محققان کالج دانشگاهی لندن در پژوهش جدید خود دریافتهاند که افراد چاق بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان کالج دانشگاهی لندن دادههای یک پایگاه داده در بریتانیا با بیش از ۳۳۰ هزار پرونده پزشکی شهروندان انگلیسی بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ را مورد بررسی قرار دادند. این دادهها شامل شاخص توده بدنی یا BMI، نسبت سایز کمر به باسن (معرف توده چربی در بدن) و سایر متغیرهای مربوط به سن، قومیت، میزان مصرف الکل و سیگار و فعالیت بدنی میشود.
در این دادهها، اطلاعات بیشتری نیز در مورد بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا و نمونه خون حاوی نشانگرهای زیستی بیماری، کلسترول، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا و پروتئین واکنشی C در دسترس بود.
محققان سپس این اطلاعات را با دادههای مربوط به مرکز سلامت عمومی انگلیس پوشش دادند که شامل اطلاعات مربوط به بستری شدن افراد در بیمارستان به دلیل کووید ۱۹ در بازه زمانی ۱۶ مارس ۲۰۲۰ تا ۲۶ آوریل همان سال میشود.
آنها دریافتند که ۶۴۰ نفر (یعنی حدود ۲ دهم درصد) در انگلیس پس از ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شدند و ارتباطی میان بستری شدن و شاخص توده بدنی یا BMI آنها وجود دارد. به گفته محققان، شاخص توده بدنی ۲۵ تا ۳۰ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ چاق محسوب میشود.
محققان همچنین پی بردهاند کسانی که شاخص توده بدنی بالای ۲۵ دارند، بعد از در نظر گرفتن سن و جنسیت، ۴۰ درصد بیشتر از افراد دیگر در صورت ابتلا به کووید ۱۹ راهی بیمارستان میشوند. این در حالی است که برای افرادی که شاخص توده بدنی آنها بالای ۳۰ است، این احتمال به ۷۰ درصد میرسد. همچنین افرادی که در گروه چاق قرار دارند (شاخص توده بدنی بالای ۳۵)، احتمال بستری شدنشان بیش از دو برابر است.
محققان در بررسیهای بیشتر به نتایج مشابهی در مورد نسبت کمر به باسن رسیدند. آنها معتقدند که اضافه وزن حتی به میزان اندک، احتمال بستری شدن افراد مبتلا به کووید ۱۹ را افزایش میدهد.
محققان میگویند: از آنجا که بیش از دو سوم کشورهای غربی، اضافه وزن دارند و چاق هستند، این امر به طور بالقوه یک عامل اصلی برای ابتلا به کووید ۱۹ است و ممکن است پیامدهای بدی برای سیاستگذاری داشته باشد.