به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بسیاری از سیاستمداران آلمانی در روز انتخابات آمریکا در اظهار نظرهای مختلفی از رفتارها و سیاست های ترامپ انتقاد کردند.
"مارتین شولتز"، رئیس سابق پارلمان اروپا رژیم ترامپ را خطری بزرگ برای دموکراسی ارزیابی کرده و در گفتگویی با هفته نامه "اشپیگل" با توجه به رقابت تنگاتنگ بایدن و ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و آراء نزدیکی که به دست می آورند در این باره ابراز نگرانی کرده و گفت: ما احتمالا آنچه که در آستانه این انتخابات از آن می ترسیدیم تجربه خواهیم کرد و آن این است که در نهایت دادگاه ها وارد عمل شوند و مناقشه ای سخت رخ دهد.
وی همچنین انتقاد شدیدی به حملات ترامپ علیه رقیب دموکرات خود جو بایدن وارد کرده و گفت: رئیس جمهور فعلی آمریکا در گذشته چندین بار درباره احتمال تحریف در انتخابات آمریکا سخن گفته اما هیچ مدرکی در این باره ارائه نداده است.
شولتز همچنین گفت: ترامپ شخصی است که عمدا ساختار نهادی ایالات متحده آمریکا را تضعیف می کند. ترامپ سنا را کاملا تضعیف کرده است.
وی همچنین گفت : اگر ترامپ دوباره انتخاب شود دیگر هیچ حد و مرزی را نمی شناسد. وی البته قبلا هم هیچ محدودیتی را نمی شناخت.
شولتز افزود: اگر ترامپ پیروز انتخابات آمریکا شود اروپا باید به صورت تنگاتنگ تری متحد شود، چرا که این اتحادیه یکی از آخرین سنگرهای دموکراسی پارلمانی شفاف خواهد بود. بعد از آن اروپا باید از این سیستم در برابر رژیم ترامپ دفاع کند.
وی در این باره ابراز نگرانی کرد که نمونه مشابه ترامپ در اروپا هم بتواند کپی شود.
این مقام سابق آلمانی همچنین گفت که من دیگر نمی توانم مناسبات سازمان یافته دو سوی آتلانتیک را در دوران ترامپ تصور کنم. تقریبا در همه سطوح بن بست ایجاد شده و البته در برخی زمینه ها رویارویی های گسترده شکل گرفته است.
شولتز تاکید کرد که ما باید به تقویت سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل، یونسکو و یا سازمان بهداشت جهانی روی آوریم. در این زمینه ها هم ترامپ رویکرد ویرانگری را انتخاب کرده است.
جنگ اعصابی که پیرامون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شکل گرفت روز چهارشنبه برلین و حتی بروکسل را هم شوکه و عصبی کرد.
تقریبا سیاستمداران همه احزاب آلمانی انتقاد شدیدی به رفتارهای دونالد ترامپ در جریان این انتخابات که در یک رقابت بسیار نزدیک با بایدن رقیب دموکرات خود قبل از شمارش همه آراء خود را برنده اعلام کرد وارد کردند. خیلی ها هم به این نتیجه رسیدند که اروپا باید روی پای خودش بایستد.
"ساسکیا اسکن"، رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان از رفتاری غیر دموکراتیک از طرف ترامپ سخن گفت.
"برند ریکسینگر"، رئیس حزب چپ آلمان هم از یک حمله مجدد به دموکراسی سخن گفت.
کریستین لیندنر، رئیس حزب لیبرال دموکرات آلمان هم از یک وضعیت مناقشات دراماتیک سخن گفت که احتمالا در آن آمریکا دیگر شایسته عمل نخواهد بود.
"راینهارد بوتیکوفر" از نمایندگان آلمانی پارلمان اروپا هم از حمله ای بی سابقه سخن گفت که مشابه آن از زمان تاسیس ایالات متحده در بیش از سی سال پیش وجود نداشته است.
نیکولا بر، از سیاستمداران اروپایی هم ترامپ را متهم کرد که آمریکا را با چشم باز به سمت بحران قانون اساسی هدایت می کند.
اودو بولمن، از نمایندگان حزب سوسیال دموکرات آلمان هم پایان این کابوس را برای آمریکا آرزو کرد.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم در سخنانی در روز چهارشنبه، صبر در برخورد با آمریکا بعد از انتخابات را درخواست کرده است.