کد خبر:۸۸۹۳۰۹
آخر هفته با استانها|

آغاز کلاس‌های مجازی نودانشجویان / از تلاش‌ها برای بازگشت کارگران هفت تپه تا احیای مغان!

با گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۳۹۹ سرانجام نوبت شروع کلاس‌های دانشجویان ورودی جدید شد.

/

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب، با گذشت بیش از یک ماه از سال تحصیلی ۱۳۹۹ سرانجام تکلیف کلاس‌های دانشجویان ورودی جدید مشخص شد.
 
ورودی های جدید دانشگاه ها که با توجه به شرایط حاکم بر جامعه به خاطر شیوع ویروس کرونا، ثبت نام خود را به صورت اینترنتی انجام داده بودند، حالا باید خود را برای شرکت در کلاس‌های مجازی آماده کنند. هر ساله دانشگاه‌ها برای ورود دانشجویان جدید برنامه های مختلفی را برگزار می‌کردند، اما مراسم ورودی جدیدها هم به‌صورت مجازی برگزار شد.
 
بیشتر بخوانید:


 
هفته‌ای که گذشت هفته خبرسازی برای کارگران هفت تپه بود. اوایل آبان‌ماه بود که در پی برگزاری اعتراضات مسالمت‌آمیز کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در محوطه شرکت، نیروی انتظامی چهار نفر از کارگران این مجموعه را بازداشت کرد. اعتراضات این کارگران به علت عدم پرداخت حقوق مردادماه چهار نفر و واریز نشدن اضافه کاری مردادماه ۱۷ نفر از فعالان کارگری بود.

حتی بعد از آزادی کارگران به قید وثیقه نیز، به دستور استاندار خوزستان از ورود ۱۵ فعال کارگری به شرکت هفت تپه ممانعت می‌شد و نیرو‌های یگان ویژه نیز در محوطه این مجموعه مستقر شده بودند. با این حال کارگران همچون چند روز گذشته، به منظور حمایت از کارگران اخراجی، مقابل درب ورودی شرکت اعتراضات مسالمت آمیز برگزار کردند.
 
/
 
کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، علاوه بر بازگشت به کار ۱۵ فعال کارگری، خواستار رسیدگی هر چه سریعتر قوه قضاییه به پرونده متخلفان بودند. خوشبختانه با پیگیرى هاى امام جمعه اهواز، نمایندگان مجلس شوراى اسلامى، فعالان کارگرى و رسانه اى، سرانجام ۲۱ آبان ماه کارگران اخراجى شرکت هفت تپه به کار خود بازگشتند.
 
در این راستا برخی دانشجویان خوزستان و تهران نیز چهارشنبه شب مقابل سازمان خصوصی سازی تجمع کردند. آنها قصد داشتند در ویدئویی مشکلات کارگران را روی دیوار این سازمان نشان دهند که به علت مشکلات فنی برق و  درگیری با پرسنل این سازمان تجمع نیمه کاره انجام شد.
 
بیشتر بخوانید:

 
 
یکی از مسائلی هم که در هفته اخیر شاهد آن بودیم بحث آتش سوزی در جنگل های گلستان بود که از اوایل آبان ماه شروع شد اما وزش باد مانع از مهار آن می شد . این آتش سوزی با ورود بالگرد‌های هلال احمر، سپاه و نیرو‌های تکاور ارتش وارد مرحله جدی تری شد. گفته می‌شود که آغاز آتش سوزی با سهل انگاری چوپانان در این منطقه بود.
 
بارش باران در مناطق جنگلی توسکستان مهار آتش را برای نیروهای کمکی راحت تر کرد و جنگل بانان و نیرو‌های آتش نشان توانستند اخرین قسمت‌های در حال سوختن جنگل را خاموش کنند.
 
بیشتر بخوانید:

 
/
 
مشکلات کارخانه روغن نباتی جهان از هم مسائلی بود که هفته گذشته از سوی دانشجویان پیگیری شد. 
اوایل شهریور امسال بود که دانشجویان مطالبه گر زنجانی خبر دادند که مواد اولیه به کارخانه روغن نباتی جهان اختصاص یافت. در واقع قرار بود که روغن خام مورد نیاز برای تولید یک سال روغن در اختیار کارخانه قرار گیرد، اما به نظر می‌رسد در مسیر تحقق این وعده، سنگ اندازی‌هایی صورت گرفته است.

