در نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی بزرگداشت شهید حسین یوسف الهی به بررسی موضوعاتی از قبل خصوصیسازی، عدالت آموزشی، شفافیت، مسائل اقتصادی، مسائل منطقه، انتخابات و دیگر مسائل پرداخته شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانیال یادگاری، دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی بزرگداشت شهید حسین یوسف الهی که در اردوگاه سیدالشهداء آبعلی برگزار شد، گفت: گفتمان عدالت و عدالتخواهی با تکیه بر مبانی امام خمینی و رهبر معظم انقلاب پیشرفت و رشد کرده است.
وی افزود: در وقایع اخیر انقلاب اسلامی با چالشهای گوناگونی مواجه شد که با تکیه بر جمهوریت توانست سربلند از آن بیرون بیاید، هرچند خطاهایی هم داشتیم که باید آنها را اصلاح کنیم.
دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: باید با صدای بلند بگوییم که با وجود تمامی نقایص، عدالت و عدالت خواهی در انقلاب اسلامی با تکیه بر مبانی حضرت امام و مقام معظم رهبری پیشرفت و رشد کرده است.
یادگاری با بیان اینکه آنچه حائز اهمیت است آسیب شناسی راه طی شده و بررسی چالشها و راهبردها در راهی است که باید آن را طی کنیم، افزود: هر زمانی که نقش مردم در مسائل مختلف انقلاب اسلامی مشخص شود و امکان نقش آفرینی پیدا کردند، مقابل آسیبها با نقش دادن با مردم ایستاده ایم.
وی بیان کرد: در مورد راهبردها باید به این نکته توجه کنیم که راهبرد در یک کلام قوی شدن است. ما باید قوی شویم در همه مسائل چه حوزه شناخت مبانی اصیل انقلاب و چه در حل مشکلات مختلف و چالشهای پیش رو انقلاب اسلامی.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: سعی ما بر این خواهد بود که در نشست شهید حسین یوسف الهی با حضور اساتید و فارغ التحصیلان جریان دانشجویی چالش و آسیبهای گذشته و اکنون و راهبردهای آینده انقلاب اسلامی را بررسی کنیم.
همراهی مردم با گفتمان شفافیت میثم مهدیار فعال عدالتخواه نیز در میزگرد بررسی روند خصوصی سازی بیان کرد: به نظر بنده باید در مورد اصل ۴۴ گفتگو کنیم. من با اصل ۴۴ مشکل دارم، چون دولت به دلیل اینکه ابزار و قدرت لازم را ندارد با این اصل اصلا نمیتواند قیمتها را کنترل کند.
وی افزود: واگذر کردن اقتصاد به بازار ازاد رانتی روندی است که در کشور درست شده و این واگذاری از بازار لیبرالی خطرناکتر است، چون نه شفافیت میفهمد و نه رقابت. به هر حال ما باید دنبال متشکل شدن کارگرها باشیم.
مهدیار با بیان اینکه دادههای خامی که در سایت سازمان خصوصی سازی ممنتشر میشوند شفافیت نیست و از طرفی بسیاری از دادهها خلاف واقع است، افزود: ایده یعنی یک تفاهم جمعی در جایی که باید یک سری مسایل حل شود به نوعی به گلوگاه اصلی فشار آورده شود. بااین وجود کارگرها و کسانی که در متن کار و اتفاق هستند باید ناظران اصلی باشند.
وی با اشاره به اینکه در موارد بسیاری از جوامع مثل پزشکان و وکلا صنف داریم، ولی در مورد کارگرها و رانندگان صنف نداریم، تصریح کرد: مردم با کسایی که با جدیت اصول قانون اساسی را دنبال میکنند همراه هستند.
کارهای رسانهای و مجازی جریانات دانشجویی را تحقیر نکنیم احسان بابایی استاد دانشگاه امام صادق (ع) نیز در میزگرد بررسی روند خصوصی سازی بیان کرد: اگر اصل ۲۷ را بررسی کنیم مبینیم که در کنار کارگران و در حین کار اهمیت و دقت آنها مطرح میشود. گاهی اوقات کارهای دانشجویی بی ارزش نشان داده میشود در صورتی که آن فرد دانشجو است و مسئول نیست تنها ابزارش موبایل و فیلم است و ان باید از این ابزرا به خوبی استفاده کند.
وی افزود: ما باید به اصل ۲۷ که مرتبط با کار احزاب و دانشجویان است معنا بدهیم و طبق این اصل کار تعریف کرده و مطالبه کنیم. انصافا سهم مطالبه گری یک تشکل دانشجویی با اینکه نه پول دارد و نه مسئولیت از یک حزب بیشتر است.
بابایی با تاکید بر اینکه نباید کارهای رسانهای و مجازی جریانات دانشجویی را تحقیر کینم، افزود: یکی از مواردی که میتواند موجب افزایش ضریب فعالیتهای دانشجویان شود این است که باید صدایمان را بلند کنیم و ارتباطات خود را گسترش بدهیم تا با صدای قویتری جلو برویم.
یکی از کارگران هپکو نیز در این میزگرد گفت: ما نوع اعتراضاتمان این بود که هپکو باید زنده بماند. شعارهای ما بر ماندن و حفظ مجموعه هپکو بود و دنبال گرفتن پروژه بودیم. کمک میخواستیم تا این صنعت سرجای خود بماند. دنبال ورود نیروهای جوان و متخصص به هپکو بودیم، دانشجو باید تفکر درست را ایجاد کند و باید ثابت شود سکوت معناهای بسیاری دارد.
تورم، ظالمانهترین مالیات به نفع ثروتمندان راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء نیز گفت: برخیها میگویند هدف از انقلاب، عدالت اجتماعی نبوده، و این در حالی است که در قانون اساسی بر عدالت اجتماعی تاکید شده است.
وی با بیان اینکه تورم ظالمانهترین مالیاتی است که از فقرا به نفع ثروتمندان اتفاق میافتد و از طرفی بر اثر تورم، برخی از اقشار متوسط به قشر ضعیف سقوط میکنند، تصریح کرد: افزایش قیمت بنزین، کنترل تورم را غیر ممکن کرد. اعتراضاتی که برای بنزین رخ داد، فقط برای افزایش قیمت بنزین نبوده، به خاطر چپاول در این سه دهه خصوصی سازی بوده البته اگر مردم میدانستند که این آخرین افزایش قیمت خواهد بود، معترض نمیشدند، اما چون میدانستند آخرین افزایش نیست، اعتراض کردند.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء با اشاره به اینکه دولت بسیاری از مسئولیتهای خود را واگذار کرده، گفت: سهم آموزش و پرورش از سرمایه ملی ۴/۱ درصد است. از طرفی سهم بهداشت به شدت کاهش پیدا میکند. برای همین اعتراضات به شدت افزایش پیدا خواهد کرد.
راغفر با بیان اینکه در اسفند و فروردین ما شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود و این افزایش قیمت باعث نارضایتی مردم خواهد شد، افزود: در سال آینده ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سود سپرده پرداخت میشود که به آن مالیاتی تعلق نمیگیرد و این در در حالی است که در کشورهای دیگر به این دست سودها، ۲۵ درصد مالیات تعلق میگیرد.
وی با اشاره به اینکه نظام مالیات ما یک نظام بسیار غلط است، به گونهای که مالیاتها را به نفع سرمایه دارها و به ضرر تولیدکننده وضع میکند، افزود: به گفته وزیر مسکن ۲۰۰ میلیارد دلار از منابع کشور به واحدهای مسکونی خالی تبدیل شده که از آنها اصلا مالیات گرفته نمیشود.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء با تاکید بر اینکه برای خروج از وضعیت موجود باید یک تغییر در نگرش و سیاستهایی که در این سه دهه اتفاق افتاده صورت بگیرد، گفت: وضع موجود با بازگشت به قانون اساسی و واگذار کردن همه چیز به بخش تولید و مردم اتفاق میافتد.
برداشتن موانع پیش روی طرح معامله قرن با ترور شهید سلیمانی مسعود براتی کارشناس حوزه تحریم نیز با بیان اینکه دولت آمریکا از فعالیتهای منطقهای ایران به اسم فعالیتهای بی ثبات کننده منطقه یاد میکند، گفت: معتقدم در برهه خاصی قرار داریم با این وجود کنش خواص در منطقه بسیار مهم است.
وی ترور سردار سلیمانی را نقطه تحول در منطقه دانست و افزود: بنابر اعلام وزارت دفاع آمریکا ترور شهید سلیمانی ۱۳ دی ماه به دستور ترامپ انجام شد. با این وجود این ترور به سبک اسرائیل صورت گرفت.
براتی با بیان اینکه برخیها ترور شهید سلیمانی را یک تصمیم راهبردی میدانستند نه یک تصمیم رادیکال، افزود: دولت آمریکا از فعالیتهای منطقهای ایران به اسم فعالیتهای بی ثبات کننده منطقه یاد میکند. به هر حال تحلیل آمریکا در ترور شهید سلیمانی این بود که او نخ تسبیح نیروهای منطقهای است و اگر این نخ تسبیح نباشد نیروهای مقاومت از هم میپاشند.
وی با بیان اینکه ترور شهید سلیمانی با هدف برداشتن موانع پیش روی طرح معامله قرن انجام شد و در این رابطه نیز در رابطه با این طرح گفت: ما سلیمانی را ترور کردیم و این قضییه باعث آرامش در منطقه شده، افزود: بعداز شهادت سلیمانی پترآووس در مورد واکنش ایران به این ترور گفت: من نمیدانم پاسخ ایران چیست، اما اقتصاد ایران و جامعه ایران در حال فرو پاشی است پس رهبر ایران قبل از اینکه به پاسخ این ترور فکر کند باید به توانایی پاسخ دادن فکر کند؛ اما مردم ایران میدانستند منظور از انتقام چه بود.
حبیب رحیم پور ازغدی پژوهشگر علوم انسانی نیز گفت: از اصلیترین عواملی که باید دولت تشکیل شود، عدالت است. منهای دولت اصلا نمیشود به عدالت دست یافت.
وی با بیان اینکه ما در عدالت آموزشی نمیخواهیم یکسان سازی کنیم؛ بلکه باید ساختار سازی کنیم، یعنی دولت به جای یکسانسازی باید فرصتهای برابر ایجاد کند، افزود: ساختار یعنی اینکه وقتی از تربیت رسمی و عمومی صحبت میکنیم، میبینیم که وضعیت تحصیلی در تمام نقاط یکسان نیست. به هر حال تا حدامکان باید تلاش شود تا فرصتهای یادگیری برابر فراهم شود، تا کسانی که کششهای بالاتری دارند فرصتهای بیشتری شامل حال آنها شود. اما از ابتدا باید فرصتها برای تمام افراد یکسان باشد.
رحیم پور ازغدی با تاکید بر اینکه ساختار باید موقعیت عمل را برای ما ایجاد کند، گفت: در نظام دینی مردمسالار، همانطور که رای قابل واگذاری یا خریدوفروش نیست، آموزشوپرورش هم اینگونه نیست؛ اما مسئله اساسی که وجود دارد، خصوصی سازی و کالایی شدن آموزش و پرورش است.
تهدید حضور موافقین و ساکتین برجام در لیستهای انتخاباتی جعفری نژاد دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در بخش نقد و بررسی انتخابات نیز بیان کرد: اصل فرآیند انتخابات از این منظر موضوعیت دارد که تجلی جمهوریت را ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر انتخابات برای مردم به یک تهدید تبدیل شده است، افزود: لیستهایی مشخص شده که در آنها موافقین، مخالفین و ساکتین در قضیه برجام و قضیههای دیگر هم هستند و میگویند اگر به ما رای ندهید آن دیگری رای میآورد و این خود منجر به تهدید مردم میشود.
جعفرنژاد بیان کرد: مردم ما الان رسانهزده شدهاند و اولویتها مغفول مانده است. با این وجود جریان دانشجویی باید اولویتها را برای مردم مشخص و تبیین کند.
وی سیاست خارجه و اقتصاد را دو مسئله مجلس آینده برشمرد و افزود: این موضوعات را باید در بحث اقتصاد بدون نفت مجتمع کرد.
تناسب آزادی، پیشرفت و عدالت در کنار هم حجت الاسلام قنبریان از اساتید حوزه علمیه نیز با بیان اینکه آزادی، پیشرفت و عدالت در کنار هم تناسب پیدا میکنند؛ مثلا آزادی وقتی خودش را از بقیهی معانی جدا کند دیگر معنایش تغییر میکند و حتی ممکن است معنای لیبرالی بگیرد، گفت: در گام دوم معنویت و سبک زندگی نیز وجود دارد که ما این معانی را به مباحث آزادی استقلال، عدالت، پیشرفت و امنیت مرتبط میکنیم.
وی با بیان اینکه اسلام امام در مورد روح توحیدی صحبت میکند، افزود: امام صندوق رای و رای مردم را متن اسلام تفسیر میکند.
استاد حوزه علمیه گفت: نماینده مجلس باید انسان جامعی باشد و به تمام ابعاد از جمله آزادی، عدالت، پیشرفت و امنیت توجه کند نه اینکه فقط روی یک بعد متمرکز شود.
وی افزود: بهتر است به ما بگویند انقلابی تا اینکه فقط بگویند عدالتخواه، نباید تک بعدی بر روی عدالت کار شود علت متمرکز شدن ما بر روی عدالت این است که جامعه اکنون به آن نیاز دارد در صورتیکه ما بر روی تمام ابعاد باید کار کنیم.
قنبریان بیان کرد: بعضی اوقات به خاطر خود مردم باید از یک فعل عدالتخواهانه دست کشید، ولی وضعیت عدالتخواهی فرق میکند و مطلق است جامعه باید به سمت عدالتخواهی در حرکت باشد و این استثناء ندارد یعنی زمانی که میگویند آیا اکنون در جامعه عدالت برقرار است یا نه باید وضعیت عدالتخواهی به گونهای باشد که بگویند در جامعه عدالت برقرار است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مصلحت واقعی باید از مصلحت بافیها مشخص شود و ما باید معیاری برای تشخیص این دو از هم داشته باشیم، گفت: عدالتخواهی باید به سمت درست هدایت شود. باید حواسمان باشد که فقط گرفتار مصداقها نشویم، چون ما را از مسئلهی اصلی دور میکند. باید مبانی عدالت را مدنظر قرار دهیم.
قنبریان تصریح کرد: به گفته رهبر معظم انقلاب ما نیاز به متخصص داریم در مسئله عدالتخواهی نیز باید متخصصانی باشند که اولویتهای عدالتخواهی را تشخیص دهند.
وی افزود: عدالت، توحید است و نظام طبقاتی شرک است، دینی که در جهت عکس فلسفی ادیان حرکت میکند یا این دین الهی نیست یا آن را تحریف کردهاند.
قنبریان بیان کرد: جامعه فاقد آزادی یک نوع بردگی و مقابل توحید قرار دارد و شرک است و ما تمام این مبانی را در کتاب طرح کلی اندیشهی اسلامی رهبر انقلاب میبینیم.