رئیس قوه قضائیه دستورالعمل نحوه ارزشیابی عملکرد کارکنان دستگاه قضایی را برای اجرا ابلاغ کرد و عملکرد قضات بر اساس کارنامهای یک ساله، ارزیابی خواهد شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دستورالعمل ساماندهی و نحوه اعمال نتایج ارزشیابی کارکنان دستگاه قضایی دارای ۱۷ ماده و ۶ تبصره است که توسط حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه تصویب و برای اجرا ابلاغ شده است.
بر اساس ماده ۳ این دستورالعمل، تمام کارکنان دستگاه قضایی و سازمانهای وابسته اعم از قضات، کارمندان، مدیران قضایی و اداری مشمول این دستورالعمل هستند که مراجع ارزشیابی برای قضات، معاونت نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات و برای کادر اداری قوه قضائیه، اداره کل نظارت و ارزشیابی اداری معاونت منابع انسانی است.
بر اساس این دستورالعمل، نمره ارزشیابی قضات و کارکنان در ۵ سطح عالی (۱۰۰ تا ۹۰)، خیلی خوب (۹۰ تا ۸۰) خوب (۸۰ تا ۷۰) متوسط (۷۰ تا ۵۰) و ضعیف (کمتر از ۵۰) طبقهبندی و در کارنامههای قضایی و اداری منعکس میشود.
هرگونه ارتقا، انتصاب و تشویق قضات و کارمندان بر اساس نتایج این کارنامه و وضعیت منعکس در سامانه نظارت الکترونیک خواهد بود.
همچنین بر اساس ماده ۱۱ این دستورالعمل، در صورتی که عملکرد قضات پایینتر از حد انتظار باشد، به متظور ارتقا کارآمدی و رفع ضعفهای رفتاری و عملکردی، معاونت نظارت و ارزشیابی قضات به ترتیب اقدام به تذکر، گذراندن دوره آموزشی، تغییر سمت، تغییر محل خدمت، تنزل پایه و طرح پرونده در کمیسیون رسیدگی به صلاحیت، مخالفت با ارتقای پایه قضایی یا گروه شغلی و اعلام اسامی به مدیران مافوق میکند.