عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران تخصیص ارز نیمایی به حوزه دارویی را موجب چالشی عظیم در آینده این صنعت دانست که قیمتِ کنونی دارو را تا ۵ برابر افزایش میدهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدحسام الدین شریف نیا که در برنامه "خیابان فرصت" رادیو گفتگو حضور داشت، اهمیت صنعت داروسازی در ایران را بدلیل شرایط تحریمی اینگونه تشریح کرد: صنعت داروسازی کشور ما را نجات داده است؛ حال آنکه ضعف این صنعت در بسیاری کشورها موجب از دست رفتن منافع ملی شده است.
وی در مصاحبه با رادیو گفتگو، مشکلاتِ دسترسی به دارو در حوزه امنیت را چالش زا خواند و تصریح کرد: کشوری مانند ونزوئلا دچار چنین چالشی است، ولی ایران این مشکل را ندارد.
شریف نیا صنعت داروسازی کشور را با کمترین میزانِ نارضایتیِ مخاطبان، موفق دانست و گفت: دائمیترین چالش صنعت داروسازی کشور، قیمت گذاری دارو است که ناشی از دو عاملِ قیمت ارز و نرخ گذاریهای آئین نامه ایِ توسط وزارت بهداشت میباشد.
وی ادامه داد: دولت زمانی تصمیم گرفت نرخ ارز تخصیصی به دارو را ۴۲۰۰ تومان اعلام کند که از آن تاریخ تا امروز، صنعت داروسازی با چالش بزرگی مواجه شده و هر روز آئین نامه و دستورالعمل جدیدی صادر میشود که صادرات را هم تحت الشعاع قرار میدهد.
شریف نیا در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتگو، قیمت داروی تولیدی کشور را همچنان بر اساس نرخ دولتی دانست که مشخص نیست با ادامه این روند، تاب آوری صنعت دارو چه سرنوشتی پیدا میکند.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: دولت میتوانست بودجه تعیین شده برای پوشش تفاوت نرخ ارز را در اختیار بیمهها قرار دهد تا مردم کمتر دچار مشکل هزینهای شوند، ولی امروز که با بی پولی مواجه شدیم، گمانههایی نسبت به حذف ارز دارو به گوش میرسد.
شریف نیا خاطرنشان کرد: از این به بعد چالش بزرگ تری برای صنعت داروسازی پدید میآید؛ خاصه آنکه این صنعت طی سالهای اخیر به شدت دچار ضرر و زیان شده است.
*تامین اجتماعی چالشی دیگر پیش روی صنعت دارویی کشور است
همچنین هادی اسماعیلی، متخصص داروسازی بالینی یکی از چالشهای بزرگ صنعت داروسازی را ناظر بر ورود شرکتهای بیمه گر در تولید دارو دانست و افزود: تامین اجتماعی مداخلاتی دولتی دارد، ولی در حوزه تولید دارو ورود یافته و، چون شرکتی بیمه گر است، مطلوبِ بازار دارو را در حداقل قیمت گذاری میداند.
وی افزود: بر خلافِ سیاستهای درمانی کل دنیا که در زمان تجویز، هزینهها کاهش مییابد، ما از مسیر تولیدکنندههای دارو که به سازمان تامین اجتماعی وابسته هستند، قصد کاهش هزینههای نظام سلامت را داریم.
اسماعیلی این روند را موجب تجویزهای غیر منطقی دارو دانست و گفت: به همین جهت مردم مقدار زیادی داروی تاریخ مصرف گذشته در منازل خود دارند و این بی توجهی بدلیل قیمتِ بسیار پایین دارو در کشور است.
وی همچنین صنعت دارو را به دو قسم عمومی و بیوتکنولوژی تقسیم بندی و اظهار کرد: در مورد داروهای عمومی، با مخاطب ۸۰ میلیونی مواجهیم که موجب چرخش چرخهای این صنعت هستند و این درحالی است که دارو برای بیماریهای خاص، از چنین مخاطبی بی بهره است و لذا تولید این قسم از داروها جوابگوی این صنعت نمیباشد.
اسماعیلی احیای این نقیصه را در سایر کشورها، موجب شکل گیری سطح اینترنشنالِ صنعت داروسازی در دنیا عنوان کرد و گفت: شرکتهای مختلف داروسازی هر یک در کشوری و قارهای قرار دارند و دارویی خاص را تولید کرده و بدنبال یافتنِ بازاری بین المللی برای خود هستند.
این متخصص حوزه دارویی افزود: در ایران بدلیل مشکلات سیاسی از چنین شرایطی بی بهره هستیم؛ خاصه آنکه نقل و انتقال پول هم بخوبی صورت نمیگیرد.