پیام پر از حکمت رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت حج ابراهیمی امسال میتواند به عنوان یک فرصت بزرگ برای اندیشمندان دغدغهمند تلقی شود. در مسیر خطیر بعد از بیانیه گام دوم و به سوی دولت جوان حزب اللهی.
گروه دانشگاه خبرگزازی دانشجو_ علی کیان*؛ پیام پر از حکمت رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت حج ابراهیمی امسال میتواند به عنوان یک فرصت بزرگ برای اندیشمندان دغدغهمند تلقی شود. در مسیر خطیر بعد از بیانیه گام دوم و به سوی دولت جوان حزب اللهی.
برای همه انقلابیون روشن است که انقلاب اسلامی برای رسیدن به حکومتی بر اساس احکام اسلامی تشکیل شده و وقتی این فرایند کامل میشود که همه ارکان و اجزاء کاملا بر اساس قرآن و سنت اداره گردد. تجربه گام اول انقلاب به خوبی نشان داده که در این راه چالشهای زیادی پیش میاید از جمله فهم دقیق حکم الهی براساس مبانی فقهی آل محمد (ص) که با تایید، ولی فقیه استخراج و به عنوان سیاست کلی در هر مجموعه و دستگاه ملاک عمل قرار گیرد.
چالش بعدی تربیت انسانهای معتقد است که کارگزار اجرای این سیاستها باشند و با ایمان به حکم و وعده الهی در این دنیای بی دینی و تحت سیطره اومانیته به این سیاستها عمل کنند.
از اول انقلاب جریانهای زیادی از جمله دولت موقت و نهضت آزادی در کنار جریان منافقین و بنی صدر و پس از آن دولت میرحسین موسوی و خط کلی مرحوم هاشمی رفسنجانی در موقعیتهای مختلف تا همین سالهای برجام زدگی، با تاثیر گرفتن از بلوکهای شرق و غرب و مخصوصا «اعتماد به غرب»، به چپ و راست لغزیده اند. البته وجود، ولی فقیه همیشه در هنگام افتادن کامل دست ملت را گرفته است و ملت نیز نشان داده که در موقعیتهای حساس پای کار نظام اسلامی است. ولی سوال اساسی این یادداشت کوتاه این است که چرا سیاستهای اسلامی در دستگاه سیاست خارجی کشور به صورت پایهای مور توجه قرار نمیگیرد و به طور مثال مبانی تدریس در دانشگاه وزارت خارجه چیست و مبانی آموزش و جذب نیروهای وزارت خارجه چگونه است؟ آیا کاملا بر اساس فقه اسلامی و سیاستهای کلی، ولی فقیه اصطلاحا «دیپلمات» تعربف میشود یا بر اساس کتابهای اساتید علوم سیاسی و بر مبنای تئوریهای غربی و شرقی.
آنچه در بیان نورانی امامین انقلاب اسلامی در این سالها در مورد نحوه تعامل با کشورهای دیگر بیان شده روشن و راهگشاست و دلایل تاریخی زیادی وجود دارد که در گام اول انقلاب و تاکنون مورد توجه جدی دستگاه سیاست خارجی نبوده است که قطعا زمان آن رسیده تا اندیشمندان انقلابی برای تشکیل دولت جوان حزب اللهی با کمک گرفتن از حوزههای علمیه و مطالعه دقیق سخنان امام و رهبری سند تحولی را برای دستگاه سیاست خارجی تدوین و آماده اجرا داشته باشند.
حال به بعضی از فرازهای پیام دیروز آقا اشاره میکنیم که از جمله این باب ورودی نورانی است: «این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا.. قرآن حکیم، امت اسلامی را در چهارچوب أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ معرفی میکند. و از او وظیفهی: وَلَا تَرْکَنُوا إِلَی الَّذِینَ ظَلَمُوا، وَلَن یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا، فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ و لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکُمْ أَوْلِیَاءَ را میطلبد.
و برای اینکه دشمن را مشخص کند، حکم: لا یَنْهَاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوکُمْ فِی الدِّینِ وَلَمْ یُخْرِجُوکُم مِّن دِیَارِکُمْ.. صادر میفرماید».
با دقت اندک در این آیات نورانی مشکلات اساسی ما در خط مشی گذاری سیاست خارجی مشخص است و برماست که زمینه عمل کامل به این آیات را فراهم کنیم تا در شناخت دوست و دشمن و اینکه با هر کشوری چگونه رفتار کنیم را درک و بر این اساس به بیشترین سود و منفعت راستین و حقیقی برای ملت مسلمانمان برسیم.