با وجود اینکه امتحانات یکی دغدغه دانشجویان است، اما این باعث نشده تا آنها مسائل و مشکلات شهرهای خود را فراموش کنند و در این راستا، روند صید ترال در سواحل دریای مکران باعث شد تا دانشجویان بسیجی و اعضای قرارگاه احمدی روشن سیستان و بلوچستان به این موضوع بپردازند.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد هم به بحث حذف دیوارهای دانشگاه پرداختند که محمدرضا حسینی محراب، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در یک ویدئوی اینستاگرامی که این ویدئو مقابل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات گرفته شده بود، گزارشی از پیگیری این مساله ارائه کرد. براساس اظهارات حسینی محراب، مشکل نظام وظیفه دانشجویان پسر هم که به دلیل شرایط کرونا و حذف ترم، قرار است یک ترم بیشتر در دانشگاه باشند، حل خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
با شیوع ویروس کرونا در کشور و کمبود پرستار و کارد درمانی بیمارستانهای کشور نیاز شدیدی به پرستار پیدا کرد در این رابطه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نامهای رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی نامه ای خواستار پیگیری مطالبات پرستاران که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، شدند در بخش از این این نامه نوشته شده: نقش پرستاران در فرآیند درمان ومراقبت از بیماران، برجسته و مثال زدنی بوده است به ویژه در ماههای سخت اسفند و فروردین که بخش اعظم ظرفیت مراکز درمانی استان به مقابله با این بیماری اختصاص یافته بود. چنان که استحضار دارید مطالبه جمعی از پرستاران استان که در ایام اوج شیوع این بیماری به همکاری با مراکز درمانی دانشگاه پرداختند، تضمین امنیت شغلی آنان است و قطعا این مهم با انعقاد قرارداد ۸۹ روزه میسر نمیشود.
با شروع موج جدید ویروس کرونا، ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی شدید از افزایش مبتلایان به کرونا ویروس در استان اظهار کرد: تعداد مبتلایان ویروس کرونا در استان در ماه گذشته به ۱۵۰ تن رسید. اگر مردم هشدارها را جدی نگیرند و روند عدم رعایت نکات بهداشتی به همین روال پیش برود ممکن است، تعداد مبتلایان، افراد بستری و همچنین تعداد فوتیهای این بیماری افزایش پیدا کند.
اما چیزی که باعث دلسردی نیروهای خدماتی و کارد درمانی میشود شانه خالی کردن تامین اجتماعی از پرداخت حقوق نیروهای خدماتی کرمان است. نیروهای شرکتی بیمارستان تامین اجتماعی کرمان و زرند بیش از پنج ماه است که نه حقوق برایشان واریز شده، نه بیمهای برایشان رد شده و نه قرار دادی بسته اند. حدود ۷ نفر از نیروهای بیمارستان زرند و تعدادی از نیروهای بیمارستان کرمان و سیرجان به این سرنوشت دچار شدند و کسی جوابگوی مشکلاتشان نیست. این افراد از طرق مختلف بارها با شرکت کار و تامین تهران تماس گرفته اند، اما جوابی برای این تاخیر نگرفته اند. با این حال شرایط مالی و فشارهای اقتصادی به روی این افراد به قدری زیاد شده که دیگر تحمل ادامه این چنینی راه را ندارند؛ اما نا به سامانی و آشفته حالی اوضاع اشتغال در ایران اجازه ریسک به آنها را نمیدهد. غالب این نیروها سرپرست خانوار هستند و در این ۵ ماه منبع درآمدی خانواده محسوب میشدند! ولی نمیدانیم چگونه این چند ماه را بدون کوچکترین حقوقی از بیمارستانها گذرانده اند.
شنیدهها حاکی از این است که با اینکه ویروس کرونا در شهر هشت بندی هرمزگان، شیوع گسترده داشته، فقط ۲ مطب شخصی در سطح شهر وجود دارد که پذیرای بیماران هستند، اکثر اوقات مطب ها، شلوغ بوده و این مسئله باعث مشکلاتی برای مردم شده به طوری که بیماران مجبور هستند سرمهای تجویزی خود را به شاخه درختان محوطه این مطبها وصل کنند! مردم شهر هشت بندی برای معالجه بیماری به بیمارستان شهرستان میناب یا بندرعباس رجوع میکنند که طولانی بودن مسیر باعث گرفتاری و مشقت مردم شده است؛ لذا خواسته به حق شهروندان هشت بندی از مسئولان مربوطه، راه اندازی مرکز درمان بستر است که امیدوارند این خواسته با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا به زودی محقق شود.
با وجود اینکه کووید ۱۹ بیماری ناشناختهای است و هنوز درمان قطعی برای آن پیدا نشده است، اما محققان ایرانی بیکار ننشتند و به دنبال راهی برای کنترل این ویروس منحوس هستند به طوری که محققان یک هسته نوآور مستقر در مرکز نوآوری ترشیز وابسته به مرکز آموزش عالی کاشمر، موفق به طراحی و ساخت تونل و دستگاه ضدعفونی کننده پدالی هوشمند و مکانیکی شدند. مجید عاقل، مدیر مرکز نوآوری ترشیز در این خصوص میگوید دستگاه ضدعفونی کننده اتوماتیک دست مدل MS ۱ P پدالی، یکی از بهترین دستگاههای ضدعفونی کننده است که توسط هسته نوآور "محبوب صنعت ترشیز" مستقر در مرکز نوآوری ترشیز طراحی و ساخته شده و ظرفیت مخزن این مدل ۲۰۰۰ سیسی و قابل شارژ است.
یشتر بخوانید:
آتش سوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد موضوعی دیگری بود که برخی از دانشجویان و فعالان محیط زیست به آن پرداختند. متاسفانه این آتش سوزی از اولیل اوایل خرداد ماه تا کنون به صورت متوالی ادامه داشته است آتش سوزی در ارتفاعات «خُنگ بنار» در مناطق «کوه گوهر» و «تنگ گرگده» ادامه داشت و مهار و خاموش کردن آتش با وجود وزش باد با کُندی پیش میرفت. در این میان نیروهای مردمی و محلی، محیط زیست و شهرداری هم برای مهار آتش بسیج شدند.
مردم و دلسوزان محیط زیست نتوانستند نظاره گر باشند و در کنار نیروهای امدادی به جنگ آتش رفتند، آتشی که هر لحظه بیشتر قد علم میکرد، متاسفانه توانست در مبارزه آتش و انسان و میحط زیست؛ یکی از فعالان محیط زیست به نام البرز زارعی کوهسرک را از پای درآورد. البرز ۲۹ سال داشت و قهرمانانه تا پای جان با آتش خشمگین جنگید و در نهایت در مبارزه سخت در منطقه دیل در ارتفاعات گچساران از چند ناحیه دچار سوختگی شدید شد و بعد از چند روز مبارزه با درد، جان باخت. آتش سوزی در جنگلهای زاگرس باعث شد تا بسیج دانشجویی استان قرارگاه زیستی را راه اندازی کند.
بیشتر بخوانید:
در این هفته موضوعی دیگری که باعث شد بازتاب رسانهای داشته باشد برگزاری دوازدهمین جلسه دادگاه متهمان ارزی پرونده هفت تپه بود این جلسه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
به گفته وکیل متهم منتظری در این جلسه دادگاه عناصر مادی و معنوی جرم نسبت به موکل اینجانب انجام نشده است، آشنایی منتظری و مبارکی برای پرداخت حقوق کارگران مطرح بوده است. شرکت معتمد پارسه مشتری ویژه بانک کشاورزی بوده و موکل اینجانب در این مورد اعمال نفوذی نداشته و موکل هیچگاه خود را به عنوان عضوی از نظام بانکی معرفی نکرده است.
۳۰ روز از اعتراضات کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه میگذرد. کارگران این شرکت از ابتدا، این اعتراضات را به شکل مسالمت آمیز برگزار کردند و جز اینکه به مطالباتشان رسیدگی شود، خواسته دیگری نداشتند. پرداخت کامل حقوق معوق و حق بیمه تمام کارگران که از فروردین امسال عقب افتاده، خلع ید اسدبیگیها و بازداشت امید اسدبیگی، بازگشت به کار کارگران اخراجی، لغو فوری قرارداد واگذاری شرکت و جلوگیری از هر گونه خصوصی سازی دیگر، محاکمه و اشد مجازات غارتگران بیت المال، قطع همکاری و بیرون رفتن تمامی مدیران بازنشسته از شرکت و پرداخت مزایای عرفی برابر به تمامی پرسنل از جمله مطالبات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در این تجمعات بوده است.
کارگران هفت تپه، طی این ۳۰ روز در خیابانهای شوش و مقابل فرمانداری این شهرستان و حتی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مطالبات را فریاد زدند، اما با اینکه صدای آنان گوش فلک را کر کرده، مسئولان بی تفاوت از کنارشان میگذرند و تا کنون، هیچ مقام مسئولی پاسخگوی کارگران این شرکت نبوده است.
بعد از برگزاری این اعتراض و زمانی که فعالان کارگری این مجموعه در حال بازگشت به منزلشان بودند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. محمد خنیفر، یوسف بهمنی، ابراهیم عباسی منجزی، مسلم چشمه خاور، چهار فعال کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه هستند که امروز از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدند. شنیدهها حاکی از این است که این چهار کارگر شرکت هفت تپه اکنون، در زندان فجر دزفول به سر میبرند.
در این رابطه محسن صباغی، فعال دانشجویی و رسانهای استان خوزستان در صفحه شخصی خود به بازداشت کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اشاره کرد. در این خصوص در توئیتی نوشت: چند هفتهای هست که کارگران هفت تپه در اعتراض به وضعیت شرکت تجمعات مسالت آمیزی برگزار میکنند. در تجمع امروز تعدادی از کارگران درب فرمانداری شوش بازداشت شدند! آیا قرار هست مسائل آبان ۹۷ هفت تپه تکرار بشه؟ به نظر شما جای اسدبیگی تو بازداشتگاهه یا بهمنی و خنیفر و چشمه خاور؟
در ادامه این موضوع آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان، پیرامون اعتراضات کارگران شرکت هفت تپه میگوید: کارگران شرکت هفت تپه مظلوم واقع شده اند و هرچه برای حقوق برباد رفته تلاش میکنند، متاسفانه مورد بی مهری قرار میگیرند.
اعتصاب و اعتراض ضمن رعایت قانون، حق قانونی و شرعی این کارگران است تا صدای خود را به گوش مسئولان برسانند. مشکل این شرکت به دولت برمی گردد، چرا که با تصمیمات غلط و سیاستهای غیراصولی خصوصی سازی، موجب شد شرکت هفته تپه به نقطه بحران برسد.
بیشتر بخوانید: