رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی کل کشور گفت: بیش از۳۶۰ هزار دانشجو در دانشگاههای غیرانتفاعی مشغول به تحصیل هستند البته این تعداد در سالهای گذشته ۴۸۰ هزار دانشجو بود.
علی آهون منش، رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی کل کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: دانشگاههای غیر انتفاعی هر ساله در دو نوبت از طریق دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم مورد بررسی قرار میگیرند و بر این اساس تعداد دانشجو، رشته و امکاناتی که ممکن است در اختیارشان قرار گیرد، توزیع میشود.
رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی کل کشور ادامه داد: نسبت دانشجو به استاد در دانشگاههای غیرانتفاعی یک به پنجاه است که به نظرمان خوب نیست و باید بهتر شود. اما کاهش تعداد دانشجوها و افزایش روز افزون هزینهها ما را به سمت بهبود وضعیت سوق نخواهد داد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای غیرانتفاعی برای تامین بودجه خود حتی یک ریال از دولت اخذ نمیکنند؛ تصریح کرد: دولت به هیچ عنوان به دانشگاههای غیرانتفاعی کمک نمیکند. در صورتی که این دانشگاهها بیش از۳۶۰ هزار دانشجو را تربیت میکند البته این تعداد در سالهای گذشته ۴۸۰ هزار دانشجو بوده است که به دلیل کاهش تعداد دانشجو به این رقم رسیده است.
آهون منش با اشاره به اینکه ۱۷ هزار کارمند در دانشگاههای غیر انتفاعی مشغول به کار هستند؛ اظهار کرد: دولت تاکید بر اشتغال میکند، اما در این مورد به بخش خصوصی هیچ گونه توجهی ندارد.
رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی کل کشور با بیان اینکه در بخش فناورانه و دانش بنیان نیز حرکت کردهایم؛ تصریح کرد: فعالیت در این زمینه آن طور که باید چشمگیر نیست، زیرا صنعت همکاری لازم را با دانشگاهها ندارد در حقیقت صنعت تا زمانی که پول دارد به واردات میپردازد و زمانی که شرایط واردات را از دست میدهد به دانشگاه رجوع میکند و خواستار رفع نیازهایش در مدت زمان اندک میشود، در حالی که فرایند یک تحقیق، ممکن است چند سالی به طول بینجامد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای غیرانتفاعی به دلیل هزینه بالای خلق فناورانه به سمت آن حرکت نمیکنند؛ اظهار کرد: هزینه خلق فناورانه در دانشگاههای دولتی توسط دولت تامین میشود، اما دانشگاههای غیرانتفاعی باید این هزینه را از بودجه خود مصرف کنند. اکنون این فرایند در دانشگاههای غیرانتفاعی به ندرت انجام میشود.