دبیر علمی نهمین کنگره کشوری سوختگی، از سوختگی الکتریکی به عنوان یکی از آسیبهای شایع در محیط کار نام برد و گفت: بالای ۳۰ درصد از این موارد منجر به قطع عضو فرد آسیب دیده میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید حمید صالحی، در آستانه برگزاری نهمین کنگره کشوری سوختگی، اظهار داشت: کنگره امسال با شعار «آسیبهای سوختگی الکتریکی و چالشهای پیش رو»، در روزهای اول تا دوم اسفند ۹۸ در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.
وی با عنوان این مطلب که رویکرد کنگره امسال متوجه سوختگی الکتریکی است، ادامه داد: در این کنگره، راهکارهای پیشگیری و روشهای جدید درمانهای سوختگی الکتریکی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
صالحی با اشاره به اینکه سهم سوختگی الکتریکی در حوادث سوختگی کشور کمتر از ۱۰ درصد است، افزود: متاسفانه آنچه در سوختگیهای الکتریکی مهم است، اینکه بیشتر مرگ و میرها در صحنه برق گرفتگی رخ میدهد.
وی ادامه داد: هر چند سوختگی الکتریکی نسبت به سایر سوختگیها از شیوع کمتری برخوردار است، اما با ضایعات و مشکلات منجر به ناتوانی فرد آسیب دیده همراه است. به طوری که بالای ۳۰ درصد موارد به قطع عضو میانجامد.
دبیر علمی کنگره، به از کار افتادگی و تحمیل بار مالی به اقتصاد سلامت و کشور به عنوان دیگر تبعات سوختگی الکتریکی اشاره کرد و گفت: مطالعاتی که انجام شده، نشان میدهد بیشتر افرادی که دچار این نوع سوختگیها میشوند، کارگران ساختمانی هستند که اغلب آنها از پوشش بیمهای مناسبی برخوردار نیستند؛ و این حوادث، هزینههای زیادی به خانواده فرد آسیب دیده و جامعه تحمیل میکند.
صالحی، بر ضرورت توجه به امر پیشگیری و رعایت نکات ایمنی در محیط کار تاکید کرد و افزود: متاسفانه توجه به ایمنی کار برای پیشگیری از آسیبهای الکتریکی مخصوصا در کارگران ساختمانی مغفول مانده است. لذا، به نظر میرسد که دستگاههایی مثل وزارت نیرو، شهرداریها و...، باید نسبت به موضوع ایمن سازی محیط کار توسط کارفرما حساس باشند.