مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: بعد از تهیه طرح تفصیلی شهر کرمانشاه، اداره اوقاف کاربری زمینهای اجارهای شهرک فدک به مردم را مطابق با طرح تفصیلی واگذار نکرده و این مسئله جای پیگیری دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا صالحی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در صفحه اینستاگرامی خود به موضوع تخریب خانههای شهرک فدک و فوت آسیه پناهی پرداخت.
صالحی در این باره در صفحه خود نوشت: بررسیهای بسیاری پیرامون موضوع تخریب خانههای شهرک فدک انجام دادیم و متوجه جزئیات بیشتری از عدم هماهنگی بین اوقاف و شهرداری شدیم. در تصویر زیر محدودهای که شهرداری پروانه ساخت صادر نکرده را مشاهده میکنید که تمامی زمینهای این محدوده به نقل از رئیس اداره اوقاف ناحیه ۲ کرمانشاه وقف مرحوم آیت الله کرکوکی است. کاربری این زمینها قبل از اینکه طرح تفصیلی شهر کرمانشاه تهیه شود، مشخص نبوده است و اداره اوقاف میتوانست این زمینها را با هر کاربری که بخواهد به مردم اجاره بدهد. تعدادی از زمینهای منطقه با کاربریهای مختلف قبل از طرح تفصیلی به فروش رفته است. بعد از اینکه طرح تفصیلی شهر مشخص شد اداره اوقاف دیگر نمیتواند با هر کاربری که بخواهد به مردم زمین اجاره بدهد. اینجاست که اداره اوقاف خود را باید با طرح تفصیلی شهر و مجموعه شهرداری هماهنگ کند.
طبق نوشتههای مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه، متاسفانه بعد از تهیه شدن طرح تفصیلی شهر کرمانشاه اداره اوقاف کاربری زمینهای اجاره داده شده به مردم را مطابق با طرح تفصیلی واگذار نکرده و این مسئله جای پیگیری جدی از طرف دستگاه قضا دارد و باید بررسی شود که چنین مسئلهای بوده است یا خیر. آنچه که ما در این ایام به دست آورده ایم این است که هماهنگی بین شهرداری و اداره اوقاف صورت نگرفته است. این عدم هماهنگی بین این دو اداره باعث بوجود آمدن چنین مسئلهای در شهرک فدک شده است. با توجه به این مسئله میتوان این سوال را پرسید که آیا در دیگر مناطق حاشیه شهر، وضعیت واگذاری زمینهای وقفی به همین صورت است؟
در تصویر قولنامهای نیز مشخص شده که کاربری زمینهای شهرک فدک، مسکونی است در صورتی که در طرح تفصیلی، کاربری آن محدوده فضای سبز اعلام شده است.
براساس نوشتههای این فعال دانشجویی، با همه این مسائل و شائبههایی که متوجه اداره اوقاف است، این کوتاهی که از طرف شهرداری در برخورد سلیقهای انجام شده قابل پذیرش نیست. مردم آن منطقه مجوز ساخت ندارند؛ چرا شهرداری تعداد اندکی از خانههای منطقه را تخریب کرده است مگر بقیه مردم منطقه پروانه ساخت برای خانههای خود دارند؟ این یعنی تبعیض در عملکرد، این برخورد سلیقهای نیز جای شبهه را باز میکند که چطور میشود با برخی از مردم منطقه با شدیدترین نوع، برخورد صورت میگیرد، اما از طرفی با برخی دیگر برخوردی صورت نمیگیرد؟ آیا ماموران شهرداری در برخورد کوتاهی کرده اند یا خدای نکرده...!
وی در ادامه آورده است: دستگاه قضا نیز باید به این سوال پاسخ دهد و برای مردم مشخص کند که چرا در منطقه برخورد سلیقهای صورت گرفته است. نکته قابل توجه اینجاست، کسانی که خانه هایشان تخریب شده است اکثرا کسانی بودند که وضعیت مالی مطلوبی نداشتند.
در تصویر نشان داده شده است که کدام نقاط تخریب شده است. برای محدوده قرمز رنگ، مجوز ساخت صادر نشده است و مطابق با تصویر میبینید تعداد قابل توجهی ساخت و ساز انجام شده است.
صالحی نوشته است: در آخر از دستگاه قضا باید تشکر کرد که در گام اول با متخلفین در اجرائیات برخورد کرده و پرونده فوت آسیه پناهی را در دستور کار قرار داده است، اما این کافی نیست و هرچه سریعتر و عمیقتر باید به مسئله ورود کند و موارد زیر را بررسی و برای مردم روشن کند تا شاید چنین اتفاقاتی در دیگر نقاط شهر کرمانشاه نباشیم:
۱- آیا اداره اوقاف در واگذاری زمینها کوتاهی و تخلف کرده است؟
۲- اگر اداره اوقاف تخلف انجام داده است، آیا شهرداری میبایست به مردم منطقه به ازای زمینهای خود در جای دیگر زمین بدهد یا اداره اوقاف؟ مسئول خسارت وارد شده به مردم کیست و چه کسی باید خسارت وارده به مردم در این چند سال را پرداخت کند؟
۳- آیا کاربری زمینهای وقفی واگذار شده به مردم در دیگر نقاط شهر کرمانشاه مطابق با طرح تفصیلی انجام شده است؟
۴- چرا شهرداری در منطقه به صورت سلیقهای برخورد کرده است؟ آیا دست مأموران شهرداری در برخورد سلیقهای در کار بوده است؟
۵- آیا شهرداری حق استفاده از اسپری فلفل، باتوم و برخورد ناشایست با مردم منطقه را داشته است؟