معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: یکی از حوزههایی که دانشگاه خلیج فارس در زمینه کارآفرینی در آن پیشتاز بوده، بحث اینترنت اشیا است که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز مورد حمایت قرار گرفته است.
روح الله فاتحی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خلیج فارس بوشهر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص شاخصهای کارآفرینی گفت: دانشگاه خلیج فارس طبق برنامه ریزی که سال ۹۵ در سند راهبردی خود برای دانشگاه کارآفرین داشته، اقدام به تاسیس مرکز کارآفرینی و نوآوری کرده است.
فاتحی افزود: این مرکز در ۳ سال گذشته، اقدامات خوبی برای ترویج مفاهیم کارآفرینی بین دانشجویان انجام داده است و از سویی به پذیرش تیمها و هستههای کارآفرین از بین دانشجویان، دانش آموختگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه پرداخته است. به طوری که امروز، بر اساس فعالیتهای مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس، تعداد دیگری از مراکز نوآوری و توسعه فناوری به صورت شاخههای تخصصی در این مرکز شکل گرفته اند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خلیج فارس بوشهر ادامه داد: از جمله این موارد میتوان به مرکز نوآوری و توسعه فناوری هوشمندسازی و اینترنت اشیا که تحت پوشش پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباط دانشگاه قرار دارد، اشاره کرد. علاوه بر آن، مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریا نیز در مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه شکل گرفته که در حوزه توسعه محصولات فناورانه دریایی و ارائه آن به بازار کار، فعالیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود، سه مرکز دیگر نیز زیر مجموعه مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه قرار است، ایجاد شوند که از جمله آنها میتوان به مرکز توسعه فناوری ساخت و مواد پیشرفته، مرکز صنایع خلاق که در زمینه توسعه گردشگری و هنر و صنایع دستی فعالیت خواهد داشت و همچنین مرکز نوآوری و توسعه فناوری علوم شناختی، اشاره کرد.
فاتحی با بیان اینکه راه اندازی این مراکز در راستای ایجاد فضای کارآفرینی در دانشگاه بوده است، ابراز کرد: در کنار این ها، دانشگاه خلیج فارس بوشهر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به ساخت و راه اندازی مجتمع فناوری مروارید کرده است و در این مجتمع، فضاهایی برای استقرار شتاب دهندهها و هستههای کارآفرین و شرکتهای نوپا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوشمندسازی و رباتیک و سایر فناوریهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم شده است.
وی یادآور شد: یکی از حوزههایی که دانشگاه خلیج فارس بوشهر در زمینه کارآفرینی در آن پیشتاز است، بحث اینترنت اشیا است که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز مورد حمایت قرار گرفته و موجب توسعه زیرساختهای اینترنت اشیا در منطقهای از بوشهر که دانشگاه خلیج فارس و علوم پزشکی بوشهر در آن قرار دارند، شده است و این میتواند بستر مناسبی برای توسعه کسب و کارهای مرتبط با اینترنت اشیا در این حوزه باشد تا دانشجویان از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خلیج فارس بوشهر تصریح کرد: هدف دانشگاه خلیج فارس بوشهر از ایجاد مرکز کارآفرینی و نوآوری و سایر مراکز زیرمجموعه آن، توانمندسازی دانشجویان بوده تا کارآفرین شوند و علاوه بر آن، ترویج و حمایت از شرکتهای نوپا که در مراحل اولیه رشد نیاز به حمایت دارند (از جمله حمایتهای مادی همچون تامین زیرساختهای آزمایشگاهی و تجهیزاتی و حمایتهای معنوی همچون ارائه آموزشهای مورد نیاز به آنان برای ورود به بازار کار). هدف دیگری که در این زمینه دنبال میکنیم، ایجاد فضایی زنده و پویا برای یادگیری شرکتهای نوپا در کنار یکدیگر در این مراکز است.