مهدی رضایی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان زنجان نامه نگاری‌هایی به نمایندگان مجلس  برای برگزاری جلسات با مسئولان استانی انجام داده است.

مطالبه دانشجویان برای حل مشکلات شهری خود همچنان ادامه دارد. در این راستا، قرارگاه احمدی روشن استان فارس هم همچنان پیگیر برطرف شدن مشکل آب شرب بیرم است. یکی از مطالبات آن‌ها این است که شرکت آب و فاضلاب استان فارس نتایج آزمایش آب شرب بیرم را از لحاظ علمی رسانه‌ای کند.
 
لازم به یادآوریست که مسئولان فارس برای  حل مشکل آب شرب اهالی بیرم دست به اقداماتی مانند کف شکنی چاه‌ها زده‌اند، ولی مردم این منطقه معتقدند که این راه حل کوتاه مدت است و مشکل اساسی مبنی بر نبود آب پایدار در منطقه را حل نمی‌کند.
 
 
طرح آب رسانی با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت سیستانهم  یکی از اقداماتی است که اخیرا در دستور کار مسئولان قرار گرفت، اما گفته می‌شود افتتاح این طرح آب رسانی که بزرگترین طرح کشاورزی در استان سیستان و بلوچستان هم بود، نتوانست رضایت کشاورزان را به خود جلب کند.
 
کشاورزان بر این عقیده هستد تا زمانی که این طرح به بالاترین سطح از آمادگی خود نرسیده، نباید افتتاح بشود؛ چرا که مهمترین دغدغه کشاورزان برای کشت، تامین آب است و ناقص بودن این طرح با وجود افتتاح آن، موجب بروز زیان خواهد شد. با این حال، تا به امروز این طرح حدود ۱۵ مرتبه افتتاح شده و همین اتفاق باعث گلایه و اعتراض تعداد زیادی از پرسنل و کارگران این طرح شده که با وجود اختصاص بودجه به این پروژه، چندین ماه متوالی از دریافت حقوق خود محروم بوده اند.

پیگیری روند اجرای خصوصی سازی نادرست هم از موضوعاتی که مورد توجه فعالان رسانه‌ای و دانشجویان قزوین است. با وجود اینکه کارگران کنتور سازی قزوین مطالبات خود را در سفری که سازمان بودجه کشور به قزوین داشت، دریافت کردند، اما حالا انها بیکار شده و این کارخانه با بیش از ۵۰ سال سابقه تولید کنتور برق و کنتور‌های مکانیکی در سطح خاورمیانه به یک کارخانه بلااستفاده تبدیل شده است.
 
 
کارخانه‌ای که در چند دهه اخیر به عنوان قطب تولید کنتور سازی در خاورمیانه به حساب می‌آمد، بیش از هزار نفر نیرو ماهر را بیکار کرد. این کارخانه در حال حاضر تولیدی ندارد و فقط با تعدادی اندکی آن هم در بخش اداری، اداره می‌شود.ضمن اینکه مدیر عامل آن همچنان در زندان بسر می‌برد.

اما پس از سفر ریاست قوه قضاییه و صدور ۶ دستور برای تعیین‌تکلیف «کشت و صنعت مغان»، با رای هیات داوری این واگذاری ابطال شد و در این میان تمام تلاش مجموعه دادگستری استان اردبیل این است که امور روزمره شرکت و اقداماتی که باید انجام شود، تعطیل نگردد.

ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: طبق اطلاع حکم هیئت داوری در تائید ابطال واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان امروز مجددا در دادگاه نیز با ادله قوی تایید شد. با توجه به اعتراض خریدار به تصمیم هیئت داوری و تقاضای ابطال رای هیئت داوری از ناحیه وی، پرونده در یکی از شعب دادگاه حقوقی تهران در حال بررسی و نتیجه اعلام شد.
 
یکی از موضوعات دیگری در این هفته مطرح شد واگذاری هپکو به سازمان تأمین اجتماعی است . رئیس کل دادگستری استان مرکزی می گوید: مراحل واگذاری شرکت هپکو تقریبا نهایی شده و آنچه به ما مربوط است با حساسیت پیگیری می‌کنیم که واگذاری به درستی انجام شود.  مجموعه قضایی بر روند کار هپکو با جدیت نظارت دارد و پیگیر موضوع است تا دوباره حیف و میلی در اموال شرکت پیش نیاید و اتفاقی نیفتد که شاهد دوباره مشکلات این شرکت مهم تولیدی باشیم.
 
بیشتر بخوانید:

 
 
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار