
سند سیاست گذاری کاهش محرومیت سیستان و بلوچستان تدوین شد
استان سیستان و بلوچستان، با وجود تدوین و اجرای برنامههای توسعه زیرساختها و بهبود خدمات اجتماعی در سالهای پس از انقلاب و تلاشهای سازمانهای مردم نهاد، همچنان در شاخصهای اقتصادی و اجتماعی شرایط مطلوبی ندارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در دی سال ۹۸، با تصویب شورای معاونین و دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معاونت اقتصادی و برنامه ریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ماموریت یافت سند سیاستی اقدامات ویژه کاهش محرومیت استان سیستان و بلوچستان را تدوین کند.
معاونت امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یک مطالعه جامع و پژوهشی، قابلیتهای توسعهای استان سیستان و بلوچستان در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی را بررسی و منتشر کرد.
در این پژوهش ابتدا، شاخصهای استان سیستان و بلوچستان در حوزههای مختلف توسعه انسانی، اقتصادی، اجتماعی و زیربنایی در مقایسه با سطح ملی مقایسه شده و پس از آن، مهمترین قابلیتهای استان به تفکیک شهرستان و با اولویتهای برنامه ریزی در پهنههای استانی منطبق بر برنامه آمایش، آورده شده است.
هدف نهایی این پژوهش بررسی شاخصهای توسعه یافتگی استان سیستان و بلوچستان بر اساس آخرین دادههای موجود و ارائه تصویری شفاف از شکاف توسعهای این استان با سطوح ملی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و زیربنایی است.
بر اساس این پژوهش، استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی کشور، با توجه به مجاورت با دریای عمان، قرارگیری در مسیر کریدورهای بین المللی به ویژه محور شرق، ۱۴۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی و استقرار در مسیر شاهراه ارتباطی ایران با شبه قاره هند و شرق آسیا از طریق اقیانوس هند از ظرفیتهای بالقوه برای دستیابی به توسعه مبتنی بر تجارت خارجی، صادرات صنایع دریایی و شیلات برخوردار است.
یافتههای این پژوهش همچنین نشان میدهد، سیستان و بلوچستان اگرچه طی دهههای گذشته در کانون توجه برنامههای توسعه بوده است، اما همچنان از فقر و محرومیت رنج میبرد و از منظر شاخصهای مختلف اغلب در نامناسبترین وضعیت در بین استانهای کشور قرار دارد.
سیاستها و طرحهای استخراج شده از این گزارش با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور در دستور کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور قرار گرفته است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.