به گزارش گروه سياسي «شبكه خبر دانشجو»، امسال نيز همچون سالهاي گذشته، توزيع نامناسب کارت ملاقات دانشجويان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتقادات جدی جامعه دانشگاهی بویژه دانشجویان را در پی داشت.
دانشجويان نسبت به نحو توزيع كارت ملاقات، ناچیز بودن سهميه هر دانشگاه، عدم تناسب تعداد کارت های تعلق گرفته به هر تشکل با بدنه دانشجویی آن تشکل دانشجویی، حضور چهره های تکراری که هرساله در این مراسم شرکت می کنند و حضور چهره های غیردانشگاهی و... انتقادات جدی ای را مظرح می کنند.
جمعی از نمايندگان تشكل هاي دانشجويي در گفت و گو با خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» با تشريح برخي از اين انتقادها اظهار داشتند: نحوه و چگونگي تقسيم كارت هاي ملاقات چندان مطلوب نيست و تشکل هاي دانشجويي سهم ناچيزي از اين مراسم دارند.
اين فعالان دانشجويي متفق القول تصريح کرده اند که تعداد کارت هايي که نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاه ها به تشکل ها اختصاص مي دهد، هيچ تناسبي با بدنه اجتماعي آن تشکل ها ندارد.
محمد افكانه، دبير اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان مستقل در اين خصوص تصريح كرد: اتحاديه در حدود 50 دفتر فعال در سطح دانشگاههاي كشور دارد، در صورتي كه با وجود اين تعداد دفاتر، تنها 60 كارت آن هم با تلاش بسيار نصيب ما شد.
مسعود براتي، دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي نيز با اشاره به اينكه ما در مجموع دانشگاههاي كشور حدود 200 عضو فعال داريم و تنها 20 تعداد كارت به اين تشكل اختصاص يافت، اظهار داشت: در جلسهاي با مسئولان نهاد برگزار شد به اين نحوه تخصيص تعداد كارت اعتراض كرديم كه اميدواريم با تعامل بيشتر در سال هاي آينده اين نقيصه بر طرف شود.
دبير دفتر تحكيم وحدت هم انتقادي از جنس انتقادهاي دبيران دو تشكل قبلي داشت و گفت: همين تعداد كارت (40 كارت) كه در اختيار دفتر تحكيم قرار گرفت را بايد غنيمت شمرد.
نمايندگان تشكل هاي دانشجويي همچنين نسبت به حضور نخبه هاي علمي- فرهنگي نيز در اين مراسم معترض بودند و معتقدند، از آنجا كه نخبگان علمي -فرهنگي همه ساله جداگانه با رهبر معظم انقلاب ديدار مي كنند، حضور مجدد آنان در اين ديدار كه مي بايست مختص تشكل هاي دانشجويي باشد، تبعيض آميز است.
در همين خصوص، اميديان، مدير كل امور تشكل هاي دانشجويي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها به برخي از انتقادات دانشجويان پاسخ گفت.
وي با بيان اينكه مخاطب اول اين ديدار تشكل هاي دانشجويي، سپس نخبگان علمي - فرهنگي، هيئات مذهبي و كانون هاي فرهنگي هستند، اظهار داشت: اين ديدار تنها مختص تشكل هاي دانشجويي نيست.
مدير كل امور تشكل هاي دانشجويي نهاد رهبري در خصوص نحوه توزيع كارت بين دانشجويان و تشكل ها اظهار داشت: حجم درخواست كارت براي ورود به اين مراسم بالاست، در عين حال كه ما برخي دانشگاه ها در تهران نظير امام حسين (ع) و ... نيز داريم كه نهاد در آنجا دفتري ندارد و ما بايد پاسخگوي درخواست دانشجويان اين دانشگاه ها نيز باشيم.
اميديان با اشاره به برخي انتقادات در خصوص حضور چهره هاي تكراري در اين مراسم گفت: حضور برخي افراد خاص در اين مراسم به سياست خود تشكل ها مربوط است كه بعضا از چهره هاي ادوار خود كه از چهرهاي رسانه اي برخوردار هستند هر سال دعوت مي كنند تا در اين مراسم حضور داشته باشند.
وي در پاسخ به درخواست دانشجويان مبني بر برگزاري ديدار اختصاصي تشكل ها با مقام معظم رهبري گفت: اين موضوع به تازگي وارد ادبيات تشكل ها شده است و مي توان اين امر را به عنوان مطالبه جدي آنان پيگيري كرد.
مدير كل امور تشكل هاي دانشجويي نهاد رهبري همچنين در خصوص نحوه تقسيم زمان براي ارائه نقطه نظرات نمايندگان تشكل ها در اين ديدار گفت: مسئوليت اين امر از عهده نهاد خارج است و اصل برنامه ريزي با دفتر مقام معظم رهبري است و مسئولين نهاد نه مجري صرف و نه تصميم گيرنده نهايي هستند.
اظهارات مسئولان مربوطه حتی اگر معقولانه و منطقی هم باشد، مرهمی بر دل های شیفته ای نیست که سال هاست در حسرت دیدار مولا و مقتدای خویش می سوزند و هر سال به امید دیدار یار در محفل انس دانشجویان با رهبری منتظر دریافت سهم خود می مانند.
به نظر می رسد مسئولان محترم نهاد و دبیران تشکل های دانشجویی با اندکی برنامه ریزی و دقت در ثبت اطلاعات شرکت کنندگان در این مراسم و ممانعت از حضور چهره هایی که سالهای قبل موفق به حضور در این محفق انس شده اند، فرصت زیارت رهبر معظم انقلاب را برای دانشجویان دیگری که سالهاست در حسرت دیدار مقتدای خویش هستند، فراهم کنند./انتهاي پيام/