کد خبر:۸۷۲۰۲۹
آخر هفته با استان ها |

دانشجویان در برپایی عزای محرم سربلند شدند / از انواع عزاداری برای سیدالشهدا(ع) تا دغدغه‌های دانشجویان برای مردم

دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در هفته ای که گذشت با شیوه‌های مختلف عزای سیدالشهدا(ع) را اقامه کردند و آن را ترویج دادند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ آغاز ماه سوگواری محرم، زمانی برای عرض ارادت به ساحت امام حسین (ع) و یارانش و یادآوری الگو‌های قیام حسینی در مقابله با ظلم و بی عدالتی است. اما محرم امسال متفاوت از سال‌های قبل است و البته این تفاوت در ماهیت عزاداری ها، خدشه‌ای وارد نکرده، تنها شکل ظاهری آن را تغییر داده است.

شیوع کرونا باعث شد تا در روز‌های نزدیک به آغاز ماه محرم، ستاد کرونا تصمیمات خود را درباره برگزاری عزاداری حسینی اعلام کند و براساس آن مقرر شد که مراسم‌های عزاداری، در فضای باز برگزار شوند. این، مساله مهمی بود چراکه هر ساله فضا‌هایی مانند مساجد و حسینیه‌ها در سراسر کشور میزبان هیئات مذهبی بزرگ بودند و مردم، در کنار هم به عزاداری می‌پرداختند. در دانشگاه‌ها هم وضعیت همینطور بود. تا سال‌های قبل، عزاداری سیدالشهدا (ع) در مساجد و حسینیه‌های دانشگاه‌ها برگزار می‌شد، اما حالا باید تمهیدات دیگری، آن هم تنها چند روز قبل از آغاز مراسم‌های عزاداری اندیشیده می‌شد.
 

ابتکارات دانشجویان برای برپایی عزای حسین(ع)

البته اغلب تشکل‌ها و هیئت‌های دانشجویی فکر این قسمت را کرده بودند و از قبل برنامه ریزی‌هایی برای اینکه عزاداری‌های امسال تحت الشعاع این ویروس منحوس، کمرنگ نشود، کرده بودند. مثل دانشجویان بسیجی استان گلستان که با برنامه ریزی توانستند بخشی از فضای باز دانشگاه جامع این استان را برای عزاداری جامعه دانشگاهی اختصاص دهند.
 
بیشتر بخوانید:

در کنار برگزاری هیئت های دانشجویی در فضای باز دانشگاه ها یا اماکن مذهبی شهری، برخی دانشجویان تلاش کردند تا شیوه‌های جدیدی را برای عزاداری برگزیدنند. مانند دانشجویان اردبیلی که روضه را به کوچه‌ها و محله‌های مختلف بردند و در کنار خانه شهدا، به عزاداری پرداختند. 

دانشجویان در برپایی عزای محرم سربلند شدند / از انواع عزاداری برای سیدالشهدا(ع) تا دغدغه‌های دانشجویان برای مردم

در مشهد هم، دانشجویان دانشگاه پیام نور، بخشی از مراسم عزاداری را به پارک ملت بردند و با همکاری شهرداری، بخشی از این بوستان بزرگ و تاریخی مشهد را تبدیل به حسینیه کردند. اقدام دیگر آنان، برپایی عزاداری سیار در محله‌هایی بود که کمتر صدای نوحه و مداحی در آنها شنیده می‌شود. 

 

برپایی هئیت‌های مجازی دانشجویی

برخی دانشگاه‌ها هم از ظرفیت فضای مجازی برای برپایی عزاداری سیدالشهدا(ع) بهره بردند و هیئت را به شبکه‌های اجتماعی بردند. می‌توان گفت وجه مشترک همه هیئت‌ها، تلاش برای حفظ سلامت مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی است. 

 

بیشتر بخوانید:



دانشجویان در برپایی عزای محرم سربلند شدند / از انواع عزاداری برای سیدالشهدا(ع) تا دغدغه‌های دانشجویان برای مردم
 
در این میان برخی تشکل‌های دانشجویی از فرصت محرم برای جمع آوری نذورات مردم استفاده کردند تا این نذورات را به دست خانواده‌های مستحق آن برسانند.
 
بیشتر بخوانید:


 
در میانه محرم و مقابله با کرونا، مسائل کارگران هم از سوی دانشجویان پیگیری شد. در خوزستان، کارگران هفت تپه با امضای طوماری، خواستار انحلال شورای اسلامی کار این شرکت شدند. دلیلشان هم این است که شورای کار این شرکت از خواسته‌ها و مطالبات کارگری منحرف شده و باعث ایجاد انشقاق بین کارگران شده است.
 

دیوان محاسبات پای کار هفت تپه

چند روز قبل از آن هم، جمعی از نمایندگان مجلس به همراه هیاتی از دیوان محاسبات در شرکت کشت و صنعت هفت تپه حضور یافتند و به بررسی حقوق وضعیت این مجموعه پس از خصوصی سازی پرداختند.
دانشجویان در برپایی عزای محرم سربلند شدند / از انواع عزاداری برای سیدالشهدا(ع) تا دغدغه‌های دانشجویان برای مردم
 
از طرف دیگر مساله برخورد نامناسب مدیرعامل هفت تپه با کرگران، باز رسانه‌ای شد. قصه کارگری که غیرنیشکری بود، یعنی در بخش‌های دیگر این شرکت کار می‌کرد و با وعده استخدام و روزانه ۱۴ ساعت کار مداوم، اخراج نصیبش شد.
 
بیشتر بخوانید:

 

مطالبه گری کارگران کنتورسازی از نوبخت

 
در هفته گذشته کارگران کنتورسازی ایران در قزوین، راه نوبخت را بستند و در اطراف خودروی وی تجمع کردند. در واقع کارگران خواستار گفتگو با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بودند و وقتی مسئولان استانی به آنان اجازه ندادند، دست به کار شده و خود را به مسیر نوبخت رساندند. آنان درخواست پرداخت حقوق و معوقات خود را داشتند.
 
در هپکو نیز، پس از آنکه کارگران دو هفته پرتلاطم و پر از اعتراض به وضعیت مدیریت این شرکت را پشت سر گذاشته بودند، بالاخره ابوالفضل روغنی، مرد شماره یک هپکو در سال‌های گذشته که حاشیه‌های زیادی هم داشت، از سمت خود برکنار شد و جای او را علی محمد رفیعی گرفت؛ مدیرعامل دوران درخشش هپکو پیش از واگذاری شرکت به بخش خصوصی. 
 

ادامه بی‌اعتنایی مسئولان به بی‌آبی در بیرم

 
مساله مردم بیرم نیز این بار بغرنج‌تر از سابق مطرح شد؛ مردم بیرم سال‌ها از مشکل بی آبی و وجود آب ناسالم و گل آلود رنج می‌برند و با وجود اینکه ساکنین این منطقه برای حل این مشکل نامه و درخواست‌های مکرر به مسئولان و مقامات استانی داشته اند، اما متأسفانه هر بار حل مسئله به تعویق افتاده است.
 
بیشتر بخوانید:

در بجنورد نیزٰ، مردم نگران از وضعیت سلامت خود در ایام شیوع کرونا هستند و در این شرایط، خبر تخلیه و تخریب بیمارستان امام رضا (ع) این شهرستان، شوکه کننده بود.

پیگیری دانشجویان در برابر زیاده‌خواهی میراث فرهنگی در بجنورد

با پیگیری‌های دانشجویان مشخص شد که از سال بنای مسئولان بر این بوده که این بیمارستان را تخریب کنند. بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد در واقع در ملکی وقفی به نام عمارت مفخم ساخته شده است و حالا اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی می‌خواهد با واگذاری آن به بخش خصوصی، از محل احداث یک بنای گردشگری به جای بیمارستان، کسب درآمد کند ؛ این در حالی است که در سال ۱۳۲۸ این بیمارستان به صورت وقفی احداث می‌شود. دانشجویان معتقدند که تخریب این بیمارستان به لحاظ شرعی و عرفی اشتباه است و باید از آن جلوگیری شود. 


پرونده هتاکی یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندان و تعرض به دختران و پسران این دانشگاه از سوی وی، در هفته گذشته باز شد. دانشجویان مازندرانی خواستار رسیدگی سریع و ویژه به این پرونده بودند، اما به نظر می‌رسد پیگیری آن روندی طولانی داشته است. پرونده این استاد هتاک در دانشگاه مازندران همچنان باز است و دانشجویان پیگیر برخورد با وی هستند.

بیشتر بخوانید:



با اینکه دانشگاه‌ها در ایام تعطیلات به سر می برند و از طرفی شیوع کرونا باعث شده است تشکیل برنامه‌ها و جلسات دانشجویی با مشکل مواجه باشد، اما دانشجویان از پیگیری پرونده‌های خود غافل نشده‌اند و مانند گذشته به مسائل و مشکلات دانشگاه‌ها و مردم رسیدگی می‌کنند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار