کد خبر:۸۴۰۸۷۷
با همکاری دانشجویان؛

کشت مورینگا در دانشگاه خلیج فارس بوشهر / این گیاه علاوه بر ارزش غذایی دارای ارزش اقتصادی است + فیلم

بررسی فواید و کشت گیاه مورینگا از سوی عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر و دانشجویان صورت گرفته و هدف از آن، توسعه و ترویج کشت این گیاه در استان است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درخت مورینگا، بومی بخش‌هایی از قاره آسیا و آفریقا است که در آب و هوای گرمسیری و بیمه گرمسیری رشد می‌کند. مورینگا برای اولین بار در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر با هدف توسعه و ترویج این گیاه سازگار با آب و هوای این استان، کشت شده است.

فواید این درخت با همکاری عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر و دانشجویان دانشکده مورد بررسی قرار گرفته و در دانشگاه کشت شده است.

کهن مو، استاد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر در این باره می‌گوید: درخت مورینگا معمولا در خاک‌های نیمه شور قابلیت رشد دارد همچنین نیاز کمی به آب دارد. قسمت‌های مختلف این گیاه (ریشه، ساقه، برگ ها، میوه و دانه) قابل مصرف است.
 
بیشتر بخوانید:

کهن مو می‌افزاید: میوه و دانه مورینگا به لحاظ عناصر معدنی نظیر آهن، پروتئین، روی، فسفر، کلسیم، پتاسیم و... بسیار غنی است و به نسبت بسیاری از محصولات گیاهی که به عنوان منابع تامین کننده پروتئین مصرف می‌شوند، مواد معدنی بیشتری را دارا است.

استاد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر ابراز می‌کند: مورینگا برای تغذیه انسان و حتی دام‌ها و طیور و آبزیان قابل استفاده است. از میوه این درخت که به شکل دانه‌ای در میان غلاف درخت قرار دارند برای مصارف انسانی، روغن تهیه می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: غلاف مورینگا از ۳۰ سانت تا ۱ متر است که حاوی دانه‌هایی هستند و از کنجاله این دانه‌ها برای مصارف طیور و دام‌ها و آبزیان استفاده می‌شود.

کهن مو با بیان اینکه مورینگا عمر بالایی دارد اظهار می‌کند: این گیاه علاوه بر ارزش غذایی بالا، دارای ارزش اقتصادی نیز است؛ به طور مثال اگر در یک مزرعه ۱ هکتاری مورینگا کشت شود، می‌توانیم هر سال سه بار برگ برداشت کنیم. قیمت هر کیلو برگ خشک شده ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است. از این گیاه در همین مزرعه یک هکتاری بین ۱ تا ۲ تن دانه می‌توان برداشت کرد و روغن استحصال شده آن، هر لیتر ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و آورده اقتصادی خوبی خواهد داشت.
 
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار