دبیر جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: به کار گرفتن نیروها و مشاوران غیر بومی، یکی از ایرادات وارده بر پروژه آبرسانی به دشت سیستان بود که فرصت اشتغال زایی را از جوانترین و بیکارترین استان کشور گرفت.
حسین جهانتیغ، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص افتتاح طرح ۴۶ هزار هکتاری در استان سیستان و بلوچستان گفت: اخیرا شاهد افتتاح پروژهی عظیم ۴۶هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان توسط دکتر روحانی بودیم؛ پروژهای که بارها و بارها افتتاح شده بود و اینک علیرغم مخالفت بسیاری از مسولین منطقه ای، باز هم افتتاح شد.
جهانتیغ افزود: مطالب جالبی در این پروژه وجود دارد از قبیل بودجه هنگفت ۸۵۰ میلیون دلاری که از صندوق توسعه ملی صرف این پروژه شده است (جهت درک بزرگی این عدد اگر تعداد شهروندان سیستانی را حدود نیم میلیون نفر در نظر بگیریم و دلار را ۱۷ هزار چیزی حدود ۲۹ میلیون به تمامی شهروندان منطقهی سیستان میرسید؟! این درحالی است که حتی در صورت به بهره رسیدن این پروژه فقط روستاییان بصورت مستقیم از آن برخوردار خواهند شد در حالی که جمعیت قابل توجهی از مقدار گفته شده شهر نشین هستند!)
این فعال دانشجویی عنوان کرد: ایرادات بسیاری در این پروژه وجود دارد که حتی افراد غیرکارشناس و کشاورزان بومی منطقه در همان اویل پروژه به آن اذعان داشتند. به کار گرفتن نیروها و مشاوران غیر بومی نیز یکی از ایرادات وارده براین پروژه بود که فرصت اشتغال زایی را از جوانترین و بیکارترین استان کشور از لحاظ جمعیتی گرفت.
وی ادامه داد: بارش باران و سیل آبهای وارد شده به منطقه سیستان از سمت افغانستان در سال جاری سبب جهش تولید در کشاورزی این منطقه شد، به نحوی که اگر شما میزان گندم تولیدی را با سالهای گذشته مقایسه کنید این آمار بی سابقه بوده است؛ این در حالی است که تقریبا همه کشاورزان از سیستم آبرسانی موسوم به سیستم کانالی که در گذشته هم مرسوم بوده استفاده کرده اند که حاکی از این مسئله است که اگر سیستم آبرسانی و گرفتن حقابه از افغانستان در سیستان مهیا میشد، تولیدات کشاورزی رشد بسیاری پیدا میکرد.
جهانتیغ اشاره کرد: وزارت کشاورزی با زیر خاک کردن ۸۵۰ میلیون دلار پول بیت المال به دنبال چه چیزی بوده است؟! جز افزایش کشت محصولات کشاورزی که با روشهایی غیر از این طرح هم شدنی بود، چه تاثیراتی به روی استان داشت؟ گویا این طرح نیز همانند طرح نیم لوله، سیستان را قربانگاه طرحهای کلان کشوری کرده است.