یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: سفر الکاظمی به ایالات متحده از یک طرف به دلیل مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور و از طرف دیگر اهمیت بالای حضور در عراق برای آمریکاییها، چالش برانگیز خواهد بود.
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در مورد سفر پیش روی الکاظمی، نخست وزیر عراق به آمریکا و تاثیر این سفر بر منطقه گفت: در روزهای پیش رو الکاظمی سفری به آمریکا خواهد داشت و این سفر نه تنها برای آمریکا و عراق بلکه برای منطقه سفری مهم محسوب میشود.
وی با اشاره به یورش آمریکاییها در سال ۲۰۰۰ به عراق و وارد کردن ۱۵۰ هزار نیروی نظامی توسط آمریکا به این کشور گفت: اساسا واضح است که آمریکاییها قصد خروج از عراق را ندارند و امروز هم به دنبال افزایش نیروهای خود در عراق هستند.
صدرالحسینی انگیزه آمریکاییها از افزایش نفوذ خود در عراق را از یک طرف کنترل ایران و از طرف دیگر سیطره بر چاههای نفت عراق دانست و تصریح کرد: لذا علی رغم اخراج آمریکاییها توسط عراق که با هماهنگی جریانهای مقاومت در این کشور صورت گرفت به نظر میرسد آمریکا از این روند تمکین نخواهد کرد بلکه شیوه حضور خود در عراق را تغییر میدهد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: تاریخ نشان داده از آنجا که مردم عراق به عنوان مردم کشوری مستقل و اهل مجاهدت در راه استقلال هستند لذا سرنوشت عراق در یک گذار تاریخی قرار خواهد گرفت و همان طور که اخراج نیروهای انگلیسی در سال ۱۹۲۰ از این کشور اتفاق افتاد امسال نیز در سال ۲۰۲۰ اخراج آمریکاییها از عراق در میان نیروهای مقاومت بازخوانی شده است.
وی ادامه داد: سفر الکاظمی به آمریکا از یک طرف به دلیل مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج آمریکاییها از این کشور با اهمیت است و از طرف دیگر برای آمریکاییها مهم است که بتوانند با شیوههایی جدید بعد از فشار اقتصادی بر عراق این بار در باغ سبز به مردم و دولتمردان این کشور نشان دهند که حضور آمریکا در عراق از حضور نظامی به حضور اقتصادی شیفت پیدا خواهد کرد زیرا اساسا مردم عراق امکان پذیرش آمریکا را به شکل گذشته را در کشورشان ندارند و بر همین اساس آمریکا تلاش میکند تا حتما در عراق حضور داشته باشد.
صدرالحسینی اظهار کرد: حضور آمریکاییها در منطقه باعث اختلال و ناامنی میشود و مردم عراق و غرب آسیا همواره ثابت کردند که توانایی اداره کشور خود و مبارزه با تروریسم را دارند و میتوانند به کمک همسایگان خود کشور را به یک توسعه قابل قبول برسانند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه موضوع استقلال ملی در لوای مدیریت مرجعیت از موضوعات مهم در عراق است، گفت: بر همین اساس به نظر میرسد سفر الکاظمی بسیار پر اهمیت است زیرا از یک طرف مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج آمریکاییها از این کشور باید پیگیری شود و از طرف دیگر علاقه آمریکا برای ادامه حضور و مداخله در این کشور وجود دارد.
صدرالحسینی درباره صحبت الکاظمی در آستانه سفر به آمریکا مبنی بر اینکه پستچی بین تهران - واشنگتن نیست گفت: اساسا ترامپ در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ به مذاکره با ایران به شدت نیازمند است و بارها اعلام کرده است که در هر مکان هر زمان و هر شیوهای که ایران بخواهد حاضر به مذاکره است با این حساب به نظر میرسد آمریکاییها در شرایط فعلی به دنبال واسطه برای مذاکره با ایران نیستند حال این واسطه الکاظمی باشد یا هر فرد دیگری.