شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی نامهای به وزیر بهداشت خواستار تعویق بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور با انتشار نامهای خطاب به وزیر بهداشت، نسبت به از سر گیری فعالیتهای آموزشی دانشگاهها از تاریخ هفدهم خردادماه ابراز نگرانی کرده و با توجه به ناهماهنگیها در برخی دانشگاهها جهت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در پیشگیری از ابتلای دانشجویان به ویروس کرونا، خواستار تعویق در زمان بازگشایی دانشگاهها شدند که متن بیانیه مشترک شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به این شرح است:
بدون شک حسن مطلعِ دورهی کاری شورای صنفی ۹۸ وام دار تمام دانشجویانی است که با مشارکت حداکثری در انتخابات شورای صنفی اهمیت و لزوم وجود نمایندگان دانشجویی شان در شورای صنفی را به تمام سیستم وزارتی و دانشگاهی مخابره کرد، حال که برحسب اتفاق در پرفرازو نشیبترین دورهی کاری خود هستیم، برآن عهد که بستیم هستیم، و ما بر خود واجب میدانیم در راستای احقاق حقوق دانشجویان و حفظ سلامتی، آموزش و پرورش خودمان و دوستانمان بدون مصلحت اندیشیهای کاذب، تزلزل، تسامح، اهمال و کم کاری مواردی را به سیستم وزارتی متذکر شویم.
جناب آقای دکتر سعید نمکی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
گسترش بیماری در سراسر کشور به حدی رسیده است که حتی در آمارهای رسمی شاهد آغاز پیک دوم اپیدمی کرونا ویروس هستیم، بد نیست بدانید همین الان که قلمها به ستوه آمده و از رنج سوء مدیریت، به خط شده اند؛ آمار مبتلایان شناسایی شده رکورد بی سابقه ۳۵۷۴ نفر را زده است و میتوان آماری بیش از این مقدار را با توجه به نحوهی فراخوانی دانشجویان توسط دانشگاهها و با توجه به برداشتن تمامی محدودیتها متصور شد. این رویه به زودی و بدون برنامهریزی قبلی در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت بهداشت برخلاف مجموعههای آموزشی دیگر رخ خواهد داد. بازگشایی که باعث جابهجایی چندصد هزار نفر در کشور خواهد شد. دیگر مهم نیست شهری سفید است، چون با این جابهجایی گسترده آن هم در کادر آموزشی و درمانی بیماری بیشتر از قبل پخش خواهد شد. جابهجایی که با اندکی تدبیر از سوی وزارت دولت تدبیر و امید میتوان آن را به حداقل رساند.
جناب آقای دکتر نمکی، در نظر داشته باشید دانشجویان علوم پزشکی با اعلام بازگشایی قرار نیست که به صحن مجلس بازگردند و با بستههای حفاظتی مجهز در برابر ویروس از آنها پذیرایی شود و یا تست تشخیصی اختصاصی برایشان در نظر گرفته شود؟!، نه جناب آقای دکتر، نمیدانیم از غم مسافرت چند صد کیلومتری دانشجویان برای ۱ واحد عملی در شرایط فعلی آن سخن بگوییم یا از غم کمبود و حتی نبود امکانات و تجهیزات حفاظت فردی که فقط اسم و شمایلشان را در بخشنامهها و ابلاغیهها دیده ایم. نمیدانیم از درد تجمع دانشجویان در کلاسها و اماکن عمومی بگوییم و یا از درد آمار روز افزون تعداد مبتلایان. نمیدانیم از تهدید تراکم بالای سرویسهای نقلیه دانشجویی بگوییم و یا از تهدید خطرات جابه جایی دانشجویان در شهر مقصد. نمیدانیم از تاریخهای مکرری که در مورد بازگشایی اعلام شده ناله برآوریم یا از تاریخ نهایی و محیرالعقول که درست مصادف با پیک دوم شیوع کرونا در کشور است، فریاد زنیم.
جناب آقای دکتر نمکی، در نهایت ضمن تاکید بر مخالفت شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با بازگشایی دانشگاه در تاریخ ۱۷ خردادماه که مصادف با پیک دوم شیوع بیماری کرونا میباشد، متذکر شویم که بازگشایی دانشگاههای وزارت بهداشت در شرایط نابسامان آموزشی، درمانی، تجهیزاتی و...، نه تنها تهدید کننده سلامت آینده سازان این مملکت اسلامی است بلکه تهدید کننده سلامت خانواده ایشان نیز میباشد؛ و مضافا تهدیدی بالقوه برای هم وطنانی است که در بیمارستانها بستری و یا بعضاً بیماریهای زمینهای دارند.
دانشجویان فشارهای وارده از سمت نیروهای بالادستی به جنابعالی را کاملا درک میکنند، اما شایان ذکر است که تیغ مطالبه گری شورای صنفی دانشجویان نه هیچ گونه مماشاتی با هیچ مسئولی دارد و نه هیچ گونه میانهای با خط و ربط بازی و جناح گرایی در فضای دانشجویی دارد، فلذا این موضوع برای نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی دانشجویان و همینطور خانوادههای دانشجویان و مردم فهیم ایران زمین قابل پذیرش نیست؛ و مسئول مستقیم آسیبهای جسمی و جانی که به دانشجویان و همچنین مردم عزیز ایران اسلامی وارد خواهد شد به تصمیم گیران در این خصوص میدانیم.