دانشمندان روش جدیدی را برای باکتریهای مضر سطوحی مانند ایمپلنتهای پزشکی ابداع کردهاند؛ استفاده از جوانههای چای!
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، زمانی که باکتریهای مضر سطح، مواردی مثل ایمپلنتهای پزشکی را استعمار میکنند، باکتریها پوششهای لزج مقاومی در مقابل آنتیبیوتیکها ایجاد میکنند که در علم پزشکی به آنها بیوفیلم گفته میشود. حال دانشمندان روش جدیدی را برای از بین بردن این بیوفیلمها ابداع کردهاند. آنها جوانههای گیاه چای را به گونهای اصلاح کردهاند که خاصیت مغناطیسی پیدا میکنند.
جوانههای گیاه چای در شکل طبیعی نه تنها ارزان قیمت و زیستفروسا هستند، بلکه بافت متخلخلی هم دارند. زیستفروسا که گاهی زیست تخریبپذیر نیز خواهنده میشوند، به موادی گفته میشود که تجزیه و انحلال آنها به وسیله ارگانیسمها به خصوص باکتریها انجام میشود.
جوانههای گیاه چای علاوه براین، حاوی ترکیباتی به نام پلیفنول هستند که در زمینه از بین بردن باکتریها شناخته شدهاند. محققان انستیتوی فناوری گواهاتی هند با خرد کردن تعدادی از این جوانهها، یک سری ریزذرات متخلخل را تولید کردند و سپس آنها را با نانوذرات مغناطیسی پوشش دادند.
بعد منافذ این ذرات را با آنتیبیوتیک سیپروفلوکساسین پر کردند. در آزمایشها مشخص شد که این ماده شبیه به مواردی که در اثر عفونتهای باکتریایی ایجاد میشود، در شرایط اسیدی از منافذ متخلخل این ذرات آزاد میشود.
آنها نام ذرات اصلاح شده جوانه چای را T-Budbots گذاشتهاند که درواقع ترکیب کلمات جوانه چای و روبات است. محققان این ذرات را در بیوفیلمهای باکتریایی در ظروف شیشهای رشد دادند و سپس با استفاده از آهنربا ذرات را از طریق این فیلمها هدایت کردند. تیبادباتها زمانی که حرکت میکنند به داخل روکش بیوفیلم نفوذ میکنند و باعث از بین رفتن باکتریها و در نتیجه پاکسازی بیوفیلم میشوند.
محققان گام مهمی را با این پژوهش در زمینه از بین بردن باکتریها برداشتهاند، اما اظهار میکنند که این فناوری قبل از استفاده در ایمپلنتها یا سایر موارد در بدن انسان باید بیشتر اصلاح شود.