کد خبر:۸۹۰۸۸۳
در نشست دانشجویی؛

ظهروند: تغییر ژئوپلتیک منطقه و تجزیه ایران با آمدن بایدن دوباره در دستور کار قرار می‌گیرد

سفیر اسبق ایران در ایتالیا گفت: با آمدن بایدن تغییر ژئوپلتیک منطقه که از گذشته وجود داشته و تجزیه ایران دوباره در دستور کار قرار می‌گیرد؛ چون تا ایران را تجزیه نکنند غرب، غرب نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ظهره وند، سفیر اسبق ایران در ایتالیا در نشست دانشجویی بررسی تحولات اقتصادی ایران در راستای انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران و با حضور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد، گفت: با پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری دوگانه‌های معیشت و هسته ای، معیشت و جنگ و معیشت و تحریم برای به گروگان گرفتن معیشت مردم مطرح می‌شوند، گفت: با پیروزی بایدن در گام اول قیمت دلار را بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان خواهیم دید، اما این به معنای خوب بودن بایدن برای ما نیست.

وی با اشاره به اینکه مسائل اقتصادی ما به نداشتن یک استراتژی و جهت گیری روشن برمی گردد، افزود: ما باید یک منظومه معرفتی در حوزه جامعه سازی، حکمرانی و اقتصادی برسیم و به مانند آمریکایی‌ها که رویای آمریکایی را دارند ما نیز رویای انقلاب اسلامی داشته باشیم، اما آیا چنین رویای وجود دارد؟

ظهره وند با تاکید بر اینکه اگر ما منظومه معرفتی در حوزه جامعه سازی، اقتصادی و حکمرانی نداشته باشیم هر چقدر هر تولید کنیم و پول به دست بیاوریم به جایی نمی‌رسیم و بازهم گسست، نابرابری و مشکلات را می‌بینیم، گفت: اینکه ما مدام می‌گوییم لعنت به آمریکا کار اشتباهی است، چون آمریکا در کنار سایر متغیر‌ها یک متغیر است که می‌تواند در کنار سایر متغیر‌ها معادله امنیت ملی ما را تحت تاثیر قرار دهد. با این وجود بنده به عنوان کسی که تجربه دارم می‌دانم که تحریم برای ما یک فرصت است؛ اما سوال این است که چرا از دو دهه قبل تحریم به یک ابزار رایج علیه کشورمان تبدیل شده است؟ این قضیه به نوع واکنش ما برمی گردد، چون دشمن وقتی می‌بیند که می‌تواند ما را با تحریم تنظیم کند بنابراین بیشتر از این ابزار استفاده می‌کند.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا با بیان اینکه تحریم یک نوع مطالعه است، چون وقتی وزارت خزانه داری آمریکا را مشاهد می‌کنیم می‌بینیم که یک بخش مشخص در این وزارتخانه وجود دارد که به طور مشخص روی ایران کار می‌کند و به رصد رفتار ما می‌پردازد، گفت: در این بخش از وزارت خزانه داری آمریکا نگاه می‌کنند که اول از همه باید کدام واحد را در ایران تحریم کنند البته از داخل هم گرا می‌گیرند، چون اگر کسی این گرا را به آن‌ها ندهد نمی‌توانند تحریمی اعمال کنند.

وی با تاکید بر اینکه هشت سال دفاع مقدس سرمایه بلند مدت ماست، چون در این مدت با یک منظومه معرفتی روبرو بودیم و سازه مدیریتی کشور در این مدت شکل گرفت، تصریح کرد: سوال این است که آیا امروز شباهتی بین شیوه مدیران با مدیریت در هشت سال دفاع مقدس می‌بینیم قطعا این مقایسه قیاس مع الفارق است.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا با اشاره به اینکه مشکل ما با آمریکا یک مشکل جوهری و پارادایمی است با این وجود وقتی مشکل جوهری شد هر ساختاری زیستار خود را برای بقا می‌طلبد، تصریح کرد: ما زیستار را عوض کرده ایم، اما الزامات آن رعایت نکرده ایم به همین دلیل دچار مشکل شده ایم به گونه‌ای که قشر متوسط جامعه را هم به بخشی از قشر محروم جامعه تبدیل کرده ایم و این نشان می‌دهد که سیاست غلط است.

وی با بیان اینکه کسانی در کشور وجود دارند که حاضر نیستند در پاردایم انقلاب اسلامی حرکت کنند، چون معتقدند باید انقلاب را در موزه سیاسی ببینیم و متاسفانه طی این ۳۰ سال پس از جنگ هم ول کن این ماجرا نبوده اند، افزود: این افراد هر جا که می‌رویم یا در حاشیه هستند و یا در متن با این وجود اگر در حاشیه باشند بیچاره آن رئیس جمهوری که می‌خواهد کار کند و اگر هم در متن باشند نتیجه کار آن‌ها می‌شود برجام.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا با تاکید بر اینکه همیشه باید یادمان باشد که برجام یک توافق نبود بلکه یک پروژه است و بنده و تیمم به خاطر این پروژه سال ۸۰ از وزارت امور خارجه اخراج شدیم، اضافه کرد: بنده نمی‌گویم که برجام خیانت و یا خدمت است، چون معتقدم مشکل ناشی از تفکر و پارادایم است با این وجود این جریان اگر ۱۰۰ سال دیگر هم روی کار بیایند و اگر بایدن هم بیاید همین مسیر برجام را پیش می‌روند پس عاقبت این نردبان باید بیفتد. چون این تفکر می‌گوید دوگانه معیشت و یا سقوط نظام و این یعنی تفکر رهبری و انقلاب جواب نمی‌دهد و راه شهدا توهم بوده است.

وی با بیان اینکه ما باید در چارچوب پارادایم تفکر ولایی مفهوم ولایت را بفهمیم افزود: عدم جدایی دین از سیاست یعنی به هم زدن و اخلال در پارادایم تفکر سکولار اعم از سوسیالیسم، کاپیتالیسم و فاشیسم با این وجود ما تا زمانی که از این موضوع دست برنداریم همچنان با مشکلات کنونی مواجه خواهیم بود پس باید وارد تفکر مقاومت شویم.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا با اشاره به اینکه غربی‌ها می‌خواهند ما را در نظام بین الملل جذب و هضم کنند با این وجود اروپایی‌های خبیث ول کن معامله نیستند به همین دلیل با تیم بایدن مذاکره کردند که برجام را چگونه دوباره کلید بزنند، گفت: برجام یک پروژه است، چون اگر یک توافق بود با همان توافق نخست پرونده آن بسته می‌شد، اما برجام یک پروژه است و برجام دو، سه و چهار هم در ادامه آن قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه برجام یک پروژه بود توافق نبود با این وجود خدا ترامپ را رساند و برجام تبدیل به یک توافق شد، تصریح کرد: برجام برای ما مانند یک چک برگشتی است و هزینه‌هایی را که باید می‌دادیم پرداخت کرده ایم، با این وجود اگر قرار باشد آمریکا به برجام برگردد باید این چک برگشتی را پر کند؛ البته ما نباید اجازه دهیم که برجام به یک پروژه تبدیل شود.

وی افزود: بایدن می‌خواهد بر سر ما منت بگذارد تا آمریکا به برجام برگردد، اما او بی خود کرده و ما نباید این اجازه را بدون تعیین شرط و شروط بدهیم.

ظهره وند بیان کرد: آقای ظریف به عنوان یک تئوریسن روابط بین الملل معتقد است که دنیا به مانند یک کنسرت سمفونیک است و ما باید در این کنسرت هنجار باشیم پس نمی‌توانیم در این وسط «کربلا کربلا ما داریم می‌آییم بخوانیم» و این یعنی اینکه ما باید اثبات کنیم که پسر خوبی هستیم و مدرک این خوب بودن را نیز لیدر یعنی آمریکا می‌دهد بنابراین ما برای اینکه نفت بفروشیم باید از بیرون تاییدیه بگیریم.

وی با اشاره به اینکه ترامپ یک شخصیت ضدساختار است، افزود: ۱۵۰ میلیون نفر در انتخابات آمریکا شرکت کردند که از این تعداد ۷۸ میلیون نفر به بایدن و ۷۲ میلیون نفر به ترامپ رای دادند با این وجود اگ قیمت ارز بالا و پایین می‌شود به خاطر این است که ترامپ هنوز برای پیروزی شانس دارد.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا افزود: بیش از ۴۰۰ بخش در آمریکا به بایدن رای دادند که هفتاد درصد GDP آمریکا در اختیار این بخش هاست و همچنین بیش از ۲۰۰ بخش به ترامپ رای دادند که عمدتا کشاورز و کارگر هستند و ۲۹ درصد جی دی پی آمریکا را دارند و همین قرص و محکم پشت سر ترامپ ایستاده اند پس ترامپ یک شخصیت ضد ساختار است و می‌گوید سرمایه‌ها باید به آمریکا برگردد.

وی با بیان اینکه اگر چه دموکرات‌ها شعار سوسیالیستی می‌دهند، اما دروغ می‌گویند، چون آن‌ها کسانی هستند که سرمایه‌ها را از آمریکا خارج کرده اند و ترامپ می‌گوید این سرمایه‌ها باید به این کشور برگردند، اضافه کرد: ترامپ با کاهش مالیات و توجه به دستمزد کارگران باعث شد تا کشاورزان و کارگران پای صندوق‌های رای بیایند.

ظهره وند با اشاره به اینکه همسایه‌ها برای ما الگو نیستند بلکه برای ما بازار هستند، افزود: امروز به دلیل شیوع ویروس کرونا اروپا نابود شده است به گونه‌ای که آلمان هزینه‌های سنگینی را برای بیمه پرداخت می‌کند و ایتالیا عملا ورشکسته است همچنین امروز ابربدهکار‌های دنیا در غرب و ژاپن هستند به گونه‌ای که ۱۲ تریلیون دلار بدهی ژاپن است و ایتالیا بیش از ۲.۵ تریلیون دلار بدهی دارد.

ظهره وند با اشاره به اینکه آمریکا بیش از ۱۳۵ درصد از GDP خود بدهی دارد؛ بنابراین ترامپ تنها شخصیتی بود که می‌توانست آمریکا را نجات دهد، اما بایدن در شبکه دیگری است، اظهار کرد: بنده به عنوان یک دیپلمات انقلابی معتقدم که فقط نحله فکری ولایتمداری نجاتبخش است و غربی‌ها از همین مسئله نگران هستند.

وی با بیان اینکه لیبرالیسم به پایان خط رسیده است، اما می‌بینیم که دولتمردان ما در اینجا می‌خواهند الگوی لیبرالیسم را انتخاب کنند، اضافه کرد: با آمدن بایدن اولین اتفاقی که می‌افتد این است سر کیسه واردات شل می‌شود در نتیجه کالای ما نمی‌توانند با کالای خارجی رقابت کنند.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا گفت: غرب نیامده تا کشور‌های ما را آباد کند؛ بلکه آمده تا باریوم، لیتیوم، اورانیوم، طلا و نفت و گاز منطقه را ببرد و از همه این‌ها بدتر و خطرناک‌تر اینکه با آمدن بایدن می‌خواهند ژئوپلتیک منطقه را که در گذشته در دستور کارشان بوده تغییر دهند و تا ایران را تجزیه نکنند غرب، غرب نمی شود. غرب در حال فروپاشی است؛ با این وجود اگر بتوانند ایران را که هارتلند است مهار کنند اروپای پیر به نقطه قبلی خود بازمی گردد و به همراه آمریکا دوباره مکیدن و بردن را شروع می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران برای کشور‌های آمریکای لاتین و حتی کشور‌های آفریقایی الهام بخش بوده و این کشور‌ها پیام ایران را دریافت کرده اند، اظهار کرد: آمریکای لاتین حیاط خلوت آمریکا بوده، اما امروز دارند آن را از دست می‌دهند؛ چرا که کشور‌هایی مانند ونزوئلا با الهام از ایران احساس خودباوری می‌کنند و این برای آمریکا خطرناک است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار