۲۳ گروه جهادی دانشجویی اراک در نامهای سرگشاده به برخی مسئولان استان مرکزی نکاتی را درباره وضعیت محله باغ خلج یا کوی سجادیه اراک مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۲۳ گروه جهادی دانشجویی اراک در نامه به دادستان شهرستان اراک، مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی، رئیس مرکز بهداشت اراک و شهردار این شهرستان نکاتی را درباره وضعیت محله باغ خلج یا کوی سجادیه این شهرستان مطرح کردند.
در این نامه آمده است:
«متاسفانه سال هاست شاهد آن هستیم که در شهر اراک، عدهای از مسئولین در جهت حل معضلات محلههای حاشیه نشین همت نمیگذارند. جای بسی تاسف است که در دهه پنجم انقلاب اسلامی هنوز مدیرانی در جمهوری اسلامی نفس میکشند که نسبت به دردها و مشکلات مردم دغدغه ندارند و به آن بیتوجه اند. آنهایی هم که توجه میکنند، بعضا تنها وعدههای سر خرمن میدهند و دریغ از اندکی اقدام و عمل!
مگر میشود دهها هزار نفر از ساکنین این مناطق سالها به حال خود رها شوند و هیچ کس هم نباشد که خود را نسبت به مشکلات آنها پاسخگو بداند؟! مگر اینها، ولی نعمتان ما و شما نیستند؟! مگر این کوخ نشینان منشأ برکات نبودند؟! مگر میشود پذیرفت این حجم از بی توجهیهای مدیران سهوی و از روی فراموشی بوده است؟!»
در ادامه این نامه مشکلات محله باغ خلج در حوزههای مختلف مانند جمع آوری زباله، تردد حیوانات، نازیبایی محله، مشکلات زیرساختی منطقه و معضل مسکن در این محله مطرح شده است و دانشجویان اعلام کرده اند که «مطالبه اصلی ما از شما این است که به سرعت اقدامات و پیگیریهای لازم را در جهت اجرای این در طرح در دستور کار شهرداری قرار دهید. قابل توجه است که اراضی فعلی باغ خلج پس از اجرای طرح فوق، در اختیار شهرداری قرار میگیرد که میتوان از آن برای ساخت مراکز آموزشی، بهداشتی، تاسیسات عمومی و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد.»
همچنین جهادگران این نامه به رئیس مرکز بهداشت اراک به وضعیت بهداشتی این محله و نبود پایگاه بهداشت و سلامت مستقل در آن اشاره کرده اند.
در این بخش از نامه آمده است: «در حال حاضر یکی از ساختمانهای اطراف مسجد امام سجاد (ع) در این محله برای تبدیل شدن به مرکز جامع خدمات بهداشت و سلامت بسیار مناسب است و مالک این ساختمان هم حاضر است آن را به صورت رایگان و فی سبیل الله در اختیار مرکز بهداشت قرار دهد. از شما میخواهیم هرچه سریعتر نسبت به ایجاد این پایگاه اقدام کنید.»
دانشجویان مشکلات برای حل مشکلات زیرساختی گازرسانی در این منطقه نیز خطاب به مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی عنوان کرده اند: «از شما میخواهیم بنا بر هدف گذاری شرکت گاز استان که خود مدیر عامل آن هستید و نیز بر اساس و ظیفه شرعی و انسانی و قانونی خود در قبال این محله، کوتاهیهای صورت گرفته تاکنون را جبران کرده و به صورت فوری و جهادی اقدام به تعمیر و بازسازی زیرساختهای گازرسانی این محله کنید.»
در این نامه دانشجویان از دادستان اراک خواسته اند پروندههای ویژه را در خصوص محله باغ خلج به عنوان مدعی العموم و حافظ منافع مردم به صورت ویژه بررسی کند و جزییات تحقیقات و نتایج آن را به اطلاع عموم مردم برساند.
جهادگران دانشجو خطاب به دادستان اراک گفته اند که «در تاریخ ۱۱ اسفند ۹۴، طرحی با عنوان» طرح تفصیلی اراضی باغ خلج شهر اراک «در کمیسیون ماده پنج استان مرکزی به تصویب نهایی اعضای کمیسیون رسیده و مستندات آن نیز اکنون در دبیرخانه این کمیسیون موجود است.
خلاصه آن به این شرح است که قرار بوده با رویکرد نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهری، محله باغ خلج تخلیه بشود و اراضی فعلی تغییر کاربری بدهند. در این زمینه مصاحبههای برخی از مسئولین وقت نظیر مدیر کل راه و شهر سازی استان و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز موجود است.
سوال اینجاست: طبق قانون، مصوبات کمیسیون ماده پنج پس از گذراندن روندهای اداری و تایید نهایی، حداکثر ظرف مدت ۳ الی ۴ ماه میبایست اجرایی شوند. اما اکنون بیش از ۴ سال از این زمان میگذرد و هنوز از اجرای آن خبری نیست. چه اتفاقاتی در پشت پرده مانع از اجرای این مصوبات شده اند؟ چه کسانی در این زمینه اهمال کرده اند؟ تکلیف بودجههای اختصاص یافته به این مسئله چه میشود؟»
این نامه به همراه اسامی گروههای جهادی امضا کننده آن، در فایل پی دی اف زیر قابل مشاهده است: