هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
سامانه انتقال و مهمانی دانشجویان علوم پزشکی برای نیمسال اول سال تحصیلی آینده از امروز ۱۵ اردیبهشت ماه فعال و متقاضیان به مدت یک ماه میتوانند نسبت به ثبت درخواست اقدام کنند.
دانشجویان متقاضی انتقال و یا میهمانی در دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند برای نیمسال اول ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد ۹۹ تقاضاهای انتقال و میهمانی خود را ثبت کنند.
بر اساس جدول زمانبندی سامانه انتقال و میهمانی دانشجویان، متقاضیان از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد ۹۹ فرصت دارند علاوه بر ثبت نام در دانشگاههای مبدا به بارگذاری مدارک لازم اقدام کنند.
بررسی مدارک و اعلام نقص توسط دانشگاه مبدا و ویرایش توسط دانشجو در بازه زمانی ۱۶ خرداد تا ۲۶ خردادماه ۹۹ صورت میگیرد.
دبیر شورای صنفی مرکز شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان گفت:در جلسه هیات امنا تصمیم بر این شده که میزان کسر حقوق دانشجو معلمان در ایام کرونایی ۲۵ درصد باشد.
امیرحسین رحمانی دبیر شورای صنفی مرکز شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان در خصوص سرنوشت سامانه مجازی فرهنگیان گفت:طبق مصاحبه ۶ اردیبهشت ماه خنیفر (ریاست دانشگاه فرهنگیان کل کشور) با خبرگزاری دانشجو درباره شیوه برگزاری امتحانات در پایان ترم ایشان در بخشی از صحبت هایشان این مورد را مطرح میکنند، در صورتی که شرایط همچنان نامساعد باقی بماند و ستاد ملی مبارزه با کرونا اجازه برگزاری امتحانات به صورت حضوری را ندهد یکی از برنامههای پیش بینی شده این است که استادان به صورت جداگانه در سامانه آموزش مجازی از هر دانشجو پرسشهای شفاهی و سریع را به عنوان امتحان پایان ترم داشته باشند.
وی افزود:پس با این اوصاف ممکن است پس از ماه مبارک رمضان و با اینکه امکان بازگشایی دانشگاهها بعید بنظر میرسد، ولی اگر شرایط به همین منوال پیش برود سامانه مذکور (علی رغم مشکلات و ایراداتی که به آن وارد است) به عنوان بستری برای برگزاری امتحانات پایان ترم استفاده شود. همچنین میتوان از این سامانه برای ارائه دروس مجازی که اخیرا در دانشگاه فرهنگیان اجرا میشود استفاده نمود.
موضوع پرداخت شهریه دانشجویان به دلیل شیوع بیماری کرونا و عدم حضور دانشجویان در دانشگاهها سردرگمی زیادی را تا رسیدن به یک نتیجه منطقی برای دانشجویان در پی داشت.
با ورود بیماری کرونا و همه گیر شدن آن آموزش عالی کشور از جمله نهادهایی بود که فعالیت آن تحت تاثیر این بیماری قرار گرفت و جزو اولین نهادهایی بود که دانشگاههای زیر مجموعه آن تعطیل شد و آموزشها به صورت مجازی ادامه پیدا کرد.
مجازی شدن آموزش دانشجویان و عدم حضور آنها در دانشگاهها نیاز به تصمیمات متعددی داشت که البته وزارت علوم در گرفتن این تصمیمات سردرگمی آشکاری داشت.
یکی از انتظارات دانشجویان در نبود حضورشان در دانشگاهها تصمیمات مدیریت شده برای پرداخت هزینههایی است که از جیب دانشجو در مقابل خدمات ارائه از سوی دانشگاهها پرداخت میشود؛ هزینههایی از قبیل شهریه ترم تحصیلی، هزینه خوابگاهها است که هیات امنای صندوق رفاه طی جلسه در پایان سال ۹۸ اعلام کرد که به دلیل عدم حضور دانشجویان در خوابگاه هزینه خوابگاه اخذ نمیشود.
معاونت جهادی بسیج دانشجویی گزارشی از میزان مشارکت در پویش ملی و بزرگ «همسفره با همسایه» که به همت همین معاونت برای کمک به خانوادههای نیازمندان در ماه رمضان فراخوان شده بود، منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، در این پویش تاکنون بیش از ۱۰۷ گروه جهادی مشارکت فعال داشتند.
مهلت ثبت نام وامهای دانشجویی برای سومین بار از سوی صندوق رفاه دانشجویان تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شد. تمدید دوباره مهلت ثبت نام وامها به منظور رفاه حال دانشجویان است واین مهلت تمدید نمیشود.
اولین دوره مسابقات ملی پایاننامه سه دقیقهای توسط صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه تهران برگزار میشود.
«پاناسه» عنوان مسابقهای برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی است تا پایاننامه کارشناسی ارشد یا رساله دکتری خود را به گونهای قابل فهم برای عموم در قالب ویدئو ۳ دقیقهای ارائه کنند.
این مسابقه با هدف کاربردی ساختن موضوعات پایاننامه و رسالههای دکتری، ترویج علم و فناوری، آگاهسازی عموم نسبت به مباحث علمی و اجرایی و عملیاتی ساختن پایاننامههای دانشجویی برگزار میشود.
بیات، مسئول هیئت دانشجویی محبین اهل بیت دانشگاه تربیت مدرس، پیرامون اقدامات این هیئت دانشجویی درماه مبارک رمضان گفت: هیئت محبین اهل بیت علیه السلام با توجه به شرایط پیش آمده در کشور و شیوع ویروس کرونا که موجب آسیب دیدن اقشار آسیب پذیر جامعه به لحاظ اقتصادی شد، تصمیم گرفت تا ۱۲۰ بسته ارزاق میان نیازمندان توزیع کند.
وی تصریح کرد: در همین راستا، از ابتدای ماه مبارک رمضان تا کنون طی سه مرحله، هر بار ۴۰ بسته توسط این هیئت برای افراد کم بهرهمند تهیه و در مسجد دانشگاه تربیت مدرس بسته بندی شد. همچنین این هیئت دانشجویی بنا دارد تا به مناسبت میلاد امام حسن علیه السلام ۴۰ بسته دیگر برای ۴۰ خانواده فراهم خواهد کرد.
غلامرضا غفاری با ابلاغ بخشنامهای به روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در خصوص برگزاری انتخابات اعضای شورای مرکزی کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاهها مواردی را اعلام کرد.
در این بخشنامه آمده است: با توجه به در پیش بودن زمان برگزاری انتخابات اعضای شورای مرکزی کانونهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، موضوع ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی کانونهای فرهنگی و شورای مرکزی انجمنهای علمی دانشجویی موضوع ماده ۲۲ و ۲۳ آیین نامه تاسیس، فعالیت انجمنها و اتحادیههای انجمنهای علمی دانشجویی با توجه به شیوع بیماری کرونا مواردی برای صدور دستور اعلام میشود.
در صورتی که زیر ساخت فنی لازم برای برگزاری انتخابات به صورت مجازی در داننشگاه فراهم است، با تایید فرایندهای مصرح در آیین نامه توسط گروه ناظر بر فعالیتهای کانون ها، کمیته حمایت و نظارت انجمن ها، نسبت به این امر مبادرت و گزارش آن برای تایید نهایی به دبیرخانه گروه مرکزی ناظر بر فعالیتهای کانون ها، شورای حمایت و نظارت بر انجمنها ارسال شود.
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به شهید مجید شریف واقفی نوشت: زندگینامه شهید مجید شریف واقفی که نامش بر سر در «دانشگاه صنعتی شریف» ثبت شده و فراز و نشیبهای فعالیت تشکیلاتی و مبارزاتی او، میتواند برای دانشجویان امروز ما درس آموز باشد.
وی ادامه داد: شریف واقفی، نماد دانشجوی نخبه و فعالی است که معتقد بود وظیفه دانشجویی، صرفا در درس خواندن خلاصه نمیشود. دانشجوی مسلمان باید به مسائل جامعه خود حساس باشد، آنها را تحلیل کند و نسبت به آنها واکنش نشان دهد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها افزود: ویژگی دیگر این شهید این بود که آرمانخواهی عدالتخواهانهاش ابتنای بر ایدئولوژیهای موهوم چپگراها نداشت و نگذاشت این آرمان مهم و فعالیت تشکیلاتی و مبارزاتی او، با کنار گذاشتن تفکر اسلامی به انحراف کشیده شود.
غلامی، دبیر ستاد ازدواج دانشجویی، با اشاره به برگزاری ویژه برنامه ماه عاشقی ویژه دانشجویان در ایام ماه رمضان گفت: این ویژه برنامه از ابتدای ماه رمضان برای دانشجویان مجرد و متاهلی آغاز شده و تاکنون بیش از ۲۰۰۰ دانشجو در این ویژه برنامه شرکت و ثبت نام کردند.
وی افزود: این ویژه برنامه تا پایان ماه رمضان ادامه دارد و نتایج آن در تیرماه اعلام میشود.
غلامی ادامه داد:در برنامه ماه عاشقی دانشجویان در پنج مسابقه یارمهربان، قاب ماندگار، آوای کتاب، الفبای ما شدن و آیههای زندگی شرکت میکنند.
شبکه روستا کالا بسیج دانشجویی (شبکه مردمی حمایت ازتولیدات روستایی) اقدام به تهیه و تامین ۱۰۰۰۰ بسته مواد غذایی کاملا ایرانی کرده است.
بر اساس این گزارش، این بستههای غذایی باهمکاری بنیاد مستضعفان و سازمان اقتصادی کوثر تهیه و بسته بندی آن از توسط گروههای جهادی از هفته گذشته آغاز شده است.
لازم به ذکر است، این رزمایش مومنانه از دوشنبه ۱۵ اردیبهشت همزمان باسالروز وفات حضرت خدیجه (س) آغاز و تاشهادت امیرالمومنین ادامه دارد.
بهزاد رسته من مطلق در خصوص عملکرد دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۹۸ گفت: تکمیل سامانه سجاد به عنوان یک سامانه جامع برای ارائه کلیه خدمات سازمان امور دانشجویان به صورت غیر حضوری از مهمترین اقدامات این دفتر در سال گذشته بود.
وی افزود: در راستای تحقق دولت الکترونیک، کاهش هزینهها و صرفه جویی در زمان، در سال ۹۸، سامانه ویدئو کنفرانس برای ادارات تربیت بدنی، بورس، دفتر مشاوره، معاونت دانشجویان داخل به کار گرفته شد و درخواست کالا از انبار نیز به صورت الکترونیکی تعریف و کاغذ از این فرآیند حذف شد.
مهندس مطلق، ارتقا سخت افزاری سرورها، ۶- ایجاد ارتباط مستقیم مکاتباتی با بیش از ۵۰ دانشگاه کشور از طریق پروتکل ECE را از جمله این اقدامات برشمرد.
کتاب نشان؛ محصول جدید کارگروه حل مسئله مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی رونمایی شد.
نابراین گزارش، در سالهای اخیر حرکتهای جهادی رشد قابل توجهی در رفع مشکلات مناطق محروم در عرصههای مختلفی داشته اند. این گروهها پس از کسب تجربیات موثر در ارائه خدمات مختلف در مناطق شهری و روستایی اکنون به جای پرداختن به سطح بیرونی مشکلات مناطق محروم به سراغ حل کردن ریشهای مشکلات رفتهاند.
در همین راستا با اخذ رویکرد مسئله محوری، فعالیتهای جهادی به صورت هوشمندانه و هدفمند، ارائه خدمات حول مسائل اساسی مناطق هدف متمرکز شده است.
حجت الاسلام کلانتری پیرامون اقدامات فرهنگی دانشگاه آزاد در ایام کرونا گفت: دانشگاه آزاد در همه استانها و شهرستانها به تناسب هر شهر فعالیتهای عدیدهای در مقابله با کرونا انجام داده است. برای مثال در استان قم حجم کار بالایی توسط خود دانشجویان انجام شد و در برخی استانهایی که شیوع این بیماری کم بوده نیز حجم کار کمتری صورت گرفته است.
وی افزود: دانشجویان دانشگاه آزاد حجم عظیمی از کار را در شهرها و محلههای خود مدیریت کردند، یکی از موارد آن این است که به ضدعفونی کردن معابر محلههای خود پرداختند. از موارد دیگر آن میتوان به فعال کردن بیمارستانهای تحت نظارت دانشگاه آزاد در مقابله با کرونا توسط دانشجویان و دانشگاهیان اشاره کرد، همچنین فعالیتهایی دیگری مثل تولید کارگاه ماسک و گان و شیلد بیمارستان توسط دانشجویان در دوماه اخیر صورت گرفت.
کلانتری با اشاره به فعال کردن کانونهای هلال احمر در مقابله با کرونا گفت: بیش از ۴۰۰کانون هلال احمر در کشور وجود دارد که همه اعضای آن دانشجویان دانشگاه آزاد هستند و توزیع اقلام بهداشتی و ضدعفونی کردن و فعالیتهای آموزشی در پیشگیری از کرونا برای مردم محلههای مختلف از جمله فعالیتهای این اعضا بوده است.
اداره کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد، ثبت نام نخستین دوره آموزش مجازی ائمه جماعت سراسر کشور را آغازکرد.
تا کنون بیش از ۳۰۰۰ نفر از ائمه جماعت دانشگاههای سراسر کشور با مراجعه به سامانه مجازی اتقان ۱ در این دوره ثبت نام نموده اند.
اساس برنامه ریزی و طراحی این دورهها نیاز محور میباشد به طوریکه در طرح اتقان (۱) دروس روان شناسی تبلیغ ۱و۲و۳ و دین شناسی ۱و ۲ در نظر گرفته شده است و به ائمه جماعتی که دوره را با موفقیت بگذرانند گواهینامهی پایان دوره اعطا میگردد.