به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در نامهای به رئیس دانشگاه آذربایجان خواستار تقویت زیرساختهای آموزشی و مجازی دانشگاه شد.
متن نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
جناب آقای دکتر ولیزاده
احتراما
سلام علیکم
این روزها در ایران و سایر کشورهای جهان، حجم وسیعی از نگرانیها به سبب ابتلاء هزاران نفر به ویروس کرونا بهوجود آمده که بهطور حتم باید آن را مسئلهای خطیر و جدی تلقی نمود و به جلوگیری از مضرات آن اقدام کرد.
در راستای همین اقدامات، حدود یک ماه و نیم پیش دانشگاهها و مدارس و مراکز علمی تعطیل گشت تا شاید از زنجیره انتقال این ویروس منحوس جلوگیری شود. دانشجویان و محصلان نیز به سبب اهمیت سلامتی خود و خانواده هایشان، مجبور به ترک مراکز تحصیلی و علمی شدند تا شاید با دفع خطرات این بحران و بهبود شرایط به ادامه تحصیل خود بپردازند.
پس از گذشت مدت کوتاهی از تعطیلی دانشگاهها و مراکز علمی، زمزمههایی مبنی بر ادامه فرآیند آموزش از طریق فضای مجازی و استفاده از امکانات موجود در آن به گوش رسید.در همان ابتدا به نظر میآمد که فرصت بسیار مناسبی برای مقابله با این بحران و هم چنین تقویت زیرساختهای آموزشی و مجازی فراهم شده است.دانشگاههای مهمی شروع به فعالیت در این راستا و گسترش آموزش از این روش نمودند و انتظار میرفت این مقوله تبدیل به یک حوزه رو به رشد باشد.
اما متاسفانه ملاحظه گردید که سایت مربوط به آموزش مجازی کیفیت لازم برای ادامه فرآیند تحصیل ندارد. حال، بسیج دانشجویی دانشگاه که همیشه مطالبه گر حقوق دانشجو و پیشقدم احقاق حق دانشجویان بوده است، بر خود لازم میدارد تا نکاتی را راجع به بهبود و بهینه سازی فرآیند فراگیری مجازی دروس ذکر نماید.
پس از بررسی صدها پیام عمده محورهای مشکلات دانشجویان بدین شرح بود:
۱) برخی از دانشجویان ساکن مناطق کم برخوردار به امکاناتی مثل رایانه و لب تاپ، اینترنت پرسرعت و ... دسترسی ندارند و دانشگاه موظف است حتی اگر تنها یک دانشجو در چنین شرایطی است، آن یک نفر را نیز در نظر بگیرد تا حقی ضایع نشود.
۲) سامانه آموزشی و سرورهای دانشگاهی بعضا کشش و ظرفیت کافی و وافی برای ارائه دروس ندارند؛ فلذا دانشگاه میتواند با افزایش پهنای باند سایت مورد نظر ظرفیت لازم را ایجاد نماید.
۳) آموزشهای صوتی و آفلاین خصوصا برای دروس محاسباتی و تخصصی کیفیت لازم را ندارند.
۴) دانشجویانی که دروس عملی و کارآموزی دارند در بلاتکلیفی کامل به سر میبرند و سامانه فعلا کارایی لازم رو برای این موارد ندارد.
همچنین در این بین دانشجویانی هستند که در این ترم فارغ التحصیل شده و کنکور ارشد شرکت خواهند کرد و در بلاتکلیفی به سر میبرند و با چند واحد عقب افتادگی یک سال عقب میافتند.
۵) برخی از اساتید چندان مایل به استفاده از سامانه مجازی نیستند و بعضا هم شور و انگیزه کافی برای اهتمام هر چه بیشتر به مسئله آموزش را ندارند.
فلذا خواهشمند است مشکلات و مسائل مربوط به اساتید را مد نظر قرار داده تا در بهبود سامانه کمک شایانی را داشته باشند.
۶) میزان فایلهای بارگزاری شده با حجم منابع و جلسات تناسبی ندارند.
۷) نظارتی بر نحوه تدریس اساتید و چگونگی فرآیند آموزش مجازی وجود ندارد. پس لازم است چارهای اندیشیده شود تا نظارت دقیق و مناسبی بر این روند باشد؛ فرضا ارائه نظرسنجی هفتگی نسبت به کیفیت تدریس استاد مربوطه.
۸) امکان آموزش زنده و برخط در سایت مربوطه موجود نیست.
در نهایت از توجه شما نهایت تقدیر و تشکر را داریم و امیدواریم مطالبات به حق دانشجویان به نتیجه نهایی برسد.