شمارش معكوس براي پايان برداشت آب از سد 15 خرداد در قم آغاز مي شود
به گزارش گروه اجتماعي «شبکه خبر دانشجو»، مهندس عبدالحميد توكليبينا با اشاره به ادامه روند بحران خشكسالي در قم، اظهار داشت: در صورتي كه روند مصرف همين گونه ادامه داشته باشد و ما شاهد بارندگي در دو ماه آينده نباشيم، آب قابل برداشت سد 15 خرداد به اتمام ميرسد.
وي با بيان اينكه بيش از 92 درصد گنجايش سد 15 خرداد خالي است، افزود: هماكنون سد 15 خرداد حدود 16 ميليون متر مكعب آب دارد كه در خوشبينانه ترين حالت تنها شش ميليون متر مكعب آب قابل برداشت است و بقيه آب سد به دلايل كيفي و فني قابل برداشت نيست.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان قم گفت: شمارش معكوس در مورد پايان امكان بهرهبرداري از آب سد 15 خرداد آغاز شده است و تا دو ماه آينده تامين آب شهر قم از سد 15 خرداد به طور كلي قطع ميشود.
توكليبينا با بيان اينكه پيش از آغاز خشكسالي سه سال اخير، حدود 70 درصد آب شهر قم از سد 15 خرداد تامين ميشد، ابراز داشت: هماكنون تنها 25 درصد آب شهر قم از سد 15 خرداد و بقيه آب مورد نياز شهر از منابع زير زميني تامين ميشود.
وي با بيان اينكه با روند كنوني بايد ميزان برداشت آب از سد 15 خرداد را به صفر برسانيم، اظهار داشت: پس از پايان ذخيره آب سد 15 خرداد بايد تمامي آب شهر از منابع زير زميني استحصال شود كه البته اين امر نيز با مشكلات فراواني همراه خواهد بود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم علت افزايش شوري آب در قم را بحران خشكسالي و افزايش ميزان برداشت آب از چاههاي سطح شهر عنوان كرد و گفت: البته اين اطمينان را به مردم ميدهيم كه آب داخل شبكه آبرساني از نظر بهداشتي مطابق با استانداردهاي آب بهداشتي و شرب است و هيچگونه مشكلي در اين رابطه وجود ندارد.
توكلي بينا همچنين با اشاره به اينكه آب سرشاخههاي دز نيمه دوم سال آينده به قم ميرسد، خاطرنشان كرد: لازم است تا براي مقابله با كمآبي، تا آن زمان پروژههايي تعريف و به سرعت اجرا كنيم.
وي با بيان اينكه اقدامات بسيار خوبي در آبفاي قم به منظور مقابله با خشكسالي صورت گرفته است، تصريح كرد: براي مقابله با بحران خشكسالي حفر 10 حلقه چاه را در دستور كار داشتيم كه اين ميزان به 14 حلقه چاه افزايش يافت و تاكنون حفر 12 حلقه از اين چاهها به پايان رسيده است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم گفت: مسئولان وزارت نيرو و شركت آب و فاضلاب استان قم تمام تلاش خود را براي عدم جيرهبندي آب در قم انجام دادند كه در روزهاي بسيار گرم تابستان نيز اين امر محقق شد، اما با توجه به استمرار خشكسالي بحث جيرهبندي آب در قم منتفي نيست./انتهاي پيام/