ماجرای رسانهای شدن نام غیزانیه که در بزرگترین بخش شهرستان اهواز واقع شده و در ۴۰ کیلومتری مرکز استان خوزستان با ۳۰ هزار نفر جمعیت و ۸۵ روستا قرار دارد، به مشکلات عدیده مردم این منطقه و درگیری آنان با نبود امکانات اولیه برای زندگی، بر میگردد؛ به این نحو که اهالی غیزانیه، سوم خرداد ۱۳۹۹ ناچار شدند نسبت به بی توجهی مسئولان برای رفع مشکلات مربوط به وضعیت آبرسانی به این بخش، دست به اعتراض بزنند و جاده ترانزیتی اهواز-امیدیه را مسدود کنند تا صدایشان به گوش مسئولان کشوری برسد. آنها از مطالبه گری از مسئولان استانی ناامید شده بودند و هر بار که پیگیر آبرسانی به این بخش میشدند، مسئولان استان خوزستان فقط به آنان وعدههایی میدادند که هیچ نتیجهای هم نداشت.
بیشتر بخوانید:
غیزانیه در حالی در تشنگی به سر میبرد که شرکتهای نفت و گاز کارون، شرکت ملی حفاری ایران، پتروشیمی مارون و پتروشیمی رازی و مسیر ترانزیتی بنادر ایران در این بخش واقع شده و ۱۸۰ حلقه چاه نفت با تولید روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه در آن قرار داشت؛ با این حال، غیزانیهایها از مهمترین حق خود که آب است، سالها محروم بودند و با اینکه دامداری و کشاورزی شغل اصلی اهالی بود، به لطف بی توجهی مسئولان مربوطه، آبی برای ادامه حیات دامها و انجام کشت در زمینهای کشاورزی وجود نداشت.
بررسیها نشان میدهد، برخلاف ادعای حقیقی پور، این آبرسانی هم به صورت پایدار نیست و گاها قطعی آب اتفاق میافتد که اگر این مهم را نیز نادیده بگیریم، باز هم باید بگوییم که این آب، شرب نیست و فقط برای شست و شو و تامین آب مورد نیاز احشام و استحمام و... مورد استفاده قرار گرفته و مردم همچنان ناچارند آب شرب خریداری کنند.
بیشتر بخوانید:
اجرای فاز سوم آبرسانی به غیزانیه هم بر عهده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و مشارکت بنیاد مستضعفان بود و بهره برداری آزمایشی از این فاز پیشتر از وعدهای که قرارگاه سازندگی داده بود، صورت گرفت (درست برعکس فاز دوم که دیرتر از زمان مقرر، از آن بهره برداری شد).
سردار شاهوارپور اظهار کرد: در بحث حفر چاه نیز بسیج سازندگی بیش از ۸۰ چاه را بازسازی و آب را فعال کرد. هنوز در برخی نقاط به دلیل انشعابات فرعی که نیاز است تانکرها فعال است. تا زمانی که انشعابات فرعی شبکه آب به صورت کامل به اتمام برسد و مردم بتوانند از نعمت آب برخوردار باشند در خدمت مردم هستیم.
بیشتر بخوانید:
با مرور این روند متوجه خواهیم شد که آبرسانی به بخش غیزانیه در سه فاز، فقط از سوی دولت صورت نگرفته است. آبرسانی فاز اول و دوم از سوی شرکت آبفای خوزستان و با اعتبار دولتی صورت گرفته و آبرسانی فاز سوم که دور افتادهترین و محرومترین روستاها را نیز شامل میشده، از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
این در حالی است که چند روز گذشته خبرگزاری نزدیک به دولت، از اتمام پروژه آبرسانی به غیزانیه خبر داده و آن را حاصل کار دولت روحانی با عنوان «پایان معضل آب در غیزانیه؛ دولت روحانی کار را تمام کرد» مطرح کرده که مستندات آن را دور از واقعیت می شمارد.
به گفته منابع آگاه و با بررسی های میدانی ، مشاهده شده که آبرسانی فاز یک و دو برخلاف ادعاهای مسئولان به صورت پایدار صورت نگرفته و هنوز در حال تکمیل است و حتی برخی از حوضچهها و آب انبارهای این بخش را نیز جهادگران و گروههای مردمی ایجاد کردند و فاز سوم نیز به همت قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) با حمایت بنیاد مستضعفان تکمیل شده است.
سوالی که اکنون مطرح می شود اینکه چرا دولت پروژه آبرسانی به غیزانیه را زودتر تکمیل و به بهره برداری نرساند؟ چرا باید کار به اعتراض و حتی درگیری بین ماموران پلیس و زخمی شدن اهالی برای احقاق حقشان صورت بگیرد؟
بیشتر بخوانید: