طرح هوشمندسازی با استفاده از یادگیری انتقالی به عنوان جایگزینی مناسب برای روشهای یادگیری سنتی از سوی محققان دانشگاه صنعتی ارومیه انجام شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طرح هوشمندسازی با استفاده از یادگیری انتقالی به عنوان جایگزینی مناسب برای روشهای یادگیری سنتی ازسوی محققان دانشگاه صنعتی ارومیه انجام شد.
هوشمندسازی با استفاده از یادگیری انتقالی، روش نوینی است که با همت و تلاش محققان دانشگاه صنعتی ارومیه در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد، نتایج قابل توجهی را به دنبال داشته است. این روش، که جایگزینی مناسب برای روشهای یادگیری سنتی به شمار میرود، در طول چند سال اخیر در آزمایشگاه یادگیری انتقالی این دانشگاه، مورد مطالعه و تحقیق دکترجعفر طهمورث نژاد، عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشکده فناوریهای صنعتی قرار گرفته و برای توسعه تحقیقات در قالب کار تیمی پژوهشی، در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد تعریف شده است. از جمله کاربردهای علم یادگیری میتوان به شناسایی تصویر، تحلیل احساسات، دسته بندی اخبار و رویدادها، نظارت تصویری، تشخیص گفتار، کشف انواع کلاهبرداریهای آنلاین، پیش بینی ها، خدمات پزشکی و اجتماعی، بازیابی اطلاعات و کنترل رباتها اشاره کرد.
همچنین ایجاد یک سیستم هوشمند کلاسیک با درنظر گرفتن هزینههای تولید و جمع آوری داده، عملاً در بسیاری از موارد، توجیه اقتصادی ندارد. به همین دلیل، بهره گیری از نمونههای موجود که از قبل استخراج شده و در دسترس میباشند بسیار ایده آل به نظر میرسد. این علم در واقع به نوعی در پاسخ به عطش بشر برای هوشمند سازی و فراهم نمودن رفاه بیشتر برای بشریت گسترش پیدا کرده است. از مهمترین نوآوریها در این پایان نامه، تولید دانش جدید در جهت هوشمندسازی با کاهش هزینههای طراحی و ساخت مدل، و افزایش کارآیی استفاده از یادگیری انتقالی، تنها با بسنده کردن به دادههای موجود است.
لازم به ذکر است، نتایج گسترده این پژوهش، در قالب هفت مقاله جامع با کیفیت عالی در مجلات معتبر ISI، علمی-پژوهشی، علمی-ترویجی و کنفرانسهای معتبر به چاپ رسیده است. این طرح میتواند برای ارتقای سیستمهای امنیتی، سیستمهای پزشکی، سیستمهای نظامی و حتی علوم اجتماعی و تربیتی، توسعه یافته و مورد استفاده قرار گیرد.