روزهای قرنطینه برای برخی دانشآموزان هندی با ابتکار و خلاقیت سپری میشود و آنها با سادهترین ابزار روباتی ساختند که همانند پرستار از بیماران کرونایی مراقبت میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سه دانشآموز سال هفتم هندی به جای اینکه در روزهای قرنطینه وقت خود را بیهوده هدر دهند و در شبکههای اجتماعی وقت بگذرانند، روباتی را با نام «پریتوی» ساختهاند که از راه دور کنترل میشود و به بیمارانی که به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شدهاند، رسیدگی میکنند.
۱۹ فروردین امسال، دو بیمارستان در بمبئی به دلیل ویروس کرونا قرنطینه شدند. در حالی که ۲۶ پرستار و سه دکتر در بیمارستان وکهارد و ۱۰ نفر از کادر پزشکی و ۶ پرستار بیمارستان جاسلوک در این شهر نیز به کرونا مبتلا شدند. علاوه بر این، دو روز بعد گزارش شد که تست کرونای ۳۰ نفر از کادر درمان در بیمارستان AIIMS در دهلی نو مثبت شده است. این افراد که با یک بیمار ۷۲ ساله مبتلا به کووید ۱۹ تماس داشتند، قرنطینه شدند.
با افزایش شدید و مداوم تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ طی چند روز گذشته در هند، متخصصان مراقبتهای بهداشتی که در خط مقدم نبرد با این بیماری همگیر قرار دارند، به دلیل کمبود تجهیزات محافظ شخصی روز به روز آسیبپذیرتر میشوند.
حتی گزارش شده که پزشکان در بنگال غربی و هاریانا برای محافظت از خود به کت بارانی و کلاه ایمنی متوسل شدهاند. با توجه به این اخبار بود که سه دانشآموز کلاس هفتم در دهلی دست به طراحی این روبات زدند. آنها دیده بودند که در ووهان چین، یک روبات با نام «زنجبیل ابری» بیماران را در بیمارستان جابهجا میکرد. همچنین در کشورهایی، چون تایلند از روباتها برای مشاوره پزشکان از طریق ویدئو کنفرانس استفاده میشود.
این دانشآموزان نیز برای به حداقل رساندن تماس کادر مراقبتی و بیماران روبات خود را طراحی کردند. آنها میگویند این کار را برای محافظت از پرستاران خط مقدم کرونا انجام دادهاند تا بیماری به آنها سرایت نکند.
این دانشآموزان میگویند: این روبات برای توزیع مواد غذایی و داروها به بیماران طراحی شده است و از طریق یک برنامه قابل کنترل است. جالب است بدانید که بدن این روبات مقوایی است و دانشآموزان از کمترین و در دسترسترین امکانات برای ساخت آن استفاده کردهاند. همچنین در بالای بدن این روبات یک تبلت نصب شده تا پزشکان و پرستاران بتوانند از طریق صفحه و دوربین با یکدیگر گفتگو کنند.
به گفته آنها پریتوی با بلوتوث داخلی کار میکند و همچنین میتواند بدون سیم به وایفای وصل شود. دامنه اتصال بلوتوث این روبات تا ۵۰ متر است. آنها همچنین قصد دارند که یک تفنگ دماسنج را نیز به این روبات اضافه کنند که در آن حسگرهای رادیویی دمای بدن را اندازه میگیرند.