معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنیوحرفهای گفت:، چون در سالهای گذشته شاهد موازیکاری در حوزههای علمی و صنعتی بودیم نقشه جامع علمی کشور نگارش شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنیوحرفهای در برنامه رادیویی «گفتوگوی علمی» با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور هنوز دارای ابهامات و مشکلاتی است، گفت: یکی از مسائل مهم بودجه پژوهشی کشور است. در نقشه جامع علمی کشور، چهار درصد تولید ناخالص داخلی پیشبینی شده است، اما در حال حاضر زیر نیم درصد و جبران این فاصله هشت برابری در چند سال باقی مانده تا ۱۴۰۴ بسیار دشوار است.
وی با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور از مطالبات به حق رهبری در دهه ۸۰ است، اظهار کرد: رهبر انقلاب چند مطالبه در حوزه علمی از جمله جنبش نرم افزاری داشتند و در کنار آن وجود یک نقشه جامع در حوزه علم و فناوری از مهمترین مطالبات ایشان بود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای کشور درباره دلایل نگارش نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: در سالهای گذشته یک نوع ناهماهنگی و بی برنامگی در کارها احساس میشد و در واقع شاهد موازی کاری در حوزههای علمی و صنعتی کشور بودیم به طوری که هر دانشگاه و نهاد علمی برای خود حرکت میکند بدون اینکه به سایر بخشها توجه کند.
وی از تلاشهای گسترده برای نگارش نقشه جامع علمی کشور گفت و افزود: حدود پنج سال زمان برای کارهای مطالعاتی نقشه جامع علمی انجام شد و بدون تردید وجود چنین سندی برای کشوری که قصد دارد متمدن و تمدن ساز باشد، ضروری و حیاتی است. در حقیقت نگارش و تصویب سند جامع علمی کشور بلند همتی مسئولان کشور را نشان میدهد و اگر سندی در این زمینه وجود نداشت، نمیتوانستیم برای حوزه علم و فناوری هدف گذاری کنیم.
مهدی با تصریح بر اینکه نقشه جامع علمی کشور تنها سند در جمهوری اسلامی ایران است که متولی مشخصی دارد، اظهار کرد: ستاد راهبری اجرای نقشه متولی اصلی آن است و مدیران خوب کشور در حوزه علمی، سند را راهبری میکنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: باید مشخص شود برخی پیشرفتهای کشور در حوزههای گوناگون مانند نانو، ژنتیک و فضایی وابسته به سند هستند یا خیر، یعنی اگر سند وجود نداشت این پیشرفتها نیز حاصل میشد؟