در فیلمی که توسط یک گروه به نام «انتقامجویان سایبری» منتشر شد؛ رسماً مسئولیت حمله بزرگ سایبری به زیرساختهای برق ۱۶ شهر رژیم صهیونیستی ازجمله تلآویو و حیفا بر عهده گرفته شده است.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ واژه «جنگ» در ذهنمان تداعیکننده تسلیحات نظامی از قبیل توپ جنگی، تفنگ، جنگنده و موشک است و اگر در افکار عمومی مطرح شود که میان دو کشور جنگی صورت گرفته است، مردم میزان تلفات و مناطق درگیر را جویا میشوند.
در دهه اخیر ساختار جنگ، در حال تغییر ماهیت خود از نبرد سخت به نبرد مجازی و جنگ سایبری «warfare Cyber یا Cyber War» نیز بهسرعت در حال رشد در کشورهای مختلف جهان است.
جنگهای نوین در حال حاضر بر آفندها و پدافندهای دیجیتال استوار هستند و دیگر به مرزهای جغرافیایی محدود نمیشوند. جنگهای سایبر میتوانند روی تضعیف یا مختل نمودن یک زیرساختهای حیاتی تمرکز کنند. اگر آسیبی به زیرساختهای حیاتی وارد شود، تأثیرات خود را بر امنیت فیزیکی، امنیت اقتصادی یا بهداشت همگانی خواهد گذاشت.
چین، آمریکا، روسیه، اسرائیل و ایران ازجمله قدرتهای مطرح در حوزه سایبری هستند. همواره دولتمردان رژیم صهیونیستی معتقد هستند که این رژیم تاکنون حملات متعدد سایبری را دفع کرده است و توانسته اهداف از پیش تعیینشده خود را در خاورمیانه محقق کند.
اشتوخامر «مدیر اجرایی تیم واکنش اضطراری رایانهای اسرائیل (CERT)» معتقد است که اسرائیل مهمترین منبع برای سرمایهگذاری انسانی در حوزه امنیت سایبری است؛ زیرا با توجه به شرکتهای امنیت سایبری اسرائیلی، بدیهی است که همه آنان آموزشهای اجباری نظامی را پشت سر گذاشتهاند. حتی به سربازهای غیر فنی نیز آموزشهای لازم تحت نظارت اداره سایبری ملی اسرائیل داده میشود تا بعداً در این حوزه فعالیت داشته باشند.
در ارتش رژیم صهیونیستی، سربازان در بخش مدیریت خدمات رایانهای برای حفاظت از زیرساختهای رژیم صهیونیستی مختلف مانند جلوگیری از ایجاد احتراق در راکتورهای هستهای، قطع برق، هک موشکها و ایجاد آشوب در بازار سهام آموزش میبینند.
اهمیت فضای سایبری و مخاطرات پیش روی آن، رژیم صهیونیستی را به فکر تأسیس واحد ویژه سایبری انداخت؛ واحد ۸۲۰۰ سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل، واحدی است که مأموریت شنود، رمزگشایی از کدهای رایانهای، جنگ و دفاع سایبری، ساخت انواع بدافزارها و هر آنچه در حوزه جاسوسی و جمعآوری اطلاعات و یا ضربه زدن به سایر کشورها با استفاده از تجهیزات فنی امکانپذیر است را انجام میدهد.
بنجامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل در خصوص بهکارگیری اعضای واحد ۸۲۰۰ در سمتهای ارشد شرکتهای فناوری چندملیتی، گفت: قرار گرفتن اعضای واحد ۸۲۰۰ در سمتهای ارشد شرکتهای فناوری چندملیتی، «سیاستی عامدانه» بهمنظور تضمین نقش اسرائیل بهعنوان «قدرت سایبری» در جهانی و عملیات نظامی آن در خارج از کشور است.
به نوشته پایگاه دیفنس نیوز (Defense News)، اسرائیل از سال ۲۰۰۳ تاکنون هزاران نفر از دانش آموزان دبیرستانها را در یگان ۸۲۰۰ به کار گرفته است؛ کاری که در آن زمان سروصدای زیادی در مورد دلیل جذب این تعداد نیرو و ماهیت مأموریتی که به آنان داده میشود، ایجاد کرد.
اما آیا با حضور واحدهای ویژه سایبری و نهادهای مرتبط، این رژیم از حملات سایبری در امان خواهد بود؟
در کمتر از یک هفته گذشته، گروه ناشناس انتقامجویان سایبری جزئیات یک حمله بزرگ سایبری به زیرساختهای برق رژیم صهیونیستی را همزمان با ساعت شهادت سرداران بزرگ مقاومت اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، منتشر کرد.
در فیلمی که توسط این گروه منتشرشده، رسماً مسئولیت حمله بزرگ سایبری به زیرساختهای برق ۱۶ شهر رژیم صهیونیستی ازجمله تلآویو و حیفا برعهدهگرفته شده است.
این گروه اعلام کرده که در این عملیات بزرگ و پیچیده سایبری موفق شده برق بسیاری از شهرهای اسرائیل را مورد حملات دقیق سایبری قرار داده و بسیاری از مناطق این ۱۶ شهر را دچار قطعی برق کند.
در توضیح ویدیوی منتشرشده آمده است که مقامات اسرائیل که همواره از امنیت سایبری نفوذناپذیر دم میزنند، حتی توان تشخیص حملات را نداشتند.
انتقامجویان سایبری با انتشار اطلاعیه اداره برق اسرائیل که قطعی گسترده برق را تائید کرده، از طرحریزی عملیات جدید و بزرگ علیه منافع این رژیم در آینده خبر داده است.
این حمله سایبری فقط به زیرساختهای برق این رژیم محدود نبود و مراکز حیاتی دیگری را شامل شد؛ به گزارش رسانههای اسرائیل در روز جمعه ۲۷ تیر، حمله سایبری علیه دونقطه مشخص از تأسیسات کشاورزی اسرائیل صورت گرفته است.
ایستگاه پمپاژ یک کیبوتص (مزرعه کشاورزی اشتراکی) در منطقه جلیله علیا در شمال اسرائیل و نیز یک زیرساخت مرتبط با آب در منطقه «یهودا» در جنوب اورشلیم هدف حملات تازه هکرها بوده است.
بر اساس این گزارشها، هک این سیستمها نیز مانند حمله پیش از آن، از طریق سرورهایی در غرب انجامشده است.
حمله سایبری بعدی که نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را آشفته کرد، هک گوشی همراه «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم بود؛ یک روزنامه صهیونیستی گزارش داده بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از اینکه «نداف آرگامان» رئیس سازمان امنیت داخلی این رژیم (شاباک) جزئیات بیشتری درباره هک گوشی موبایل وزیر جنگ رژیم صهیونیستی توسط هکرها افشا نکرده، عصبانی است.
این رژیم همواره گروههای مسلمانان در نوار غزه و لبنان را مقصران اصلی این حملات سایبری معرفی میکند و آویو کوخاوی رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل دراینباره گفته است: «دشمن متوجه خواهد شد که با دست خود، سرزمیناش را تبدیل به جبهه جنگ کرده است.»
جنگ سایبری، تغییراتی را پدید آورده که موجب شود گروهها و ملتهایی که پیشازاین، تهدیدی کمی برای استعمارگران بهحساب میآمدند، تبدیل به تهدیداتی بزرگتر از تسلیحات سنتی شوند.
نیروهای سایبری رژیم صهیونیستی که عمدتاً از فارغالتحصیلان و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات هستند، در قالب شرکتهای دانشبنیان اسرائیلی مشغول به فعالیت هستند و همکاری مشترک پدافند سایبری اسرائیل با فرماندهی سایبری آمریکا وجود دارد.
نتانیاهو معتقد است که اسرائیل موفق شده تاکنون ۲۰ درصد از سهم مجموع سرمایهگذاریهای جهانی در این حوزه را به خود اختصاص دهد و این کشور در میدان این رزم جهانی علیه تهدیدهای سایبری، ۲۰۰ برابر حد و وزن خود در حال مبارزه است.
حملات هفتههای اخیر نشان داد که این رژیم ساختار سایبری بسیار شکنندهای دارد و زیرساختهای حیاتی آن بسیار آسیبپذیر است و در تجاوزات بعدی خود به محور مقاومت، با چالشهای بسیار جدی روبهرو خواهد شد.