پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در کشور، تولید محصولاتی با خاصیت مقابله و مهار بیماری کوید ۱۹ را در اولویت کاری خود قرار دادند که پارک علم و فناوری همدان با تولید محصولات متفاوت از این قافله عقب نمانده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ با آغاز شیوع کرونا در ایران شرکتهای دانش بنیان و گروههای جهادی خودجوش به عرصه تولید ورود کرده و با تولید و توزیع تجهیزات درمانی و پزشکی قسمت بزرگی از کاستیهای بازار را پوشش داده و امنیت خاطر را به جان کشور بازگرداندند. در این میان پارکهای علم فناوری جان دوبارهای گرفتند. شرکتهای دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری با ظهور و بروز استعدادهای ویژهای که داشتند در زمینه مبارزه با ویروس کرونا درخشیدند و با تولید و توزیع آنچه کادر درمان و مردم نسبت به آن احساس نیاز داشتند، بعد از گذشت مدتی باعث اقناع بازار داخلی شدند. البته نباید نقش دیگر گروهها و مراکز را نادیده گرفت و مقصود هم این نبود.
پارک علم و فناوری همدان پا به پای دیگر پارکها با ورود به این عرصه و دست گذاشتن به روی نقطه حساس کمبود ماسک، شیلد محافظ صورت و گان کار خود را آغاز کرد. برای آشنایی با محصولات تولید شده و پیگیری روند چگونگی کارها با محمدحسن مرادی، رئیس پارک علم و فناوری همدان به گفتگو نشستیم. او میگوید: در پی شیوع ویروس کرونا، پیشگیری و مبارزه با این ویروس فراگیر و پرمخاطره در سطح پارک و جامعه در دستور کار این سازمان قرار گرفت و با توجه به نیاز گسترده و شدید کشور به اقلام بهداشتی، تولید محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری همدان، در جهت مبارزه با این ویروس تغییر کرد.
در پی شیوع ویروس کرونا، پیشگیری و مبارزه با این ویروس فراگیر و پرمخاطره در سطح پارک و جامعه در دستور کار این سازمان قرار گرفت و با توجه به نیاز گسترده و شدید کشور به اقلام بهداشتی، تولید محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری همدان، در جهت مبارزه با این ویروس تغییر کرد.
مرادی میگوید: ما در پارک همدان تلاش کردیم تا با اعلام آمادگی در خصوص همراهی و تسهیل امور، نسبت به هرگونه همکاری و مساعدت با شرکتهای عضو اعم از حمایت پژوهشی در تولید دارو یا یافتن جایگزینهای درمانی، تخصیص اعتبار و تسهیلات مالی و نیروی انسانی به تولید اقلام مورد نیاز کشور در شرایط فعلی و تأمین اقلام و تجهیزات مورد نیاز کادر درمانی بیمارستانها و همچنین تأمین اقلام و کالاهای پیشگیری و ضدعفونیکننده برای کارکنان شاغل در پارک و اقشار مختلف کشورکمک کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری همدان در ادامه افزود: در تولید اقلام بهداشتی جهت پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا توسط واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک، نتایجی قابل توجهی حاصل شد که میتوان به تولید لباس ایزوله، ژل و محلول ضدعفونی کننده، البسه بیمارستانی، شیلد محافظ صورت و محلول بره موم اشاره کرد.
لباس کاروال ایزوله
مرادی میگوید: لباس کاورال ایزوله با تیراژ تولید روزانه ۴۰۰ عدد توسط شرکت دانش بنیان ساغر فن پارس آغاز شد و اکنون به تولید روزانه ۱۰۰۰ عدد رسیده است. در نظر داریم باتوجه به نیاز بازار میزان تولیدات را بالاتر نیز ببریم.
حمید ساغریچیان مدیرعامل شرکت دانش بنیان ساغر فن پارس در این خصوص گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و لزوم مبارزه جدی با این ویروس فراگیر و پرمخاطره و با توجه به نیاز گسترده کشور به اقلام بهداشتی، تولید محصولات فناورانه لباس کاورال ایزوله در دستور کار تولید این شرکت قرار گرفت.
ساغریچیان میگوید: در تولید این محصول تمام ویژگی لازم جهت ارتقای کیفیت را در نظر گرفتهایم، زیرا این محصول با سلامت تلاشگران عرضه بهداشت و درمان در ارتباط میباشد و هرگونه عیب و نقصی در تولید این محصول، موجب تحمل خسارات جدی در مبارزه با ویروس کرونا میباشد وتیراژ تولید این محصول در شرکت روزانه ۱۰۰۰ عدد میباشد که پاسخگوی بخشی از نیاز مراکز درمانی مبارزه با این ویروس است.
این محصول با سلامت تلاشگران عرضه بهداشت و درمان در ارتباط میباشد و هرگونه عیب و نقصی در تولید این محصول، موجب تحمل خسارات جدی در مبارزه با ویروس کرونا میباشد وتیراژ تولید این محصول در شرکت روزانه ۱۰۰۰ عدد میباشد که پاسخگوی بخشی از نیاز مراکز درمانی مبارزه با این ویروس است.
به گفته مدیرعامل شرکت دانش بنیان ساغر فن پارس این محصول با مواد اولیه و دستگاههای بهروز اروپایی با تکنولوژی بالا و از مرغوبترین پارچه، با لمینیت جهت ضد آب شدن آن و مطابق با استانداردهای به روز دنیا تولید میگردد و دوخت آن نیز کاملاً مرغوب و نفوذ ناپذیر میباشد.
ژل و محلول ضدعفونی کننده به گفته رئیس پارک علم و فناوری همدان ژل و محلول ضدعفونی کننده دست و سطوح به همت شرکت ارمغان سلامت الوند فراز از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری همدان به تولید رسیده است. در حال حاضر در این شرکت روزانه ۵ هزار ژل و ۵ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده تولید و توزیع میشود.
البسه بیمارستانی ضد میکروبی نانوبا شرکت زانیار بینش نوآور از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری همدان بوده که به تولید البسه بیمارستانی ضد میکروبی نانوبا مشغول است. این شرکت قادر است که روزانه حدود هزار عدد از این لباس ها را تولید کند که بنا بر نیاز روزانه ۵۰۰ ست را روانه بازار می کند.
ملکی، مدیرعامل شرکت زانیار بینش نوآور در خصوص این لباس ضدمیکروب می گوید: این البسه ضدمیکروبی در باعث کاهش عفونت های بیمارستانی می باشد. آمارهای سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این است که حتی در کشورهای توسعه یافته عفونت های بیمارستانی معضل بزرگی است و سالانه مبالغ هنگفتی را صرف دفع این عفونت ها می کنند.
مدیرعامل شرکت زانیار بینش نوآور می گوید: عفونت بیمارستانی به بیماری هایی گفته می شود که اشخاص در زمان حضور در بیمارستان به آن مبتلا می شوند. بیشترین آمار این عفونت ها نیز به عفونت های پوستی مربوط می شود. بنابراین نیاز به البسه آنتی باکتریالی است که عفونت ها را دفع کند. این البسه به وسیله نانو ساخته می شود و جدای از این پارچه این لباس ها با البسه رایج بیمارستانی متفاوت است و خاصیت تنفس پذیری بیشتری دارد.
عفونت بیمارستانی به بیماری هایی گفته می شود که اشخاص در زمان حضور در بیمارستان به آن مبتلا می شوند. بیشترین آمار این عفونت ها نیز به عفونت های پوستی مربوط می شود. بنابراین نیاز به البسه آنتی باکتریالی است که عفونت ها را دفع کند. این البسه به وسیله نانو ساخته می شود و جدای از این پارچه این لباس ها با البسه رایج بیمارستانی متفاوت است و خاصیت تنفس پذیری بیشتری دارد.
شیلد محافظ صورت یکی دیگر از محصولات این پارک علم و فناوری حفاظ طلقی صورت به همت شرکت پیشرو تحقیق نوین الوند است که تیراژ آن روزانه بالغ بر ۳۰۰۰ عدد می باشد.
محلول بره موم محلول بره موم جهت تقویت سیستم ایمنی بدن نیز با تیراژ تولید ۲۰۰۰ عدد توسط شرکت بادرنگ طب کوستان، بخشی از این دستاوردها میباشد.
عزتی، مدیرعامل شرکت بادرنگ طب کوهستان در این خصوص می گوید: ویروس بر روی افرادی با زمینه بیماریهای مزمن مانند دیابت و ضعف سیستم ایمنی اثر بیشتری دارد و در برخی از مقالات پزشکی آمده که زنان استعداد بیشتری برای ابتلا به این ویروس کرونا را دارند و به طور عموم کسانی که در مقابل بیماریهای تنفسی مانند آنفلولانزا استعداد ابتلای بیشتری را به دلیل ضعف سیستم ایمنی دارند ممکن است راحتتر مبتلا شوند.
ویروس بر روی افرادی با زمینه بیماریهای مزمن مانند دیابت و ضعف سیستم ایمنی اثر بیشتری دارد و در برخی از مقالات پزشکی آمده که زنان استعداد بیشتری برای ابتلا به این ویروس کرونا را دارند و به طور عموم کسانی که در مقابل بیماریهای تنفسی مانند آنفلولانزا استعداد ابتلای بیشتری را به دلیل ضعف سیستم ایمنی دارند ممکن است راحتتر مبتلا شوند.
به گفته عزتی این ماده توسط زنبورعسل در کندو تولید میشود و خود به عنوان یک ماده محافظتی برای زنبورها به حساب میآید و هزاران سال است که در طبهای مکمل در جوامع مختلف در دنیا به خوبی از آن استفاده شده و در صنعت داروسازی نوین داروهای مختلف و متعددی از آن به شکل کپسول و سایر اقلام دارویی تهیه میشود.
مرادی در ادامه گفت که پارک علم و فناوری همدان به منظور کاهش آسیب وارده برکسب و کارهای دانش بنیان، بستههای حمایتی ویژهای برای واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته است. به گفته وی این بستهها شامل بخشودگی ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی اجاره بهای دوماهه اول سال، تمدید سه ماهه مدت استقرار برای واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد، اولویت دهی و تسهیل در ارائه خدمات و حمایتهای مالی به واحدهایی که تولید آنها در راستای مبارزه با ویروس کرونا میباشد، تسهیل در صدور مجوز فناوری برای واحدهایی که تولید آنها در راستای مبارزه با ویروس کرونا میباشد، استمهال ۳ ماهه بازپرداخت وامهایی که سررسید آنها فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ باشد، کمک در اطلاع رسانی و معرفی محصولات واحدهایی که تولید آنها در راستای مبارزه با ویروس کرونا میباشد و همچنین تهیه و توزیع بستههای بهداشتی در بین واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک به صورت اهدایی نیز تنها بخشی از مساعدتها و حمایتهای این سازمان برای کسب و کارهای آسیب دیده در شرایط بحرانی کنونی میباشد.
وی همچنین از اقدامات پارک علم و فناوری همدان در راستای پیشگیری محیطی از ابتلای به ویروس کرونا میگوید: اطلاعرسانی لازم در خصوص اهتمام شاغلین در پارک و شرکتهای مستقر به حفظ بهداشت شخصی و محیطی از طریق استفاده ازمواد ضد عفونیکننده ارائه شد و همچنین تعداد دفعات نظافت اصولی به منظور مصون نگه داشتن فضاهای کاری و مسیرهای ارتباطی از احتمال انتشار ویروس کرونا افزایش یافت.
رئیس پارک علم و فناوری همدان در پایان با اشاره به رعایت فاصله گذاری اجتماعی در این مرکز میگوید: در جهت فاصله گذاری اجتماعی نیز برنامه ریزیهایی صورت پذیرفت که شامل ایجاد سامانه پاسخگویی آنلاین برای حذف مراجعه حضوری متقاضیان در وب سایت اختصاصی پارک، به تعویق انداختن تجمعات و کاهش جلسات کاری و انجام آن از طریق ویدئو کنفرانس، حذف الزام ثبت اثر انگشت در دستگاههای ثبت حضور و غیاب و تمهید راهکارهای جایگزین، ایجاد سامانه ثبت خود اظهاری وضعیت سلامت کارکنان شامل این برنامهها و اقدامات میباشد.
خبرگزاری دانشجو در چند هفته اخیر به پوشش فعالیت های پارک های علم و فناوری و مراکز رشد در سراسر کشور پرداخته و عملکرد و اقدامات این مراکز را در راستای مقابله و مهار بیماری کرونا رسانه ای کرده است.