کمکهای نقدی را جمع آوری و به ستادهای حاضر در منطقه ارسال کنند. ضروری است کمکهای غیرنقدی هدفمند و ترجیحا در استانهای همجوار مناطق سیل زده جمع شوند.
مفرد در رابطه با آسیب مناطق سیل زده گفت: در استان سیستان و بلوچستان دسترسی به ۳۰ درصد روستاهای درگیر سیل تا این لحظه وجود دارد. مناطق زرآباد، فنوج، دشت یاری مشکلات حاد است. لباس گرم، مواد غذایی، چادر و پتو نیاز مردم سیل زده این مناطق میباشد.
وی افزود: همچنین در استان کرمان شهرستانهای قلعه گنج، منوجان و رودبار جنوب با مشکل دسترسی به بعضی روستاها مواجه شده اند.
رییس مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی با اشاره به اینکه گروههای بومی مناطق تاکنون خدمت رسانی خوبی را انجام داده اند، افزود؛ در استان هرمزگان نیز ۹ روستا در شهرستان جاسک به صورت صد در صد دچار سیل گرفتگی شده اند که راه روستایی چهار تای آنها بازگشایی شده است.
مفرد در پایان با تشکر از مشارکت مردم برای رفع نیازهای سیل زدگان افزود؛ در حال حاضر بخاری نفتی، زیرانداز، پتو، پوشک بچه و آب معدنی از جمله مواردی است که مشارکت بیشتر مردم را در تامین آنها نیازمندیم.