معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: برخی از اساتید به دلیل ماهیت رشته دانشگاهی که تدریس میکنند ارتباط چندانی با صنایع ندارند و نمیتوان آنها را لزوما عضو هیئت علمی خاموش دانست.
فتحاللهی معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره اعضای هیئت علمی خاموش این دانشگاه بیان کرد: با توجه به ماهیت رشتههای دانشگاهی فعال بودن اساتید آن رشتهها در صنعت کم و بیش است به عنوان مثال اساتید رشتههای علوم پایه همچون ریاضیات معمولا با پروژههای ارتباط با صنعت کاری ندارند اما در مقابل اساتید دانشکدههای فنی و مهندسی همواره مشغول کار روی موضوعات صنعتی هستند.
معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه نمیتوان اینگونه برخی اساتید را بعنوان هیئت علمی خاموش محسوب کرد، ادامه داد: بعضی از وزارتخانهها همچون وزارت جهاد کشاورزی دارای مراکز تحقیقاتی بسیار است و دراین راستا تمام پروژههای خود را به محققان خودش میسپارد بنابراین انجام پروژهها را کمتر به دانشکدههای کشاورزی میسپارند و نمیتوان این موضوع را به فعال نبودن اساتید در صنعت نسبت دهیم. فتحالهی لازمه فعال شدن تمامی اساتید در انجام پروژههای مرتفع کننده نیازهای کشور را شکوفا شدن اقتصاد دانست و بیان کرد: به عنوان مثال در صنعت خودروسازی میتوان خودروهای نسل جدید با مصرف بهینه و مدرن را روانه بازار کرد و در این راه از دانشگاهها کمک گرفت اما متاسفانه این صنعت ارتباط نزدیکی با دانشگاه ندارد و به همین دلیل صنعت شکوفایی نیست و خودروهای ایرانی با خودروهای اروپایی و کرهای فاصله زیادی دارند. وی اظهار داشت: صنعت باید متحول شود و برای همکاری دانشگاهها را تشویق کند. همکاری صنعت با دانشگاه آنها را رشد میدهد به عنوان نمونه میتوان صنعت دفاعی نظامی کشور را مثال زد که ضمن همکاری با دانشگاههای کشور تاکنون توانسته ماهواره به مدار بفرستد اما متاسفانه برخی دیگر از صنایع برای رفع مشکلاتشان به دانشگاهها و جوانان تحصیلکرده کشور مراجعه نمیکنند.