آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۶۷۸۲
در سلسله جلسات تحلیلی با هدف تبیین دیدار‌های رهبری با دانشجویان؛

شهبازی: گفتمان مطالبه‌گری باید رفع تبعیض و قطع دست بیگانگان از کشور باشد + صوت

فعال رسانه‌ای و سیاسی گفت: گفتمان مطالبه‌گری باید رفع تبعیض، قطع دست بیگانگان از سازمان‌های تصمیم‌گیر و ایجاد احساس کرامت در مردم باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در سلسله جلسات تحلیلی با هدف تبیین دیدار‌های رهبر انقلاب با دانشجویان با عنوان «وعده صادق» برگزار می‌کند.

در آخرین جلسه تشکیل شده در این راستا، محمدصادق شهبازی، فعال رسانه‌ای و سیاسی به صورت پخش زنده اینستاگرامی برگزار شد، حضور یافت.

شهبازی در این نشست به سه نوع نگاه به تحولات اجتماعی اشاره کرد و گفت: در نگاه او اصلاحات صرفاً از بالا به پایین است؛ پس باید با مبارزه سیاسی حاکمیت را در دست بگیریم تا بتوانیم تحولی ایجاد کنیم.

وی به تبیین ایرادات این نوع نگاه پرداخت و گفت: این رویکرد هیچ شأنی برای عناصر اجتماعی، مردم و نخبگان قائل نمی‌شود و تضمینی برای رأی آوردن و به قدرت رسیدن وجود ندارد. همچنین تصمینی بر ثبات قدم در اهداف و رویه‌های اولیه وجود ندارد.

این فعال سیاسی دومین رویکرد در تحولات اجتماعی را صرفا دخالت مستقیم مردم، مانند فعالیت‌های جهادی و رزمایش‌های مردمی دانست که علی رغم تاثیرات مثبت، توانایی حل ریشه‌ای معضلات را ندارند.
 
وی رویکرد سوم را راه حل مسائل دانست و افزود: در این رویکرد نیرو‌های مردمی برای تغییر رفتار حاکمیت توسط خودش ورود می‌کنند. در آن باید مردم را مطالبه گر و تحول خواه بار بیاوریم تا حاکمیت هم در مواردی مجبور شود که به خواست مردم کرنش کند.

وی با تأکید بر ضرورت مطالبه گری و گفتمان سازی، بیان کرد: این گفتمان از حوزه‌هایی عقلانی، آرمان‌های انقلابی و مطالباتی که رهبران انقلابی دارند و آن‌ها را گوشزد می‌کنند، استخراج می‌شود.

شهبازی بر این نکته تأکید کرد که ما حق نداریم با ظن و گمان وارد مسائل شویم و مطالبه گری کنیم و افزود: گاهی به بهانه مسائل کشوری، مسائل منطقه و بوم خود را فراموش می‌کنیم. یا حتی فراموش هم نکرده‌ایم، ولی برای آن نسخه پایتختی می‌پیچیم نه نسخه بومی!

وی به اولویت بندی مسائل برای مطالبه گری پرداخت و گفت: باید موضوعات و مسائل را دنبال کرد و مساله مهم را فهمید و آن را به گفتمان عمومی تبدیل کرد.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: البته باید آن مسئله را ریشه یابی کرد، گاهی ممانعت ذی نفعان است. گاهی تعارض منافع است. گاهی تعدد قوانین است. گاهی خلأ قانونی است و... پس یک سطح عمیق‌تر از پرداختن به یک مسئله و ریشه یابی آن، یافتن عیوب ساختاری است. باید از پرداختن به یک مصداق و نمونه شروع کرد و ریشه‌های آن مشکل را دنبال و سپس گلوگاه‌های ساختاری را پیدا و حل کرد.

وی با بیان اینکه بعضی از سازوکار‌ها باعث به وجود آمد انبوهی از مشکلات شده است، افزود: البته نباید مصادیق را رها کرد و بلکه باید به آن‌ها پرداخت. البته نباید در مصداق ماند.

شهبازی با اشاره به اینکه گاهی در مسائل درجه ۲ می‌مانیم و مسائل درجه یک را نمی‌بینیم، گفت: برخی از موضوعات مهم در مطالبه گری بحث تبعیض و نفوذ و دخالت خارجی‌ها در نهاد‌های تصمیم گیری است.

وی با تأکید بر اینکه فرایند مطالبه گری باید درست باشد، گفت: هزینه دادن هنر نیست. اصلاً یکی از فواید جبهه سازی کم کردن هزینه هاست. قطعاً برخورد با ۱۰۰ گروه سخت‌تر از یک نفر است.

شهبازی تصریح کرد: باید در کنار پرداختن به منکرها، معروف‌ها را هم اشاعه داد. گاهی نقاط منفی را فقط میبینیم. کسانی هستند که در فلان حوزه دست تنها تلاش کرده و کشور را به خودکفایی رسانده‌اند، ولی کسی کمک شان نیست و اصلاً کسی آن‌ها را نمی‌شناسد.

وی بیان کرد: عنوان چپ اسلامی برچسبی برای رد کردن همه‌ تلاش کنندگان عرصه‌ عدالتخواهی است.

این فعال رسانه ای و سیاسی با تأکید بر اینکه گفتمان جدید باید نگاه آینده نگر و درون محور داشته باشد، گفت: اضلاع این گفتمان باید رفع تبعیض، قطع دست بیگانگان از سازمان‌های تصمیم گیر، احیای رویای ایرانی و ایجاد احساس کرامت در مردم است.

شهبازی با بیان اینکه تغییرات در کشور به کندی صورت می‌گیرد، گفت: از لوازم جدی رفع این کندی، از بین بردن محافظه کاران و متحجرین است که گاهی با برچسب زدن مانع تحول می‌شوند.

وی توضیح داد: اینطور هم نیست که جوری انسداد شده باشد که هیچ تکانی نشود خورد و هیچ تغییری ممکن نباشد. جامعه اینطور تغییر می‌کند که شما بفهمی این جهت گیری کلی خواسته‌های شما را تامین می‌کند. اگر شعار استقلال می‌دهیم باید نشان دهیم این استقلال چگونه به آب و نان مردم ربط پیدا می‌کند. چگونه به نیاز‌های اساسی مردم ربط پیدا می‌کند؟
 
مشروح این نشست را در فایل صوتی زیر بشنوید:
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار