رییس قوه قضاییه با بیان اینکه برخوردهای قاطع قضایی با اخلالگران در بازار ارز و خودرو تداوم خواهد داشت گفت:، اما این برخوردها منجر به اصلاح نظامات نمیشود بلکه ...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،آیتالله رئیسی رئیس قوه قضائیه در جلسه شورایعالی قوه قضائیه اظهار کرد: به وزیر پرتلاش صمت هم گفتهام، نظام تولید و توزیع خودرو در کشور نیاز به جراحی دارد.
وی ادامه داد: نباید در نحوه فروش خودرو بهگونهای عمل کرد که هیزمی بر آتش دلالی باشد. برخوردهای قاطع قضائی با اخلالگران در بازار ارز و خودرو تداوم خواهد داشت، اما این برخوردها منجر به اصلاح نظامات نمیشود؛ باید نظامات بهگونهای اصلاح شود که از درونش اخلالگر و رونق دلالی و سوءاستفاده در نیاید.
رئیس قوه قضائیه با بیان هم تولیدکننده از این شرایط ناراضی است هم مردم گفت: رونق بورس برای همه نشاطآور است، اما برای جلوگیری از آفات محتمل و تولید پرونده در آینده، باید مراقبت شود تا نقدینگی بهسمت تولید هدایت شود.
رئیسی همچنین اظهار کرد: مبارزه با قاچاق، ایجاد دادگاههای تجاری و تثبیت حقوق مالکیت سه خواسته لازمالاتباع مقام معظم رهبری از دستگاه قضائی در دیدار با اصحاب تولید بود. رسیدگی به پروندههای قاچاق سازمانیافته در سراسر کشور بالاخص در مناطق بندری در اولویت دستگاه قضاست. صدور آراء متقن و تخصصی در دادگاههای تجاری در تهران و مراکز استانها در آینده نزدیک، تأثیرمستقیم بر بهبود فضای کسبوکار خواهد داشت.
وی ادامه داد: تحکیم و توسعه اسناد رسمی در مقابل اعتبار اسناد عادی، برای تثبیت مالکیت اشخاص، یکی از برنامههای اصلی تحولی دستگاه قضائی است که مطالعات آن تا پایان خرداد به پایان خواهد رسید.
رئیس قوه قضائیه گفت: تمام تلاش دستگاه قضا در این ایام حفظ سلامت زندانیان و رفع نگرانی از خانوادههای آنها بود.
قاطع و خستگیناپذیر با قاچاق مبارزه میکنیم
رئیسی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره الزامات و اقتضائات جهش تولید، بر لزوم برنامهریزی برای اجرای فرامین ایشان از سوی همه دستگاهها تأکید و سه مأموریت مهم قوه قضائیه در این زمینه را تبیین کرد.
رئیس قوه قضائیه «مبارزه با قاچاق سازمانیافته» را از دغدغههای همیشگی مقام معظم رهبری دانست و گفت: مبارزه با قاچاق نیازمند تصمیمات اصولی در بخشهای پولی و بانکی است تا قاچاق کالا برای قاچاقچی صرف نکند.
رئیسی در همین راستا به نشست اخیر خود با مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و افزود: همه دستگاهها کارنامهای در زمینه مبارزه با قاچاق دارند، اما ارائه آمار کافی نیست و برای کسب توفیق در این زمینه، نیازمند سازوکارهای دقیق و یک سلسله اقدامات هماهنگ در بخشهای مختلف اجرایی و اطلاعاتی و قضایی هستیم.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر مبارزه قاطع و خستگیناپذیر همکاران دستگاه قضا با قاچاق سازمانیافته و رسیدگی به پروندههای مربوط به آن، ابراز امیدواری کرد همه دستگاهها در پایان سال جاری کارنامه قابل قبولی از تلاش برای کاهش قاچاق در کشور ارائه دهند.
وی در این خصوص به واردات بیرویه کالا نیز اشاره کرد و گفت که واردات بیرویه در کشور از موانع جدی رونق و جهش تولید است و با ایجاد مانع برای عرضه محصولات داخلی در بازار، فضای کسبوکار را مختل میکند.
دادگاههای تجاری بهزودی تشکیل میشوند
رئیس قوه قضائیه، دومین موضوع محوری بیانات مقام معظم رهبری را «تشکیل دادگاههای تجاری» عنوان کرد و گفت: اگر قاضی ما در دادگاههای تجاری رأی خود را بر اساس نظر کارشناسان بازار و فعالان اقتصادی صادر کند، بیتردید رأی او از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.
رئیسی با تأکید بر اینکه نگاه تجاری و اقتصادی و نگاه متخصصانه به پروندهها، به تصمیمسازی و تصمیمگیری درست و صدور رأی متقن کمک میکند و تأثیر مستقیمی بر فضای کسبوکار مردم نیز خواهد داشت، از تشکیل قریبالوقوع دادگاههای تجاری در تهران و مراکز استانها و برخی شهرستانها خبر داد.
رئیس قوه قضائیه گفت: اینکه قاضی از مشورت و نظرات کارشناسان استفاده کند، نه خلاف استقلال قضائی است و نه آن را مخدوش میکند بلکه مشورت هم از آموزههای دینی ما و هم از اصولی است که در قانون به آن تأکید شده و موجب تقویت آرای صادره از سوی قضات میشود.
جایگزینی اسناد رسمی با اسناد عادی برای تثبیت حق مالکیت در دستور کار قوه قضائیه
رئیسی سومین موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری را «حقوق مالکیت» عنوان کرد و با اشاره به دغدغهمندی خود در این زمینه از زمان حضورش در دستگاه قضایی اعلام کرد: از سال گذشته کارگروهی در این خصوص تشکیل شده که قرار است حداکثر تا پایان خرداد ماه امسال نظرات کارشناسی خود را درباره این موضوع ارائه کند.
رئیس قوه قضائیه، «جایگزینی اسناد رسمی با اسناد عادی» را از محوریترین مسائل در تثبیت مالکیت دانست و از معاونت حقوقی دستگاه قضا خواست که این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کند تا با عملیاتی شدن هرچهسریعتر این کار، مشکلات مربوط به تثبیت مالکیت در کشور برطرف شود.
دستگاه قضا قاطعانه با اخلالگران برخورد کرده، اما لازم است نظامات دلالپرور اصلاح شود
رئیسی اضافه کرد: آقایان گاهی در سخنانشان در رسانهها میگویند باید با دلالانی که نظام تولید و نظام بازار را مختل میکنند برخورد شود و مردم هم میبینند که دستگاه قضایی قاطعانه با اخلالگران نظام تولید و توزیع و نظام ارزی و پولی و بانکی برخورد میکند، اما این برخوردها اصلاحکننده نظامات نیست.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس خاطرنشان کرد که تا دولت اقدام به اصلاح برخی سازوکارهای اجرایی نکند، از درون نظامهای مالی و بانکی و ارز و طلا و همچنین نظام تولید و توزیع، افراد دلال و اخلالگر بیرون میآید.
رئیسی به استقبال گسترده مردم از بازار بورس اشاره کرد و ادامه داد: امروز رونق گرفتن بازار بورس برای همه نشاطآور است، ولی اگر این نقدینگی در این بازار بهسمت تولید نرود و بورسبازی و آفات آن مورد توجه قرار نگیرد، طبعاً در آینده مشکلآفرین خواهد بود که یکی از تبعات آن افزایش پروندههای قضایی است.
با وجود تلاش آمریکا، امروز ابتکار عمل در دست مجاهدان در میدان منطقه است
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات آمریکاییها برای الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی گفت که چنین اقدامی قطعاً موجب شکلگیری یک انتفاضه جدید در سراسر سرزمینهای اشغالی و منطقه میشود که آمریکا و اشغالگران قدس شریف را پشیمان خواهد کرد.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: اگر تا دیروز میزهای مذاکره تعیینکننده مسائل مربوط به فلسطین و منطقه بود، امروز ابتکار عمل در دست جبهه مقاومت و مجاهدان در میدان است و آنها هرگز اجازه نمیدهند تصمیمات و نیتهای پلید مستکبران تحقق یابد.