گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در ایام نوروز، کتاب ها و فیلم های مختلفی را برای مطالعه و تماشا به مخاطبانش پیشنهاد میکند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این روزها بیشتر کشورهای دنیا درگیر ویروس کرونا هستند. این بیماری، نگرانیهایی را به وجود آورده و متخصصان به افراد توصیه میکنند تا حد امکان در خانه بمانند. با اینکه چنین کاری خطر ابتلا را کاهش میدهد، اما ماندن در خانه آن هم برای مدت طولانی خودش مشکل دیگری است که به آسانی نمیتوان از آن گذشت. گاهی شرایطی پیش میآید که مجبور میشویم تا در خانه بمانیم و در چنین مواقعی معمولا کلافه میشویم. بعضی افراد وقت گرانبهای خود را به خواب یا چرخیدن در شبکههای اجتماعی میگذرانند. شاید ظهور کرونا در عید نوروز با وجود مشکلاتش، بهانه خوبی باشد تا یاد بگیریم چه کارهایی را میتوان در خانه انجام داد و چطور میشود همه چیز را تا جای ممکن روی روال نگه داشت. میتوانید یک سریال و یا یک فیلم خوب برای تماشا پیدا کنید و یا به جای ترس از کرونا در عید با کتاب خواندن آشتی کنید. با دیدن مستندهای جذاب میتوانید گذشت زمان را آسانتر کنید و یا برای سلامتی جسم و روح ورزش کنید. ما در گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هر روز سعی میکنیم با پیشنهاد کتاب و فیلم، گذشت این روزها را برای شما آسانتر کنیم.
کتاب ملت عشق (چهل قانون عشق) رمانی فلسفی، عاشقانه و عرفانی در مورد مولانا و شمس است که مفهومی بسیار عمیق و ماندگار دارد. خواندن این رمان بیتردید به همهی ما کمک میکند که به خودمان، به دیگران و جهانی که از هر سو ما را محاصره کرده، عمیقتر نگاه کنیم و زیباتر و بهتر از قبل زندگی کنیم. نویسنده در این کتاب دو داستان و در حقیقت زندگی شخصیتهای دو دورهٔ زمانی مختلف را به موازات هم پیش بردهاست. دورهٔ اول در حدود ۶۳۹ تا ۶۴۵ قمری حول و حوش زندگی مولانا و شمس میگردد و دورهٔ دوم در سال ۲۰۰۸ و دربارهٔ زندگی زنی چهل ساله است که به تازگی شغل ویراستاری یک کتاب را برعهده گرفتهاست. همانطور که از نام انگلیسی آن برمیآید در این کتاب چهل قانون عشق آورده شده که از زبان شمس تبریزی است. از ویژگیهای جالب کتاب این است که بیش از ١۵ راوی مختلف دارد و در ابتدای هر بخش راوی آن نیز ذکر میشود. کتاب چهل قانون عشق شاهکار الیف شافاک، یکی از پرفروشترین کتابهای رمان ترکیه است که در چند سال اخیر بیش از ۵۰۰ بار به زبانهای مختلف تجدید چاپ شده است. البته در ایران نیز جزو پرفروشترین کتابهای چاپ شده است. الیف شافاک (Elif Shafak) نویسنده ترک تبار متولد فرانسه است. این نویسنده، دکترای علوم سیاسی دارد و در سال ۲۰۰۴ موفق به دریافت درجهٔ استادیاری از دانشگاه میشیگان شده است. او به مدت ۴ سال ستوننویس روزنامه مشهور Time بوده است. این نویسندهٔ چهل و پنج ساله تاکنون ۹ رمان به زبانهای ترکی، انگلیسی و فرانسوی نوشته است. شافاک، در سال ۲۰۱۲، برای کتاب «چهل قانون عشق»، نامزد جایزه بینالمللی ادبی دوبلین (IMPAC) شد. این جایزه یکی از جوایز ادبی معتبر محسوب میشود.
فیلم سینمایی فورد در برابر فراری (Ford v. Ferrari یک فیلم آمریکایی در ژانر زندگینامهای درام به کارگردانی جیمز منگولد است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. فیلمنامه این فیلم توسط جیسون کلر بر اساس رخدادهای واقعی به نگارش درآمده است. فیلم، داستان زندگی و رفاقت پیچیدهٔ کن مایلز و کرول شلبی را به تصویر میکشد که در اوایل دهه ۶۰ توسط شرکت فورد استخدام میشوند تا ماشین مسابقهای قدرتمند بسازند که بتواند ماشین شرکت فراری را شکست دهد. کریستین بیل، مت دیمون، جان برنثال، کترینا بلف، نوآ جوپ و جیجی فیلد ستارگان این فیلم هستند. «فورد در برابر فراری» نخستین بار در اوت ۲۰۱۹ و در طی جشنواره فیلم تلیوراید به روی پرده رفت و سپس در تاریخ ۱۵ نوامبر توسط فاکس قرن بیستم به صورت جهانی اکران شد. فیلم با تحسین جهانی منتقدان همراه بود و در زمینه کارگردانی، بازی دیمون و بیل، موسیقی، فیلمبرداری و سکانسهای مسابقه ستایش شد. این فیلم همچنین در گیشه نیز توانست موفق شود و ۲۲۵ میلیون دلار در سرار جهان فروش کند در حالی که بودجه ساخت آن ۹۷ میلیون دلار بودهاست. در نود و دومین دوره جوایز اسکار، فیلم در چهار رشته از جمله بهترین فیلم نامزد دریافت جایزه اسکار شده بود که در نهایت دو جایزه بهترین تدوین و بهترین تدوین صدا را به خود اختصاص داد.