
شهر هشتبندی همچنان فاقد مرکز درمان بستر / وعده دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان محقق نشد!
شهر هشت بندی یکی از این مناطق است و با وجود اینکه در ۶۵ کیلومتری شهرستان میناب واقع شده و ۸۰۰۰ نفر جمعیت در خود جای داده، اما از نبود مرکز درمانی رنج میبرد.
در این شهر فقط دو مطب شخصی وجود دارد که بیماران و مردم هشت بندی برای دریافت خدمات درمانی به این مطبها مراجعه میکنند؛ قطعا دو مطب شخصی جوابگوی نیاز ۸۰۰۰ نفر جمعیت نیست و همین مسئله باعث شده نبود مرکز درمانی در این منطقه به چالشی جدی برای اهالی هشت بندی تبدیل شود.

شواهد نشان میدهد که مرکز بستر درمانی در سال ۱۳۹۶ با مساحت ۵۰۰۰ متر و زیربنای یک هزار و ۳۰۰ متری از سوی بنیاد علوی (وابسته به بنیاد جانبازان) در راستای رفع نیازهای بهداشتی و درمانی مردم هشت بندی در این شهر راه اندازی و احداث شده و قرار بر این بوده که پس از ساخت و تکمیل این پروژه، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اقدام به تجهیز آن و تامین نیروی انسانی در این مرکز کند.
با اینکه ۳ سال از راه اندازی این مرکز گذشته و با وجود وعدههای بسیاری که از سوی مسئولان مربوطه برای تجهیز و تامین نیروی انسانی این مرکز داده شده، هنوز اقدامی در جهت بهره برداری از مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی صورت نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
- مردم هشت بندی چشم انتظار یک مرکز درمانی! / مرکزی که سه سال پیش راه اندازی شد؛ اما تجهیز نه
- مرکز بستر درمان شهر هشت بندی هرمزگان تا هفته دولت راه اندازی میشود
اما آخرین وعدهای که برای بهرهبرداری این مرکز بستر درمانی از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان داده شده، مربوط به اواخر تیرماه ۱۳۹۹ است که با پیگیریهایی که انجام دادیم و رسانهای کردن این موضوع، صدا و سیمای خلیج فارس پای کار آمد و در گفتگوی خبری با محمود حسین پور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به این موضوع پرداخت و جویای این مسئله شد.
حسین پور در این گفتگو گفت: بستر درمان واژه جدیدی است که بین خدمات بهداشتی و درمانی قرار دارد. اگر مبنا را بر اساس خدمات بهداشتی تعریف کنیم، برای جمعیت ۸ هزار نفری هشت بندی، طبق استاندارد بایستی مرکز درمانی دو شیفته صبح و بعد از ظهر در این شهر فعالیت کند. اما با توجه به اینکه هشت بندی موقعیت ویژهای دارد و جمعیت آن به صورت شناور در برخی از فصول سال بیشتر میشود، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصمیم گرفته برخی از خدماتش را به این شهر انتقال دهد.
در ادامه این گفتگو، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابراز کرد: در تلاشیم تا در هفته دولت مرکز بستر درمان شهر هشت بندی را به بهره برداری برسانیم و نیروی انسانی و تجهیزات این مرکز را تامین کنیم و تا قبل از شهریور ۱۳۹۹ فعالیت این مرکز آغاز شود. نحوه فعال سازی این مرکز نیز در کمیتههای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حال بررسی است.
با استناد به اظهارات معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، این مرکز بستر درمانی باید تا اوایل شهریورماه به بهره برداری میرسید، اما اکنون نیمی از شهریورماه گذشته و همچنان خبری از تجهیز و بهره برداری از مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی نیست.

محمد تقوایینژاد، فعال دانشجویی استان هرمزگان در این باره به خبرنگار ما میگوید: شیوع گسترده ویروس کرونا کم بود که بیماریهای فصلی هم به آن اضافه شده ولی مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی با توجه به وعده داده شده، هنوز افتتاح نشده است. حدود دو ماه پیش بود که با توجه به شیوع ویروس کرونا در استان هرمزگان و منطقه توکهور و هشت بندی، پیگیر راه اندازی مرکز بستر درمانی شدیم که مدتها از آماده سازی ساختمان آن میگذرد. با توجه به پیگیریهای مکرر بالاخره معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان وعده افتتاح این مرکز را در هفته دولت داد. هفته دولت آمد، ولی مرکز بستر درمانی شهر هشت بندی افتتاح نشد.
این فعال دانشجویی استان هرمزگان ابراز میکند: شروع فصل کشاورزی و مهاجرت چند هزار نفر از شهرستانهای مجاور برای اشتغال در زمینهای کشاورزی منطقه توکهور و هشت بندی باعث افزایش تجمعات و شیوع بیماریهای فصلی به علت ورود کودهای مضر مرغی میشود که نیاز مبرم مردم این منطقه به مرکز بستر درمانی بیش از پیش احساس میشود.
حال با توجه به کم لطفی مسئولان استان هرمزگان، مردم منطقه توکهور و هشت بندی شهرستان میناب چشم یاری به مسئولان کشوری دوخته اند تا شاهد از دست دادن عزیزانشان به علت نبود یک مرکز درمانی با تجهیزات مناسب نباشند.
بیشتر بخوانید: