مدیر مسئول روزنامه صبح نو گفت: مجلس در بحث نظارت بر خود، مجلس به شدت ناکارآمد است؛ به گونهای که اگر قرار بود همان ادعاهایی که وزرا علیه نمایندگان مطرح کردند، بررسی شود نباید ۹۰ نماینده در این مرحله رد صلاحیت میشدند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی پور مدیر مسئول روزنامه صبح نو در سلسله نشستهای انتخاباتی رو در رو با نامزدها که به همت تشکلهای دانشجویی دانشگاههای تهران در حسینیه هنر برگزار شد، بگفت: مجلس باید نسبت به سه دسته از قوانین ورود کند نخست قوانینی که اجرا نمیشوند، دوم قوانینی که ناقص و قدیمی هستند و نیاز به بروزرسانی و اصلاح دارند و سوم قانون گذاری در ارتباط با مسائل جدید مثل کسب و کارهای مجازی است.
وی نظارت بر خود و نظارت بر همه را وظیفه مجلس شورای اسلامی دانست و افزود: طبق قانون مجلس اصلیترین نهاد نظارتی در کشور است. با این وجود در بحث نظارت بر خود، مجلس به شدت ناکارآمد است به گونهای که اگر قرار بود همان ادعاهایی که وزراء علیه نمایندگان مطرح کردند بررسی شوند نباید ۹۰ نماینده در این مرحله رد صلاحیت میشدند بلکه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان باید از قبل آنها را خلع ید میکرد، اما این کار را نکرد و این نشان میدهد که نظارت مجلس بر خودش ضعیف است.
مدیر مسئول روزنامه صبح نو با تاکید بر اینکه اگر مجلس عرضه نظارت بر خودش را نداشته باشد نمیتواند بر هیچ کس دیگری نظارت کند، گفت: نظارت مجلس بر دیگران سطوح مختلفی دارد مثلا سوال از رئیس جمهور یا وزراء و یا استیضاح رئیس جمهور یا وزراء یکی از بالاترین سطوح نظارت است و قبل از این مکانیسم مجلس مکانیسمهای دیگری دارد که اگر آنها را به درستی اجرا کند جلوی خیلی از موارد گرفته میشود.
مهدی پور با بیان اینکه نظارت مجلس باید در فرآیندها صورت بگیرد، اما این نظارت بیشتر در خروجیها انجام میشود، افزود: مجلس قدرت زیادی دارد مثلا در مجلس کمیسیونی به نام اصل ۹۰ وجود دارد که تنها کمیسیونی است که قانون اساسی در مورد آن یک اصل جداگانه دارد. کمیسیون اصل ۹۰ به اندازه خود مجلس قدرت نظارتی دارد و جالب است کسی هم در مجلس داوطلب کمیسیون اصل ۹۰ نمیشود، چون کمیسیون خیلی قدرتمندی است و چیزی شبیه نماینده حاکم بزرگ است و میتواند در همه جای کشور و در همه موضوعات ورود کند.