سخنگوی کرملین از مخالفت رئیسجمهور روسیه با برگزاری نشست با کشورهای آلمان، فرانسه و ترکیه بر سر موضوع ادلب خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز (سهشنبه) از مخالفت مسکو با برگزاری نشست چهارجانبه بر سر موضوع ادلب خبر داد.
به نوشته خبرگزاری «اینترفکس»، پسکوف طی نشست خبری در کرملین گفت که روسیه در حال حاضر فعالیتی برای مشارکت در نشست چهارجانبه با آلمان، فرانسه و ترکیه در خصوص موضوع ادلب و سوریه ندارد. وی همچنین درباره اظهارات «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» همتای روسی خود گفت: «تماسهای دوجانبه بین پوتین و اردوغان در حال حاضر مطرح نیست».
به نوشته وبگاه شبکه «الجزیره»، سخنگوی کرملین البته احتمال داد نشست چند جانبهای درخصوص سوریه را در نظر بگیرند.
پیشتر روزنامه القدس العربی نیز گزارش کرده بود که روسیه با پیشنهاد ترکیه برای جدا نگاه داشتن شهر ادلب از محدوده عملیات ارتش سوریه مخالفت کرده بود.
اردوغان قبلا با پیشنهاد برگزاری نشست چهارجانبه با موضوع ادلب، گفته بود اگر عملیات ارتش سوریه و حمایت روسیه از نیروهای سوری در ادلب متوقف نشود، با پوتین در این باره دیدار میکند.
با این حال رئیسجمهور ترکیه امروز گفته بود که مسکو نظر مثبتی درباره این نشست چهارجانبه ندارد.
بعد از گذشت یک ماه از موفقیتهای ارتش سوریه در استانهای حلب و ادلب که منجر به آزادسازی بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع شد، ترکیه به عنوان کشوری که از امضاکنندگان توافقات آستانه و سوچی در مورد سوریه بوده و حامی معارضان و گروههای مسلح به شمار میرود، برای جبران انتقاد از عدم حمایتهای خود از معارضان به اصطلاح میانه رو، امروز در محور «نَیرب» (۳۰ کیلومتری مرکز استان ادلب) دست به عملیاتی علیه ارتش سوریه زده است.
اخیراً بعد از موفقیتهای ارتش سوریه، مقامات ترکیه از جمله شخص «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در ادامه پروپاگاندای خود تهدید به عملیات نظامی علیه ارتش سوریه در ادلب کرده است. روسیه به عنوان کشور ضامن توافقات آستانه و سوچی تأکید کرده است که عملیاتهای اخیر ارتش سوریه بعد از ناتوانی ترکیه در اجرای مفاد توافق سوچی بوده است و مسکو همچنان به حمایتهای خود از دولت قانونی سوریه در جنگ علیه تروریسم ادامه میدهد.
گذشته از این، ترکیه و روسیه ۲۰۱۸ در نشست سوچی (شهری در ساحل شرقی دریای مدیترانه)، نیز به طور ویژه در مورد استان ادلب به توافق رسیدند. ایجاد منطقه حائل برای اسکان افراد غیرنظامی و جداکردن تروریستها از معارضان از جمله توافقات سوچی بود که ترکیه به عنوان رابط و حامی مخالفان دولت سوریه، تا به این لحظه اقدام به جداسازی مخالفان میانهرو از تروریستهای حاضر در ادلب نکرده است.