دوران دفاع مقدس روایتگر رشادتها و دلاوریهای انسانهایی آزاده است که با عزمی راسخ، گام در مسیری دشوار نهادند و اینگونه جلوهای از عشق الهی را به منصه ظهور رساندند و آموزگار درس ایثار و ازخودگذشتگی شدند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، یکی از اقدامات فرهنگی عصر حاضر پرداختن به حوزه ادبیات دفاع مقدس و فرهنگ پایداری است و برای نهادینه سازی فرهنگ پایداری در سطح جامعه استفاده و بهره برداری حداکثری از ظرفیت نویسندگان و اهالی قلم یک ضرورت خواهد بود چراکه بدون تردید آثار نویسندگان حوزه ادبیات دفاع مقدس گویاترین زبان برای بیان صحنههای شکوهمند دفاع مقدس و حفظ این گنجینه بزرگ تاریخ ایران اسلامی و انتقال آن به نسل آینده و بهترین زمینه برای ایجاد پیوند میان فرهنگ ایثار و شهادت با فرهنگ عمومی کشور است.
نویسندگان و ناشران اسدآبادی نیز همواره برای حفظ خاطرات دفاع مقدس و شهدا از قافله عقب نمانده و دلاورمردیهای شهدای دیار سیدجمال الدین اسدآبادی را در دوران دفاع مقدس به قلم کشیده و به روایتگری رشادتهای این بزرگمردان حماسه هشت سال دفاع مقدس پرداخته اند.
فاطمه بگزاده، متولد ۱۳۶۵ دارای تحصیلات کارشناسی ادبیات فارسی یکی از نویسندگان فاخر و پرتلاش دیار سیدجمال الدین اسدآبادی است که در کنار مسئولیت خطیر خانه داری و تربیت فرزندان خود، به نویسندگی علاقه وافری داشته و برای حفظ، ثبت و ضبط خاطرات شهدا عاشقانه قلم میزند و برای انتقال این برهه از گنجینه تاریخ انقلاب به نسل آینده از هیچ تلاشی با قلم خود فروگذار نیست و باقدرت و توان به شناسایی شهدا و جانبازان شهرستان پرداخته و خاطرات و زندگینامه آنها را مکتوب میکند.
در هفته دفاع مقدس از هفت عنوان کتاب عرصه ادبیات دفاع مقدس در شهرستان اسدآباد رونمایی شد که از هفت عنوان کتاب رونمایی شده، شش کتاب به این نویسنده فاخر و فعال عرصه ادبیات دفاع مقدس اختصاص داشت.
بگزاده، نویسنده اسدآبادی اظهار کرد: از نوجوانی نویسندگی را آغاز کردم و حدود ۲۵ سال است در زمینه نویسندگی ادبیات دفاع مقدس و نشر ارزشهای دفاع مقدس و شهدا فعالیت دارم.
وی با بیان اینکه تاکنون ۳۰ کتاب به چاپ رسانده و با ۱۰۰ مجله در موضوع شهدا همکاری داشته ام، افزود: دو کتاب بنده به نام «خوابهایی از بهشت» به انگلیسی و «ما بین این مشتها گم نمیشویم» به عربی و انگلیسی در حال ترجمه است و قرار است کتاب دیگرم به نام «عطر مریم» نیز به زبان انگلیسی ترجمه شود.
بگزاده با بیان اینکه همواره برای نوشتن به ویژه ادبیات دفاع مقدس ذوق دارم و هرگز از نویسندگی خسته نمیشوم، افزود: شهدا مردان بی ادعایی بودند که دلاورمردانه به جبهههای حق علیه باطل رفتند و شربت شهادت را جانانه نوشیدند و اجازه ندادند مشتی از خاک پاک وطن نصیب دشمنان شود.
وی شش کتاب «به یادت میمانم»، «قصههای من و آقا بزرگ»، «به من بگو مادر»، «آن سوی دیوار»، «عطر مریم» و «خوابهایی از بهشت» را کتابهای رونمایی شده خود در چهل سالگی دفاع مقدس عنوان کرد و یادآور شد: «خوابهایی از بهشت» زندگینامه شهید بیژن شفیعی، «عطر مریم» خاطرات مریم عمادی، کتاب «آن سوی دیوار» با موضوع خاطرات آزاده سرافراز رحمتالله گودرزی، «به یادت میمانم» خاطرات آزاده عبدالله دانیال و «قصههای من و آقابزرگ» داستانی طنز و تخیلی درباره قهرمانی ۱۵ ساله در جبهه است.
بگزاده با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵ خاطرات و زندگینامه شهید علیشاه قربانی از شهدای روستای موسی آباد با عنوان «علی کو» و پس از آن «خاکریز مثلثی» خاطرات جانباز اسدآبادی «عزیزعلی چهاردولی» از نخستین کتاب هایم در حوزه دفاع مقدس بود، تصریح کرد: «ما بین این مشتها گم نمیشویم» مربوط به اغتشاشات آبان ماه ۱۳۹۸ بوده که در حال ترجمه به زبان عربی است، «۱۳ سال تمام» خاطرات شهید ۱۳ ساله «محمدرسول رضایی»، «سنجاقک محقق» درباره شهدای مدافع حرم از جمله کتابهای در دست نگارش بنده است که به محض پایان به چاپ خواهد رسید.
این نویسنده در ادامه مطرح کرد: «به نام جبهه»، «اسطوره»، «تمام»، «دو قدم مانده به او»، «بهترین معلم من» و «مشتهای عاشقی» از دیگر کتابهای به چاپ رسیده ام در ادبیات دفاع مقدس بوده اند.
فرماندار شهرستان اسدآباد هم با اشاره به رونمایی از هفت کتاب عرصه دفاع مقدس نویسندگان اسدآبادی در زمینه نقش اسدآباد در دفاع مقدس و جانفشانی شهدای این شهرستان خاطرنشان کرد: در ابتدا قرار بود پنج کتاب در حوزه دفاع مقدس توسط نویسندگان فاخر شهرستان اسدآباد انجام شود که حمایت حوزه نشر استان و علاقه نویسندگان باعث شد هم اکنون ۱۳ جلد کتاب درباره شهدای اسدآباد در دست تألیف باشد که هفت مورد آن در هفته دفاع مقدس رونمایی شد.
مجید درویشی با بیان اینکه خوشبختانه چهار جلد از این کتابها به زبان خارجی در حال ترجمه است و این حرکت فرهنگی افتخاری برای دیار سیدجمال الدین اسدآبادی به شمار میرود، اضافه کرد: در سال جاری ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار برای پژوهش و گردآوری اطلاعات در زمینه آغاز چاپ هر گونه کتابهای نقش این شهرستان در دوران دفاع مقدس اختصاص یافته است.
وی مستندسازی و به تألیف درآوردن خاطرات و ناگفتههای هشت سال دفاع مقدس را یک کار بزرگ فرهنگی برای نسلهای بعدی دانست و افزود: آیندگان باید بدانند ملت قهرمان ایران اسلامی در جنگی نابرابر در مقابل جبهه کفر ایستاد و با تقدیم هزاران شهید، جانباز و آزاده و ایثارگر با سربلندی پیروز میدان نبرد شد.
درویشی به شهید شاخص دانش آموزی کشوری از دیار سیدجمال الدین اشاره کرد و یادآور شد: عکس شهید محمدرسول رضایی هم اکنون در بیت رهبری نصب شده است که این شهید ۱۳ ساله و ۴۰۳ شهید شهرستان افتخاری بزرگ برای مردم شهرستان به شمار میرود.
کتاب «مهمان اروند» به نویسندگی پروانه شفیعی نیا دیگر کتاب رونمایی شده در هفته دفاع مقدس در شهرستان اسدآباد بود. در حال حاضر کتاب خاطرات شهدای اسدآباد به نویسندگی منصور استواری نیز در دست چاپ قرار دارد.