نمایشگاه دستاوردهای مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز در مقابله با شیوع ویروس کرونا با استاندار آذربایجان شرقی، رئیس دانشگاه تبریز، رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه تبریز افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه دستاوردهای مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز در مقابله با شیوع ویروس کرونا با حضور پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی، رئیس دانشگاه تبریز، رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه تبریز و برخی از اصحاب رسانه استان افتتاح شد.
در آئین افتتاح این نمایشگاه مسئولین شرکتها و مخترعین گزارش اجمالی درخصوص نحوه عملکرد و کارآئی دستگاههای ابداعی، توانمندیها و پتانسیل شرکتهای دانش بنیان در عرصه مقابله با شیوع کرونا ارائه کردند.
پورمحمدی استاندار آذربایجانشرقی ضمن ابراز خرسندی از عملکرد دانشگاهها و مراکز نوآوری در عرصههای مختلف به ویژه در زمینه مقابله با شیوع کرونا گفت: سرمایه گذاریهایی که در سالهای گذشته در عرصه ایجاد شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد صورت گرفته خوشبختانه امروز در حال ثمردهی به جامعه هستند.
استاندار آذربایجانشرقی ضمن تاکید بر آمادگی برای تامین مواد اولیه و منابع مالی شرکتهای دانش بنیان در عرصه مقابله با کرونا از محل اعتبارات استانی افزود: با توجه به نیاز کشور و استان به محصولات مختلف مقابله با کرونا آماده تامین مواد اولیه و منابع مالی برای تولید انبوه این اختراعات هستیم.
پورمحمدی با اشاره به اینکه برخی از این ابداعات برای اولین بار در سطح کشور صورت گرفته است افزود: برای معرفی این محصولات به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت تولید و استفاده در سطح ملی آمادگی داریم و بزودی از طریق کمیته علمی ستاد استانی مبارزه با کرونا پیگیر امور خواهیم شد.
در ادامه این آئین علی پورزیاد، رئیس مرکز رشد و فناوری دانشگاه با اشاره به عرضه ۲۱ محصول دانش بنیان توسط ۱۰ شرکت در این نمایشگاه خاطرنشان کرد: تعداد ۵ محصول با اخذ مجوزهای مورد نیاز به مرحله تولید انبوه رسیده اند و مابقی محصولات برای تولید انبوه در مرحله اخذ مجوزهای لازم هستند.
پورزیاد با اشاره به کیفیت مطلوب و رقابت پذیری این محصولات با نمونههای مشابه اظهار کرد: اکثر این محصولات در عین حال که قابل رقابت با نمونههای خارجی هستند از نظر قیمت بسیار ارزانتر و مقرون به صرفهتر هستند و این امر علاوه بربهبود وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهها و مراکز علمی موجب صرفه جوئی ارزی و اقتصادی میشود.
گفتنی است، دستگاه ضدعفونی کننده به روش مه پاشی (ULV)، نرم افزار آزمایشگاه مجازی، پد الکترونیکی مخصوص آموزش مجازی، کیت اختصاصی تشخیص کرونا با تکنولوژی QRT- PCR، تهیه محلولهای ضدعفونی دست و سطوح با انواع متد و برپایههای نانو و بدون الکل، لباس کارایزوله ضد ویروس کرونا با ساختار پلاستیکی، دستگاه تصفیه هوا از مهمترین محصولات عرضه شده در این نمایشگاه هستند.
همچنین در بخش جانبی نمایشگاه سایر فعالیتهای دانشگاه تبریز در حوزه مقابله با کرونا از قبیل: تهیه وتدوین و انتشار کتاب توسط مدیریت امور اجتماعی دانشگاه با همکاری قطب جامعهشناسی سلامت با عنوان «کرونا: بینشهای اجتماعی- فرهنگی و روانشناختی»، چند طرح پژوهشی مهم در رشتهای مختلف علوم زیستی، علوم اجتماعی و روانشناسی جغرافیا وعلوم ورزشی در زمینه کرونا در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
تشکیل کمیتههای علمی مختلف در زمینه مقابله با کرونا و عوارض آن، حضور مستمر و فعال اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز در کمیتههای مختلف استانی مقابله با کرونا از دیگر فعالیتهای علمی و پژوهشی و همچنین ارایه خدمات مشاوره روانشناسی به صورت تلفنی دانشگاه تبریز در عرصه مقابله با شیوع کرونا است.